24 Юли, 2019 08:27 36 153 165

Предлагат 500 лева глоба, ако сами си ремонтираме колата

  • глоба-
  • ремонт-
  • кола

Друга идея е да се въведат по-строги мерки срещу сервизите фантоми – или до 5000 лева санкция

Предлагат 500 лева глоба, ако сами си ремонтираме колата - 1

Наказателна глоба в размер на 500 лева предвижда проектът на Закон за пътните превозни средства, публикуван за обществено обсъждане. Това съобщиха в предаването „Важното, казано на глас“ по bTV радио Богдан Милчев - председател на Института за пътна безопасност, и секретарят на фондация „Безопасни улици от Валя” Михаил Попов.

Друга идея е да се въведат по-строги мерки срещу сервизите фантоми – или до 5000 лева глоба. Освен това се предвижда да се забрани регистрацията на автомобили с десен волан.

По думите на Богдан Милчев няма достатъчно данни, които да доказват, че тази мярка ще доведе до намаляване на ПТП, защото няма статистика колко катастрофи са се случили с участието на автомобили с десен волан.

Михаил Попов изрази опасение, че подобна забрана ще удари много българи, които избират подобни возила заради по-ниската цена.

Проектът предвижда още първата регистрация на автомобили да се извършва не от КАТ, а от частни фирми, които трябва да разкрият специални пунктове за идентификация и проверка на техническата изправност.

Според Богдан Милчев това няма да доведе до по-малки опашки на пунктовете и да улесни водачите. Михаил Попов обясни, че европейска практика е регистрацията да се извършва от местните власти.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    448 7 Отговор
    Ха ха ха,поредната простотия сътворена от тъпите политици.

    Коментиран от #10, #12, #28, #136, #157

  • 2 Гостилничаря

    339 4 Отговор
    Сервизи фантоми......в същото време частни пунктове за преглед..... Що ми се струва, че преливат от пусто в празно само да затворят бизнеса на един и да дадат пръст в дупето на друг......!?
  • 3 Монтьорчето

    234 7 Отговор
    нтирисно ми е как ще глобиш фирма фантом, не с 5000лв, та дори с 500000лв.??? Как ще стане това, като няма да е никакъв субекта и реално няма на кого да се качи тая глоба. Пълни простотии са това. Отделно, че този закон ще се използва да се вдигнат и без това надутите цени от сервизите, щото видиш ли само и единствено те ще могат да ти предложат тази услуга....
  • 4 Гост

    343 4 Отговор
    И ся кво,ремонтирам си колата пред блока,некой съсед ме вижда,звъни в милицията,идват куките пред къщи и ме глобяват така ли?няма да ви псувам рано рано сутринта

    Коментиран от #52

  • 5 500 лева ли

    368 6 Отговор
    Има една хубава българска приказка - петстотин цирея да му излязат на задника на този, който е измислил тази простотия!!! Той българинът едва оцелява. Едва успява да скърпи някакво возило, за да може да живее що-годе нормално, а разни неадекватни олигофрени непрекъснато измислят някакви простотии, за да можело "само който може да си го позволи да притежава лека кола", 95 % от народа - в автобуса. Не мога да разбера тези "мъдреци" болни хора ли са или са просто изроди?...

    Коментиран от #14

  • 6 Коментар📝

    270 4 Отговор
    ПРЕДЛАГАМ ДА ВЗЕМА ГОЛЕМАТА СОПА И ТЕЗИ КОЙТО ПРЕДЛАГАТ ТЪПОТИЙ ДА ГИ ПОИЗТУПАМ ОТ ПРАХОЛЯКА

    Коментиран от #9, #50, #117

  • 7 Хайл

    207 3 Отговор
    Май някой трябва да яде бой от тези мислители

    Коментиран от #71

  • 8 Гербер

    60 118 Отговор
    Браво на генерал Борисов! Какво е това, сам да си ремонтираш колата, кой го прави? Какви са тези навици от каменната ера. Хора, заможни сме вече, не ни отива това нещо. Писаха оня ден какви са заплатите, стигат до 36000 лева месечно. Ако чужденец види такова нещо някой седнал сам да си ремонтира колата. Не трябва да се излагаме така. Отиваш си във фирмени сервиз, пиеш си кафененце, оправят ти колата и си тръгваш. Това е.

    Коментиран от #47, #67

  • 9 Хайл

    108 2 Отговор

    До коментар #6 от "Коментар📝":

    И аз да дойда,имам тояга с удобна дръжка
  • 10 Не са тъпи

    38 10 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Те са всичко друго но не и тъпи

    Коментиран от #16

  • 11 Бай Тошо

    148 4 Отговор
    А нещо за правителството фантом да се каже ?
  • 12 куку руку ку

    109 3 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Закони писани от галфони!
  • 13 Ufaf

    119 3 Отговор
    Да въведат най-после глобата " Шофьор " на километър изминат път само защото си с автомобил и с " Биг Брадъра " да я отчитат. Искат да те оберат и до съсипят . Това ще компенсира редовното вдигане на депутатските заплати и намаляване на субсидиите . а тебе Народе кучета те яли. Който не може повече да хваща пътя за друг свят или оня свят. И третата му опция е да се циганизира - спира да плаща всичко , ревва за помощи и си прави каквото иска . В затвора колко ще вкарат и колко са вкарали ? Спряха ли да карат без шофьорски книжки след като курса стана 1000 лв без рушветите. Дали имат гражданска , винетки и т.н. за 1000 лв всяка година колите . Половината и номера нямат ,те за ремонти приказват . В кой свят --градския ли ? Измисления ? Три града и сакън да не живееш там . Ще си одран и е...
  • 14 Не са болни мъдреците

    116 2 Отговор

    До коментар #5 от "500 лева ли":

    Просто вече 1 остров не им стига и искат поредица острови ...не им стига милиард искат трилион
  • 15 Камен

    115 4 Отговор
    Идат избори, гласувайте за Боко и Сие. Пък те ще си ни е** на сухо.

