Last news in Fakti

13 Ноември, 2019 23:02 1 629 5

Черна гора няма интерес към Балканския Шенген

  • черна гора-
  • шенген-
  • сърбия

Страната е доволна от търговските споразумения, в които вече участва

Черна гора няма интерес към Балканския Шенген - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Министърът на икономиката на Черна гора Драгица Секлуич обяви, че страната няма интерес към участие в Балканския Шенген, съобщи A1 On.

Според нея страната членува в достатъчен брой търговски организации. Идеята за общо търговско пространство беше поставена от Сърбия, Северна Македония и Албания.

„Аз разбирам тези държави. Те си поставят различни търговски бариери една на друга и може да се нуждаят от нова инициатива, за да си обещаят да направят това, което отдавна правим“, заяви Секулич.

Лидерите на трите страни вече обявиха, че ще работят за премахването на търговските бариери по между си. Те са готови да приемат и други балкански държави. Все още не се водят официални преговори.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 778

    11 6 Отговор
    Тази идея е много смешна.
  • 2 България също,

    13 3 Отговор
    не иска балкански шенген.

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "България също,":

    Не виждам нищо лошо в това да няма граница между Сърбия, Македония и България.
  • 4 гост

    1 0 Отговор
    Черна гора е асоциирана към ЕС, даже няма централна банка, ползва Еврото като валута. Да не е луда да залита към Евразийския съюз. Пък и като сравнят Гърция, Хърватия дори нас със Албания, Албанска Македония и Сърбия, ясно кого ще изберат.
  • 5 Айде сектир на болшевиките

    3 0 Отговор
    Парен каша духа Да не са луди да стават нова Югорепублика под руско управление