14 Ноември, 2019 14:02 1 422 4

Ето как БФС ще се бори с расизма (СНИМКИ)

  • бфс-
  • расизъм

Традиционно футболните шалове показват принадлежността към определен клуб, казват от родната ни централа

Ето как БФС ще се бори с расизма (СНИМКИ) - 1
Снимка: БФС


Футболът е игра, равна за всички, независимо от тяхната раса, пол или религия. С това послание Българският футболен съюз представи “The Scarf of Respect” — фенски шал, средствата от чиято продажба ще отидат за борбата с дискриминацията в любимия спорт.

Създаването на този благотворителен продукт е част от редица стъпки, които БФС ще предприеме като реакция срещу случилото се по време на Европейската квалификация между България и Англия на 14-ти октомври.

Ето как БФС ще се бори с расизма (СНИМКИ)
Снимка: БФС

Традиционно футболните шалове показват принадлежността към определен клуб — “The Scarf of Respect” показва любовта към играта, равна за всички. Шалът е вдъхновен от цветовете на българското знаме, но посланието е универсално — във футбола няма място за дискриминация от какъвто и да е характер.

Ето как БФС ще се бори с расизма (СНИМКИ)
Снимка: БФС

“The Scarf of Respect” беше представен с фотосесия, в която се включиха капитанът на националния отбор Ивелин Попов, нападателите Марселиньо и Божидар Краев, вратарката на женския национален отбор Виктория Димова, футболисти от юношеския тим, фенове и служители от Национална футболна база “Бояна”.

Повече за шала и инициативата на Българския футболен съюз можете да разберете ТУК


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    1 3 Отговор
    Пародия, рекламирате "no to racism", а не се включили един негър в снимките... Пълни расисти
  • 2 не на либерал идиотизма

    3 0 Отговор
    ега не си купим тоя грозен шал, незнам кой дженди ще си го купи, а расизъм винаги ще има както има бели и черни
  • 3 Lonecheer

    2 1 Отговор
    Расизма и негрите трябва да изчезнат!
  • 4 Дяволи

    1 0 Отговор
    Реклама за шал .