    Коментиран от #30

  • 16 Петър

    91 4 Отговор

    До коментар #10 от "Не са тъпи":

    Тъпи са,виж че като ги хване някой по чепат журналист те само мърнкат и нямат отговор,също така нямат и елементарна обща култура- Пекин е във Виетнам.
  • 17 KENEPH BG

    121 2 Отговор
    Че тя 500 лева глоба е повече от цената на половината коли по пътищата в БГ
  • 18 Тодоров

    77 2 Отговор
    Явно някой сервиз няма клиенти и сега измислят тая простотия. А пък тея дато ги има да не казвам половината ама така разбират че ум да ти зайде, взимаш колата от сервиза по зле от колкото си я вкарал. Абе ...................... да не споменаваме родните ви от и....а страна.
  • 19 Хайнщайн

    83 1 Отговор
    Само да напомня - ковчег джоб няма ! Да се знае !
  • 20 onq s konq

    38 13 Отговор
    Не в Глобата е проблема,а в РАЗМЕРА НА ПАРИЧНОТО ПООЩРЕНИЕ ако ползваме Оторизиран сервиз!Което незнайно защо НЕ СЕ СЪОБЩАВА.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хитлер

    62 11 Отговор
    Да дойдат да ме глобят, че си сменям изгорялата крушка пред блока.Може би под ремонт на улицата имат предвид ремонти по двигател и ходова част ,след който остават локви от масло по пътя.Само за това бих се съгласил.
  • 23 Брах ви лайката гербаджийска

    77 4 Отговор
    И как аджиба боко смърдела ще разбере че сам съм си работил по колата че да дойде да ме глоби

    Коментиран от #79

  • 24 Аз съм съгласен

    79 7 Отговор
    Но при ремонт на колата в сервиз дават поне половин година гаранция. Или две години, както на стоките в България. А не, както е случай наскоро на познат - колата ти прекъсва , отиваш на сервиз , сменят ти 5 неща, които си работят, вземат ти 300лв и накрая се оказва датчик колянов вал за 20лв.

    Коментиран от #146

  • 25 Гошо Тъпото

    36 4 Отговор
    Пари треат,,за разни работи... а се арчат с кеф !
  • 26 БРАВО

    19 95 Отговор
    ТАКА ТРЯБВА И Е МНОГО НАЛОЖИТЕЛНО.КАКТО И 1000 ЛЕВА ГЛОБА ЗА РЯЗАНЕ И ЦЕПЕНЕ НА ДЪРВА В НАСЕЛЕНИТЕ МАСТА.РЯЗАНЕ С ШЛАЙФ ,ЗАВАРЯВАНЕ.ПРЪСКАНЕ С ПРЕПАРАТИ ЗА РАСТИТЕЛНА ЗАЩИТА В ГРАНИЦИТЕ НА ГРАДОВЕТЕ НАЙ ЧЕСТО НА АСМИ.ПИЕНЕ НА БИРА И АЛКАХОЛ НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА И В ПАРКОВЕТЕ.ВДИГАНЕ НА ШУМ СЛЕД 23 ЧАСА И ОТ 14 ДО 14 Ч.КАРАНЕ НА КОЛИ И МОТОРИ ПО ЕКОПЪТЕКИТЕ ВЪОБЩЕ ТРЯБВА ЯКИ ГЛОБИ .

    Коментиран от #118, #128

  • 27 Изгоря ми габарита

    102 2 Отговор
    Смених си го сам , къде да отида да ви дам 500 лева ?

    Коментиран от #70

  • 28 ванката

    33 7 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    поредната простотия сътворена от мара преписвачката но нищо неразбираща става въпрос за ремонт на пътя когато ти се повреди колата да викнеш пътна помощ а не сам да си сменяш гумата... а статията е същата от вчера за десните волани и сервизите които ще правят първа регистрация по заглавието е писано 2 реда от общо 20 обаче хората са казали да х.й ще го набиеш ама акъл...
  • 29 само питам

    67 3 Отговор
    ако сам си оправям жената ко праим?

    Коментиран от #95

  • 30 Хакер

    36 3 Отговор

    До коментар #15 от "Камен":

    Фнимавай , наблюдавам те от микровълновата !
  • 31 aaa

    57 2 Отговор
    Рибата се вмирисва от към главата. Ограмотете политиците, научете ги да не крадат и всичко ще се оправи.
  • 32 карам фолксваген

    79 4 Отговор
    Такива закони няма и в богатите държави, като Германия, в които много малко хора си ремонтират колите, за кеф и ако са маниаци, само тук в Бълхаристан, някой некадърен Ганьо е решил, че трябва да измъкне пари от хората!!!!
    Айде Ганьо да ми каже, колко майстори имат дипломи за образование свързано с ремонти по коли, колко от тях дават гаранция и издават касови бележки или фактури, като доказателство, че сме били при тези кожодери и некадърници!?
    Всеки е бил потърпевш от тези измислени сервизи, където някой прост мастор ти обира парите и пак си тръгваш с проблема. 99% от масторите в Бълхария работят на принципа, проба-грешка, сменят всичко наред , докато накрая уцелят частта, която прави проблеми, така, че е МНОГО ПО СИГУРНА КОЛА, която е ремонтирана от собственика си, отколкото от някой мошеник, който на всичкото отгоре слага и най-евтините части, МЕНТАЦИ!

    Коментиран от #59, #134

  • 33 карам фолксваген

    53 2 Отговор
    Тиквата сега, остава да забрани да си оправяме и жените!?

    Коментиран от #36

  • 34 Хан Крум

    68 1 Отговор
    С 1000-1300лв заплати,кое по напред запълним в семейния бюджет.В Бълхария само глоби ,никакво развитие няма.По Турско е имало данък десятък,а тук и сега отвсякъде те чака ТЕСЛАТА
  • 35 ТРОПЧО

    37 1 Отговор
    ОАААА 500 ЛВ. НЕ Е ЛИ МАЛКО МОГА РЕМОНТИРАМ КВО ДА ИДА ПРИ ИЗМИСЛЕНИЯ РУМЕН ДУНЕВ ЛИ ДА МЕ ЛЪЖЕ ЧЕ Е СМЕНИЛ ТУИ УНУИ ДА ВЗЕМЕ ОТСТЪПКАТА ОТ ЧАСТИТЕ И ДА МЕ ТОВАРИ И С НЕКАЧЕСТВЕННИ ЧАСТИ ЛИ ЩО НЕ ГИ ЗАДЪЛЖИТЕ ТЯХ ДА СЕ ЛИЦЕНЗИРАТ И ДА ИЗДАВАТ ФАКТУРИ И ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ АААА СТИГА С ТЕЗ ГЛУПОСТИ И ДА УДИСВАТЕ НА СИЧКИ ЗАКЪСАЛИ БИЗНЕСИ ДО ОНЯ ДЕН НЕ МРЪНКАХА СЕГА РЕВНАХА ДА СЕ СЪБЛИЧАТ И ДА РЪБОТЯТ ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА МНОГО КОМПЕТЕНТНИ ТАКА ЩЕ НАМАЛЯТ РАЗХОДИТЕ ЕИИИИ АМАН ОТ ТЪПИТЕ ВИ НОМЕРА КО ША МИ ВЛЕЗЕТЕ В ГАРАЖА ЛИ ДА ГЛЕДАТЕ КО СИ ПРАЯ КОЛАТА МИ ДА ВКАРАМЕ ЗАКОН И КОЛИТЕ ДА ГИ МИИМИ САМО НА МИВКИ АААА ЕИИИИ НЯМА КЪИ ДА ВИ СПАЗВА НЕДОМИСЛЕНИТЕ ПРОСТОТИИ ТОВА ЛИ Е НАИ ВАЖНОТО СПОРЕД ВАС АААААА ПРАИТЕ ПЪТИЩА И СЛЕД МЕСЕЦ ПРОФИЛАКТИКА НЕ КРЙДЕТЕ ТОЛКОВА ОСТАВЯИТЕ И НЕЩО ЗА РЕМОНТИТЕ
  • 36 ТРОПЧО

    23 2 Отговор

    До коментар #33 от "карам фолксваген":

    ДА БРАТ И ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ СТИГА НЯКОИ ТЕХЕН ЧОВЕК ДА ГО ПОИСКА И ДА ОБЕЩАИ НЕЩО
  • 37 гост

    52 1 Отговор
    Аз нямам доверие на сервиз да ми ремонтира колата. Отидох в сервиз бившия "Хенри Форд" зад техникума в София за да ми сменят съединителя, като си занесох нов пълен комплект. След ремонта отделяше много ниско и едва се превключваха скоростите и от сервиза ми казаха че е така защото е още нов. Вече 5 месеца положението си е същото и предположението на майстори от други сервизи е че изобщо не е сменян съединителя а само лагера и че новият комплект е продаден на друг.
  • 38 Дзвер

    42 1 Отговор
    Смяна на спукана гума на пътя ремонт ли е :))

    Коментиран от #42

  • 39 Sti

    38 1 Отговор
    Поредните тъпи идеи на "умните" политици.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Грую

    29 0 Отговор
    Преди доста време ми се наложи ремонт на бракмата и разбира се се обърнах към сервиз. Ами след това понагоряваше возилото доста и други зорища се появиха., като трябва да уточня че не всички бяха от сервиза, но реших покрай другите неща да направя и една ревизия на това, което са сторили "майсторите". Ами това , което открих на тема как точно е свършена работата беше потресаващо. Преди започна това обаче бях пак при тях и ми казаха : това трябва да се смени, онова е старо и затова. Нищо подобно нищо не съм сменял, а след ревизията и извършени от мен няколко важни корекции, след като прочетох и малко литература по въпроса разбира се всичко си дойде на мястото, а горенето поне с 20% надолу. Иначе наистина стара е бракмата и плаче за вторични суровини, но пък върши работа и след като смених майсторите ми излиза и евтино. Обещавам ако спечеля някой джакпот от тотото, защото от работа няма как да стане поне в България, да я сменя с нова и да ходя по най-скъпите сервизи с най- големите "Майстори" , да си плащам като поп калпавите ремонти и да не правя ревизия или въпрос по темата "какво ми е извършено и как" честно!
  • 42 баба яга грабителката

    53 1 Отговор

    До коментар #38 от "Дзвер":

    Много ясно, че е ремонт. За целта трябва да изчакаш мастора от лицензираната верига сервизи "Герб" ЕООД, да дойде и срещу 500 лв ще ти смени гумата, ти не трябва да пипаш там, където не ти е работа, защото там прибира Герб!
    Ще лсожат ръка, каквто на плажовете, така и на сервизите, ще ги лицензира тяхна фирма и техни фирми ще извършват услуги, собственици ще са мутри, като концесионерите по плажовете. Схемата на Герб(СИК) е ясна, още от време оно.
  • 43 Митьо

    52 2 Отговор
    Бре до къде я докараха тези търтеи умници,че това го нямаше и при другарят Тодор Живков!!!!!!
  • 44 бисмарк

    45 1 Отговор
    такава простотия две години да се мъчи човек няма как да я измисли, бах м..............у то все бива да са утайки в това НС ама това просто е - не знам какво да кажа. Как ще ядете колеца м...........ви долна.
  • 45 987

    53 0 Отговор
    Какво значи сервизи фантоми? Когато отида в голям оторизиран сервиз млади момчета завършили някакво средно образование подменят части и агрегати без да се замислят какво правят.Често се случва да тръгнеш с незавити болтове, докато в сервиза "фатнтом" ако майстора е читав отстранява дефекта и носи отговорност за свършената работа.
  • 46 Дионтей

    38 0 Отговор
    Няма такива олигофрени. Некомпетентни, бавноразвиващи се малоумници са станали политици и творци на закони. Вие сте много, много слаб материал! Ама директно ще ви го кажа и в очите ако срещна някой от Вас умници - Вие сте некомпетентни! Писна ми от олигофрени жадни за власт!
  • 47 Доволен клиент от фирмените сервизи

    34 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гербер":

    То това добре си го намислил ,само че ... знаеш ли как много често само си пиеш кафенцето и после плащаш едни 2-3 хилки за несвършена работа...един случай със мен-купих си ''Фабиа'' преди години и смяната на маслото ставаше само във фирмения сервиз ,за да не губя гаранция.Ха сега познай защо ми блокира мотора след 4та смяна на масло във ''фирмения'' сервиз и в какви приключения ме вкараха тия идиоти. PP-оставям ти за домашно кой сервиз в София е фирмен на ''Шкода''.

    Коментиран от #66

  • 48 хахахах

    29 5 Отговор
    То това е като със новите данъци за старите коли! Ще ви взимаме повече данъци щото карате стара кола!

    Коментиран от #54

  • 49 КРАЖБИТЕ ЗАПОЧВАТ ОТ НАЙГОРЕ

    43 3 Отговор
    ГЕРБЕРСКИ ГЛУПАЦИ ТЪПАНАРИ. СПИРАТ МЕ КАТ ВЕЧЕР ЗА ИЗГОРЯЛА КРУШКА. И АЗ ПРЕД ТЯХ Е СМЕНЯМ ЗА ДА СЪМ ИЗРЯДЕН. И ТЕ МЕ ГЛОБЯВАТ 500 ЛВ. ЩОТО НЕ СЪМ ИЗВИКАЛ РЕПАТРАК ДА МЕ ЗАКАРАТ ДО ДЕНОНОЩЕН СЕРВИЗ ЗА СМЯНА НА КРУШКА. СВЪРШИХА ПАРИТЕ ЗА КРАДЕНЕ И ЗА ДА ИМА НАЛАГАТ НАЙ-ТЪПАШКИТЕ ГЛОБИ. ГЛОБИ ЗА ДА СЕ КРАДЕ ПОСЛЕ . ГАРАТНИРАТО ОТ ТИКВИТЕ В ГЕРБ.

    Коментиран от #51

  • 50 МЕХО

    37 2 Отговор

    До коментар #6 от "Коментар📝":

    И аз съм за сопата. Стига толко моркови

    Коментиран от #105

  • 51 Анти БСП

    9 18 Отговор

    До коментар #49 от "КРАЖБИТЕ ЗАПОЧВАТ ОТ НАЙГОРЕ":

    Ало червената анална фисура...много вониш.сОпри се.
  • 52 Рожбо

    3 48 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    А не бе...аман от самозванци дето сами си ремонтират за да спестят 50 лв и после са опасни за околните

    Коментиран от #103

  • 53 Jhk

    5 8 Отговор
    Бреи тези мисят за наз политиците че може да не сложим правилно гумата и аре в канафката аз мойта си я правия на полеви условия на улицата вадя крик ключове и почвам а всякой отваря сервиз ама дали има нещо хабер като го отвори проверете това или просто щото ще ти издадър няква фактура че не укриват данаци мики малс малко няма такава държава да не се укриват данаци това няма как да стане е то и за въпросните самолети се укриват ако помислите малко аре че може да пиша до итре все пак е мое виждане а мн хора са съгласни с това

    Коментиран от #56

  • 54 Друс друс

    2 11 Отговор

    До коментар #48 от "хахахах":

    Май извън България не си излизал бе...
  • 55 Кензиньо

    8 29 Отговор
    Червените слуги на Сланинова да си траят!Ако не им изнася да хващат влака за Русия!
  • 56 Жабара

    1 11 Отговор

    До коментар #53 от "Jhk":

    Правиш ли разлика между смяна на спукана гума и смяна на спирачки и тн пред блока?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Колев

    25 0 Отговор
    А каде е контрола на авточастите,ментета.После глоби и гаранция
  • 59 Сандокан

    12 1 Отговор

    До коментар #32 от "карам фолксваген":

    Разбрах те правилно и новото предложение дава отговор на молитвите ти! Всички сервизи на лицензионен принцип , изискване за квалифициран персонал, гаранция за извършен ремонт, съхраняване и отчетност на вредните материали след ремонт (акумолатори, смазочни материали, гуми, антифризи, фреони )въвеждане на сервизна история, край на въртенето на километражът! Отпадане на частите менте заради тази проследяемост и гаранцията за ремонтът.

    Коментиран от #140

  • 60 Експерт

    31 1 Отговор
    На създателят на тази новина моментално трябва да му се включи бързовар в ануса
  • 61 6i6

    13 0 Отговор
    Решил съм да си правя ножки някой ще пратат ли да ми направи
  • 62 Пегъзи Мульовски

    27 2 Отговор
    А защо най-добре не забранят изобщо на средностатистическия човек да кара кола и накрая всичките маймуни да се набутаме в 30-годишните рейсове на градския, в които няма климатици и шофьорите нямат да ти продадат едно кирливо билетче? Даже и като законопроект го виждам - "забрана за управление на автомобил на всеки човек, с месечен доход под 3 600 лв". Да не говорим, че масово комшиите, дето ремонтират колите на хората от целия квартал в гаража са в пъти по-кадърни от чичковците с гащеризоните във фирмените сервизи, а и ти взимат пари само за работата... Ама карай да върви... Вече съвсем заприличваме на бананова република... Но поне си имаме европейски стандарти, нищо че още си взимаме мижавите български заплати... Живи и здрави
  • 63 6i6

    31 2 Отговор
    Тиа педалллли в парламента друга работа си нямат само гледат да мачкат народа скоро време трябва да играе гегата.
  • 64 Патил от ремонти

    37 0 Отговор
    Аз няма да позволя на некъдърници, да ми ремонтират колата! Не ми пука, фирмите на мутрите какви закони ще сътворят, защото тая няма да стане!!!
  • 65 Густо Майна

    18 5 Отговор
    Относно спирачна система, кормилна уредба и монтаж, настройки и поддръжка на АГУ, и метанови уредби съм ЗА, да се обслужват само в професионални сервизи, но за всичко останало можете да вървите на п.ч.а си л.л.на!
  • 66 Шкода Надежда

    20 0 Отговор

    До коментар #47 от "Доволен клиент от фирмените сервизи":

    Същото се случи и на мойта Румстър, уж за накладки, дискове, нищо не сменили, следващият майстор се чудеше как са взели парите и.. бегай! А си бяха чисти 300 лв като не дават и гаранция

    Коментиран от #112

  • 67 Aaaaaaaaaa

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гербер":

    Pari ..
  • 68 Боже

    40 1 Отговор
    Всеки ден се убеждавам ,че ни управляват едни от най простите в целия свят

    Коментиран от #101

  • 69 Митко

    28 1 Отговор
    Нека първо Господа управляващи те помислят Как да вдигнат доходите на българския гражданин и след това да го задължават да се ремонтира автомобил в сервиз защото това не е по силите на мизерните заплати които получаваме
  • 70 Хайл

    19 0 Отговор

    До коментар #27 от "Изгоря ми габарита":

    Да не си забравиш тоягата,ако я счупиш-бой с полуоската в коляното и лактите,да не могат патериците да ползват
  • 71 Тоягата

    22 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хайл":

    Мнооооого бой трябва.
  • 72 Емо

    22 0 Отговор
    По тази логика трябва да се затворят и всички магазини които продават авточасти и частите да се доставят директно от сервизите.......тогава дивотията ще е пълна
  • 73 onq s konq

    16 1 Отговор
    Язе ако тръгнем с беенвето по сервизи начи требе да фалирам отсекъде !!!Покрай него съм станал текъф специалис че основен ремонт си правим сам на двора за нема и два дена !!!!
  • 74 Пенчо

    23 0 Отговор
    Петстотин лева на аспирин да ги пият всеки ден м.....та им.....
  • 75 фен

    17 2 Отговор
    Колко ще бъде глобата на сервизите за безбожно скъпото гаранционно обслужване (изнудване)
  • 76 българин

    23 0 Отговор
    Водачите ще се улеснят ако се премахнат нотариусите кръвопиици от системата и номера на колата да си е твой слагай го където искаш.
  • 77 007

    12 1 Отговор
    Ще изядат хляба на КАТ ...ха ха
  • 78 Руският циганин

    23 0 Отговор
    Защо се не застрелят тези олигофрени...Политическа нагла напаст...Ше ни кажете и какво да ядем и кога да спим...Нагло племе
  • 79 Мастер

    6 2 Отговор

    До коментар #23 от "Брах ви лайката гербаджийска":

    Като прецакат свободния достъп до частите ще имат право на сервизите и как си я попрайш

    Коментиран от #86

  • 80 АsanЕgal

    13 1 Отговор
    Аз пък искам някой майстор да мие колата
  • 81 браво господине

    6 9 Отговор
    боку тъпото да затегне контрола за год. тех. преглед !Минават всякакви трошки и кат не ги виждат,че се разпадат на пътя..... плюс еко норми -така ще хванат и чипосаните! Нали ти трябват пари за самолети бе тикво ,а разни хайванчета ти плащат за 150 коня и форсират на 400...
  • 82 бай Коста

    18 0 Отговор
    ,,Боже ,, прибери ги тези глупаци от главите ни
  • 83 Snail

    30 2 Отговор
    Абе тия на маймуни ни направиха! Избиха свинете! Изгониха децата! Измориха пенсионерите! Сега и колата си не мойш ремонтира като се повреди. Абе Бойко, аз само деца ли трябва да правя бе? То циганите само туй правят, ама и ние ли бря? То бизнес, бизнес, ама на българина едната ракия от джанки му остана и да си ремонтира московеца у двору. Не мой тъй, еййй! Че ти видял ли си българин да не лежи под колата бря? То ако има такъв, ще е у парламенто, или ща дай много крал ръйш! Бащице, недей пипа ракийката и единственото удоволствие на българина да си ремонтира москвето! То за друго пари нема - поне ремонтчето да излезе поп ефинко...

    Коментиран от #87

  • 84 Цар Вул

    25 0 Отговор
    А стига бе!Тоа съвсем изтреще!!Ми колата си е мойта и ако искам не само ще я ремонтирам,но ще я разглобя и сглобя наново или ще я запаля насред мегдана!!За назидание и отмъщение на тъпунгерите като този тук!
  • 85 Който не може да си позволи няма да кара

    2 35 Отговор
    Аз съм ЗА с 2 ръце !!! Не да ми се чука и блъска по цял ден пред блока от сутрин до вечер

    Коментиран от #89

  • 86 фики

    3 0 Отговор

    До коментар #79 от "Мастер":

    На стругдо.

    Коментиран от #88

  • 87 Червената шайка-терористи.

    15 6 Отговор

    До коментар #83 от "Snail":

    БСП-партията на милиардерите-капиталисти, "заграбили алчно на човека труда". Те изгониха децата и измориха пенсионерите. Виж мутренските хотели на лайноморието. Построени са със заграбените от БСП/БКП пари за пенсиии.
  • 88 фики

    1 0 Отговор

    До коментар #86 от "фики":

    На струго.

    Коментиран от #130

  • 89 azko

    17 0 Отговор

    До коментар #85 от "Който не може да си позволи няма да кара":

    Ми недей да живееш в блок,доколкото разбирам можеш да си го позволиш.

    Коментиран от #143

  • 90 Bat Sandi

    8 1 Отговор
    To pak edni servizi.opazil Gospod.az shte si pravq sam remonta.zashtoto sam sigoren v tova koeto pravq.shto se otnasq do globite....da go duhat
  • 91 дявола

    10 2 Отговор
    ХА ХА ХА ХА ХА ХА КОЛКО МНОГО СМЯХ ИМА САМО НЕ СЕРВИЗИТЕ ФАНТОМИ А ПОЛИТИЦИТЕ ФАНТОМИ ТРЯБВА ДА ПОДКАРАТ ЧЕ СА МНОГО А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО КОЛИТЕ СЪС ДЕСЕН ВОЛАН НА НИКОЙ НЕ ПРЕЧАТ ПРЕЧАТ НЕКАДЪРНИТЕ ШОФЬОРИ КОИТО СА ПО ПЪТИЩАТА
  • 92 Даскал

    22 0 Отговор
    Жена ми имаше Корса 3 цилиндрова и двигателя и направи проблем - ту пали, ту отказва, като запали се чуди да гасне ли или да работи, прекъсва. Дръпнахме я до сериозен сервиз и "специялиастът" я закачи на компютъра. Прегоряла гарнитура между първи и втори цилиндър. Насочи ни към сервиза на Опел. Там казаха че с шлайфане и т.н . Ще излезе към 1000 лв. Колата струваше 1300.
    От там я дръпнах до един познат - гаражен монтьор. Още като я чу какво прави, отсече - ангренажената верига заминала. Смени я заедно със зъбчатите и другите части покрай нея и готово. Между другото бях купил гарнитура. Тъй я продадохме след 5 години, с гарнитурата в багажника.
  • 93 profi

    5 1 Отговор
    Ха ха ха Ха ха ха Ха ха ха Ха ха ха
  • 94 VW passat

    15 0 Отговор
    Обслужване на Пасат 4 в сервиз 700 лв само обслужване от мене 320 лева. Е де да ида.?
  • 95 ггггг

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "само питам":

    не мой сам, аз съм лицензиран- ша викаш мене да я упрая!
  • 96 Иве

    16 1 Отговор
    Смешници значи ако си сменя изгорялата крушка 500лв това си е вид ремонт. Вкарвам си я в гаража и си я работя да го лапат.
  • 97 reinchard Heidrig

    11 1 Отговор
    Резервните части в България са по скъпи от Англия и Унгария. Може да е така и другаде, но за тези двете страни съм сигурен. Купувам от там. По понятни съобръжения.
  • 98 НАТО ВЕЦ

    9 0 Отговор
    А кой ще каже, какво да правим със сервизите, дето уж ти правят колата, а после се оказва,че са ти направили заготовка да се пребиеш като куче. Миналата година хвърлих сума си пари за едни ремонти, щото просто нямам време да се занимавам и с това, а се оказа, че по-добре да взема пушката и да ида да ги изпозастрелям тия убавци. Извадих късмет, че ми срина съединителя на градско и карах леко. Като погледнах после и спирачните маркучи и направо "отидох да ми леят куршум". Иначе "старите части" ти връщат и кутиите от новите и ти не лазиш под колата, щото е "ремонтирана в сервиз" .......:(((((((
  • 99 автопилот

    2 4 Отговор
    искам самолет
  • 100 Ай сиктир

    27 3 Отговор
    Да не си гледаме сами децата,
    да не си ремонтираме сами колата...,
    да не си гледаме сами прасета,
    От утре да не си чукаме сами жените ....
    Пари им трябват на управляващите.
    В Русия имаше крепостни селяни,
    а в ЕС сме феодално зависими селяци.
    ДОБРЕ СИ БЯХМЕ ПРИ ,,ТАТО,,
    Определено имахме някои свободи за които в ЕС може само да мечтаем.

    Коментиран от #144

  • 101 Guest

    8 0 Отговор

    До коментар #68 от "Боже":

    Не си прав
    нашите са най-простите
  • 102 Azазаз

    22 1 Отговор
    Не е автомобил, генератор. Нося го в оторизиран сервиз. Райдър, няма защо да крия. След един месец не го бяха погледнали, и трудно го намериха в халето си. Но пък ми поискаха 25 лв.
    За диагностика. Карбураторът бил за смяна, казаха трицифрена сума. Отказах да им дам пари и си прибрах машината. Отидох при селски неоторизирани майстор. Той впръска малко газ в карбуратора, който се беше запушил през зимата. И генераторът тръгна. Дотук с оторизираните некадърници. За нищо не стават, не всички. Но доста от тях.
  • 103 ???

    6 1 Отговор

    До коментар #52 от "Рожбо":

    И ако спукаш гума? Ко праим ся?

    Коментиран от #111

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Вевевее

    15 0 Отговор

    До коментар #50 от "МЕХО":

    Извадих на лопатата сапа много е здрава....идвам с вас момчета

    Коментиран от #116

  • 106 ГОГИ НАЕБИГИ

    17 1 Отговор
    Пак гласят яко рекет и гърбене на народа.всичсо в България се прави нашите момчета да напълнят гушата,и никога за благото на бедният народ
  • 107 Шаран БГ

    5 0 Отговор
    На № 29 " само питам" Абе брат, само не питай !! И на това ще му намерят колая, жена ти -хубава - грозна - няма да имаш проблеми.Ще я оправят, че и ще те глобят !? Само не питай, че и аз съм индивидуалист . Както е тръгнало - не се знае какво ще измъдрят !!
  • 108 Ставрю

    23 0 Отговор
    Кой предлага такова нещо малето му да е.. ба гръм да го одари корем да го изяде кьорав да оди дрисня да го прокара и една година да го не остави глисти да хване жена му таралеж да му роди синъ му зет да му доведе и др. Еии за сопа сте и после народен съд бесене изроди.
  • 109 PlimP

    13 1 Отговор
    пичове, не се шашкайте от тия гръмки и глупави заглавия, никой не може да ви забрани да си разваляте или оправяте личната кола, ваша си е и ше си я правите или разваляте колкото си искате и можете, нали и аз хляб трябва да ям, а имайки предви какви "майстори" има, страх ме е да ходя на лекар, верно, що не погнат скапаните лекари и да им отнемат скапаните права за цял живот
  • 110 hienata

    19 1 Отговор
    Аз да попитам "умниците" които са измислили подобна глупост. Кой ще глоби идиота , който след смяна на тампони на носачи, не ми затегна болтовете на преднаите гуми. Кой ще глоби оторизирания майстор, който при смяна на масло ми превъртя резбата на пробката. Кой ще глоби бушмена който ми смени задни дискове с по-голям размер и беше тръгнал да ги "позАпили" Уеко и че станат (малко го бих, не ефективно). Заради подобни майстори и такива които работят по системата "проба-грешка" започнах сам да си правя колата. И да ме глобят , пак ще ми е по-евтино и безопасно.
  • 111 Кърлеж с колесар

    12 1 Отговор

    До коментар #103 от "???":

    Викаш пътна помощ да ти изваи резервната гумата от колата и да ти я смени, защото нямаш динамометричен ключ да си завиеш гайките съгласно Repair manual-а :)
  • 112 filo

    1 5 Отговор

    До коментар #66 от "Шкода Надежда":

    Друг път като сменяш си искаш старите части и тогава плщаш
  • 113 Кръчмаря

    7 0 Отговор
    Празни приказки от хора които нямат нищо общо със създаване на законите в България!!!
    "Богдан Милчев - председател на Института за пътна безопасност, и секретарят на фондация „Безопасни улици от Валя” Михаил Попов"

    Коментиран от #120

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 filo

    3 13 Отговор
    Стига сте говорили глупости. Кой се занимава вече да ремонтира коли пред блока бе. Това беше през соца. Съвременните автомобили трудно могат да се ремонтират пред блока и аз отдавна не съм виждал някой да си прави колата пред блока. Другото е чесане на езици и обикновено тролене от дежурните по плюене.

    Коментиран от #119

  • 116 Ali baba

    9 0 Отговор

    До коментар #105 от "Вевевее":

    Тия нямат мозък Кога че ги тепаме
  • 117 Политици педерасти

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Коментар📝":

    Трябва даги мятаме вече няма да стане дасе събираме и на ред.766
  • 118 Враца Баце

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "БРАВО":

    Пий си редовно хапчетата за да си поне малко като нормалните хора!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Цурко

    14 0 Отговор
    За всяка свиня идва Коледа рано или късно демек наближава 10 ти ноември долнопробни Прасета!
  • 122 Най добрия

    12 1 Отговор
    На тиквата хората само лъжат измислят болести и убиват животни а тази глупост е връхна на сладоледа нищо не става от тия тикви герберисти

    Коментиран от #142

  • 123 Шофьор

    12 0 Отговор
    Аз си я ремонтирам в гаража. Значи ли,че глобата ще е 250 лв.? Ами ако сваля двигателя в мазата,колко е 125? Ами ако през цялото време, докато трае ремонта, псувам,тези които са измислили това,тогава...62.40! Ако я платя веднага,колко е отстъпката-30%? Добре утре почвам! Малоумници!
  • 124 Селянин

    13 0 Отговор
    Значи, като ми изгори крушката и ме спрат от КАТ по пътя по ЗАКОН имам право да я сменя пред тях ако имам резервна за да не ми напишат фиш за 20 лв, обаче като я сменя пред тях си правя ремонт и по новия "закон" ще могат да ме глобят с 500 лв :) Умно господа лакеи, умно! Не бях се сетил, че има още къде да се удари обикновения човек ама явно може още! А една тиква си мисли, че тласка България напред и я развива... щеше да е смешно, ако не беше тъжно защото се касае за бъдещето ан нашите деца и нашето оцеляване! Пред закриване сме.
  • 125 Мартин

    15 1 Отговор
    Всячески се оптиват да свалят бедните от автомобилите, а в България бедните сме почти всички българи..
  • 126 патриотъ

    13 0 Отговор
    Престанете да откривате топлата вода,господа!Закони има достатъчно,но няма контрол и няма кой да ги изпълнява!Най-напред вземете книжките на циганите и ги накарайте да минат изпит наново,който има образование!
  • 127 Анти Политика

    10 0 Отговор
    Ми да забранят сайтовете в които свободно се продават части и всеки може да си ги купи... да затворят всеки един физически и електронен магазин за авточасти... или да може да се пазарува от там само без ДДС и чрез фактура. Да видим колко ще е "успешно" :D Дебили смотани, само се чудят как да симулират действие. Няма да гледат от другите държави хубавите работи, като тва да няма дизели без катализатори навсякъде, ами ще ми забраняват да си ремонтирам колата, което дори в Германия където имат супер строги мерки за тунинга и трябва да минеш през преглед, че всичко ти има TUV сертификат... дори ТАМ можеш да си поправяш колата сам... Нашите тука съвсем се побъркаха, и без това ни разпродадоха държавата на чужди фирми, поне и властта да дадат на германци, току виж като не изчезват по 2.5 милиарда на година + още колкото там отиват и за циганите как веднага ще скочим с едни 1000% на заплатите ...
  • 128 Абе

    14 0 Отговор

    До коментар #26 от "БРАВО":

    Да ти е бабичката глобят, защото лете прави буркани със зимнина, извършва производствена дейност, а не плаща акциз, патентен данък, ДДС, кУрпоративен данък и данък печалба! А, и в данъчната декларация няма да видим колко буркана е направила тази мръсна експлоататорка!!!!

    Коментиран от #148

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Модерен

    3 0 Отговор

    До коментар #88 от "фики":

    Е, ти па! Аз си купувам 3D принтер и си прая ко си сакам. И за комшиите ще има, евтинко
  • 131 Т.С.Трифонов

    7 0 Отговор
    Уважаеми зрители , спите ли?
  • 132 шофйор

    8 0 Отговор
    Господа не всички можем да караме нови автомобили и да ползваме фирмени сервизи
  • 133 гостенин

    7 0 Отговор
    Явно партийните каси са бездънни и ненаситни! Вчера предложиха новите автомобили да се преглеждат в частни пунктове и с протокол от частния пункт да се издават документи в КАТ (познайте на кого ще бъдат пунктовете).Днес предлагат глоба,ако сами си ремонтираме автомобила( нали техническият преглед е точно за контролиране пригодността на МПС-то,ако се извършва нормално,разбира се )! Не ми се мисли какво още могат да измислят неграмотните грабливи и продажни властимащи...
  • 134 сашко

    7 0 Отговор

    До коментар #32 от "карам фолксваген":

    Само да ти кажа те и фирмените сервизи са така само дето парите са други иначе са пълни идиоти
  • 135 Йосип Броз Тито

    7 0 Отговор
    Добре, а как ще се доказва, че колата не си си я ремонтирал сам, а я е ремонтирал механик? След като в повечето сервизи не издават касови бележки, а и да издават, те са така направени, че мастилото избелява бързо и вече не служи като доказателство?
    Например, аз моята кола я карам в доверен сервиз, в който всичко, което са ми направили веднъж, после с години не се е обаждало и съм страшно доволен, но никога не ми издават касова бележка, броя парите и си тръгвам... За мен не е важно да имам касова бележка, а да съм спокоен на пътя като шофирам.
  • 136 Еретика

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Поредната идиотщина на Бойко ви те дупелизци.
  • 137 Еретика

    12 1 Отговор
    Поредната идиотщина на Бойковите дупелизци.
  • 138 Peci kupona

    4 0 Отговор
    Много правилно решение! Ми кой иначе ще плати за ремонта на ремонтираните пътища след ремонт!!!
  • 139 Волга

    6 0 Отговор
    Измисляйте още простотии. Ние някак ще издържиме, ама след нас тука вече няма кой да остане и тогава ще видим как ще зимате 500 лв от циганите.
  • 140 Братле

    6 0 Отговор

    До коментар #59 от "Сандокан":

    То това е много хубаво което го казваш, да тук в германия е така, но има едно "но" от къде ще го съберат тоя квалифициран персонал, механо-техникуми вече няма, обучение никакво, да си кажем истината, 90% от сегашните сервизи са на такива пишман майстори де са се учили на техните коли пред блока

    Коментиран от #154

  • 141 Оптимист

    2 1 Отговор
    Държавата се оправя но отпред-назад 30 години демокрация наследството на комунизма той я оправяше отзад-напред
    ВЯРА НИ ЛИПСВА НЕ МАЙСТОРИ
  • 142 Калбо

    3 0 Отговор

    До коментар #122 от "Най добрия":

    В България всичко е възможно дори хората който внасят месо да са донесли заразата защото имат изгода да внасят месо от други държави и целта им да ликвидира българските стопанства зада внасят товае положението въобще НИМ вярвам ограбиха народа
  • 143 Хайл

    0 2 Отговор

    До коментар #89 от "azko":

    Това е лошото-цялото село в 1 блок и вече са граждани 😉😁
  • 144 Калбо

    2 0 Отговор

    До коментар #100 от "Ай сиктир":

    Ние бедните хора сме съвремените роби плащането на данаци само това ни различава от предишните какво ли Нети забраняват само да напълнят джобовете си
  • 145 Ивайло

    9 0 Отговор
    За жалост няма да глобят лицензираните некомпетентни сервизи с високи цени и безотговорно лъжливо отношение, които те таксуват за качествени части и слагат с най ниско качество. Сам ще си поддържам автомобила, да заповядат господата с глобите.
  • 146 Някой

    12 0 Отговор

    До коментар #24 от "Аз съм съгласен":

    А аз не съм съгласен. В такъв лъскав сервиз ми обявиха: почваме от смяна компресора на климатика. Ако не се оправи, ще сменим и радиатора. Твоята кола е много сложна и ще отнеме два дни труд. Отидох в един очукан сервиз и ми смениха радиатора на климатика за няма и 2 часа и на 1/4 от цената на онея наглеци. Вече втора година мина и не съм предизвикал птп след ремонта в неоторизирания сервиз
  • 147 Caci

    7 0 Отговор
    Време е да си ходите господа от ГРОБ!!!
  • 148 По закон

    3 0 Отговор

    До коментар #128 от "Абе":

    Не е експлоаторка, а извършва нелицензирана дейност, евентуално злоупотреба с монополно положение вкъщи.
    Виж, ако кара дядото да бели домати, чушки, да вади костилки ... тогава е и експлоатация.
    Ама двдо не е джендър и няма кой да му защити правата. А не може вече и да го надърви и да я изпляска по челото....
    “Боже, колко мъка има по тоя свят!”
  • 149 жгхж

    2 0 Отговор
    Познайте , ако този закон влезе в сила цените на оторизираните сервизи ще се повишат ли или ще скочат .
  • 150 Реален

    5 0 Отговор
    Всичко е навързано,неподдържани пътища да не отваряме скоба,че някаде на 100% липсва гладкият слой наречен асвалт , тези които са ремонтирани най често ремонта е къдрав или на ремонта РЕМОНТ,пък сега и тази простотия да ходя в сервиз където шефа е учил в хранително-вкусовата и взел за началник негов приятел сладкар ............
  • 151 ДГД

    5 0 Отговор
    Добре че никой не ме видя как си сменям крушката на фара сутринта. Щях да отнеса глобата.
  • 152 Черпак

    8 0 Отговор
    Аз съм Шеф, демек готвач. В момента лобирам за закон за домашната кухня в който да пише, че нямате право да пускате печката си без да сте дипломиран ,,черпак,, . Другото е всяко семейство е длъжно да има собствена прислуга и в случай, че няма такава да му се отнема жилището в полза на държавата. Имам още много други ,,градивни,, идеи и се надявам най-накрая и аз да стана законодател и да си оправя положението.
  • 153 Сигурност

    0 4 Отговор
    Ако целта е да се намалят жертвите, това по-скоро може да доведе до обратен ефект, защото колите с десен волан обикновено са доста по-нови от тези с ляв, разбира се като говорим за сходна цена. Но една по-нова кола, примерно 2010година е в пъти по-сигурна на катастрофа от кола 2000 година. Като цяло това е причината да има много загинали, защото масово се карат стари коли на по 20 и повече години, които според новите стандарти за сигурност се провалят тотално.

    Коментиран от #159

  • 154 Сандокан

    1 1 Отговор

    До коментар #140 от "Братле":

    Така е но според сегашното законодателство няма изискване за квалификация и от там се размива отговорноста, виж как вкараха аптеките в ритъм! Само квалифициран персонал. Половината от тези дето въртяха маламашките по строежите сега решиха, че във автосервизите има „голям килипир” и се преориентираха. А пък и така ще възкресим техникумите , няма лошо в това. Въпреки ,че има самоуки майстори които въобще не са за подценяване ! Не е работа на клиентите да отсяват кои знае и кои не има си ДОИ . В Европа дори за водопроводчик ти искат ценз,а тук на две магарета слама не може да раздели ама на автобусът в които се вози сутринта ТОИ му правил спирачките!!!
  • 155 Сандокан

    2 5 Отговор
    Нека хейтърите да ме плюят НО: искам автобусът в които се вози детето ми да се ремонтира от квалифициран персонал, искам когато спра на светофар този зад мен също да оспее да спре, или когато се разминавам с друга кола по пътя да знам, че ще запази траектория на движение защото окачването и силовото предаване са обслужени правилно защото повечето се опасяват да не си ударят палеца с 0,300 кг. чук но нямат никакви опасения от 1000-1200кг. автомобил които може и да не спре на пешеходната пътека ПОМИСЛЕТЕ НАД ТОВА!!!

    Коментиран от #158, #162

  • 156 Лапачите от големите

    3 0 Отговор
    Лапачите от големите сервизи искат да дерат народа. Само че и те използват същите ментета - авточасти . Обаче на тройна цена. Да лицензират сервизите, но не виждам защо ще ми пречат да си ремонтирам колата в гаража ми. Работил съм в сервизи и съм се нагледал на ” майстори”. И няма добър майстор в големите сервизи. Само аматьорчета седят за мижавите им заплати. А измамите с маслата, на варела пише кастрол а вътре приста.
  • 157 Ангел

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Дали ще забранят да се готви в къщи,или трябва да ходя в ресторант да си готвя боба
  • 158 НАТО ВЕЦ

    1 0 Отговор

    До коментар #155 от "Сандокан":

    Искаш ли да ти изпратя комплект съединител и демпферен маховик, както и спирачни маркучи, уж "сменени" в оторизиран сервиз?!
  • 159 Старо и златно

    1 0 Отговор

    До коментар #153 от "Сигурност":

    Новите кенефи не струват защото много коне карат прекалено бързо много електроника която постоянно дава грешки и ко ти загасне колата със 200 че почва да фърфори и волана е гипс и събираш всичко наред много невинни жертви
  • 160 Сега

    1 0 Отговор
    Значи започваш чирак да влезеш във обстановката и ако те бива отиваш на курс всяка година по няколко дена за различни неща зависи насоката която работиш там хората издават документ че можеш да сменяш гуми или масло на другите за електрониката зависи на какво ниво си и така цял един живот работиш учиш защото всеки ден технологиите се променят и така е правилно лично аз боядисва и постоянно ходя на такива курсове веднъж годишно излизат нови материали нови технологии изисквания и така е редно
  • 161 IvMr

    1 0 Отговор
    Няма нищо по-лесно от това да си смениш маслото на автомобила. Това е поредното лобизко предложение, което иска да ни накара да плащаме пари. Предполагам, че по този начи компенсират за 2 милиарда за Ф-16 дето ги дадоха. Интересно дали ф 16 ще го зарежда с гориво на лицензиран пункт в USA
  • 162 IvMr

    0 0 Отговор

    До коментар #155 от "Сандокан":

    Това няма нищо общо съм смяната на масло, което е елементарна процедура и не считам, че се нужда от лицензия някой да го направи. Освен това виж статистика, 99 процента от катастрофите се дължат на скорост, агресивно шофиране, алкохол. Купувам си качествено масло от лицензиран магазин с касови бележки и т. Н., но ако отида в оторизиран сервиз ше ми искат 400 лева.
  • 163 Dobrev

    1 0 Отговор
    На запад има сервизи под наем. Плащаш си и си оправяш сам колата. Има и човек, който може да ти обясни нещо, което не знаеш как се прави.
  • 164 georgi

    1 0 Отговор
    Da go duhat sha si remontiram sam kolata mehanik sam ot 16 godini i v momenta tva rabotq nema da palna gushite na nikoi shtot skapanite depotati se chudqt kak da prodaljavat da ni kradat patishtata sa za kashmer danaci vinetki zastrahovki iziskvaniq iziskvaniq krai nemat a sha mi dadat li pari za toq servis ne estestveno tiq 100, ili 200 leva vmesto da gi dam na nekoi nabeden maistor sha si zema neshto za decata
  • 165 asd

    1 0 Отговор
    Смятах като се разкарам от този кенеф българия да се връщам тук само на гости и почивка,но вече нямам и това желание.Махна ли се веднъж от тук повече няма да стъпя в тази олигофренска държава.И не политиците са виновни.Не случайно каквито и политици да дойдат на власт нищо не се променя.Защото проблема не е само в политиците.Сещайте се в кого е проблема,защото ако ви кажа че се обидите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове