24 Юли, 2019 08:02 7 920 71

Изар Сахар пред ФАКТИ: Сега е точното време България да се въоръжи

  • „spike”-
  • ракети-
  • армия-
  • изар сахар

Spike решава комплексно проблемите на армията, посочи регионалният корпоративен директор на RAFAEL

Изар Сахар пред ФАКТИ: Сега е точното време България да се въоръжи - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Изар Сахар е регионален корпоративен директор за Европа на RAFAEL Advanced Defense Systems Ltd. В София той представи възможностите на ракетния комплекс Spike. Той може да бъде приет на въоръжение както в пехотата ни, така и за специалните части, авиацията и флота. Освен в НАТО Spike е приет на въоръжение и в Индия. Сделката там е финализирана само преди месец. Естония също е заложила на разработката на RAFAEL Advanced Defense Systems Ltd. за въоръжаването на армията си.

Какво представлява комплексът „Spike”?

Да започнем първо с ракетата „Spike“. Тя се използва от много страни по света. По-специално в Европа това са 18 страни, които членуват в Европейския съюз и НАТО.

Смятам, че сега е точният момент и за България. Ако разгледаме всички възможности в България, можем да предложим решение, което би задоволило всички нужди на въоръжените ви сили. Например нашите ракети „Spike“ NLOS могат да са на въоръжение на хеликоптери. Те имат радиус на поразяване до 30 км.

Що се отнася за военно-морските ви сили, Вие имате програма за превъоръжаване на флота ви с нови кораби. Ако сравните различните възможности за въоръжаването на новите ви фрегати, то „Spike“ NLOS е най-доброто решение за вас.

Не ви трябват други решения за региона на Черно море. В същото време предлаганата от нас оферта е и най-изгодна, защото не трябва да харчите $1 млн. за защита и обслужване.

Вместо това, ще изхарчите една пета от тази сума. Това е наистина най-доброто и икономично решение за българските въоръжени сили.

Ако вземете „Spike“ NLOS за пехотата и специалните си части, то вие ще можете да се възползвате от пълния потенциал на оръжието. Става дума за всички възможности, които нашата компания предлага от ниво взвод до кораби и хеликоптери.

Можем да покрием напълно най-подробните условия на един бъдещ търг не само като въоръжение, но и като логистика, оборудване и комуникации.

Ние също следим програмата ви за превъоръжаване на флота. Ако станем част от нея, то можем да изпълним и най-подробните ви изисквания и да предложим цялостно решение.

Но все пак в момента не се знае кой ще спечели.

Въпреки това ние се надяваме да спечелим търга.

Преди месец представихме и нашите възможности за кибер защита. Ние сме водеща фирма в Израел, отговаряме за сигурността на държавата и искаме да споделим с България нашия богат опит.

Готови сме да кооперираме нашето ноу-хау с местни фирми.

Ще споделим опита си относно кибер защитата, нашите познания и ще се кооперираме с българските фирми. Това се стремим да направим в България.

С кои български фирми бихте си сътрудничили?

Вие сте известни с опита си в комуникациите. Тук има възможност за сътрудничество. Също така не трябва да се забравя, че предстои търг за бойна машина на пехотата, където също има възможности за коопериране.

При търга за фрегатите също може да се помисли за тяхното въоръжаване и как в това да се включат ваши компании.

Не искам да влизам в подробности, заради предстоящите търгове и фирмената тайна. Все пак искам да ви уверя, че ние – професионалистите от RAFAEL Advanced Defense Systems Ltd., сме отворени за сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишо Бирата

    88 3 Отговор
    "Ние всички МНОГО ви обичаме" ... ако го напиша по друг начин просто ще ме цензурират !!!
  • 2 Сандокан с двата ножа

    71 17 Отговор
    Нали нато ще ни пази бе ?! За какво ни е да се въоръжаваме тогава ? Пък то и армия нямаме........
  • 3 Никола

    62 12 Отговор
    И защо да се въоръжава до зъби като нали НАТО гарантира винаги и по всяко време нашата сигурност. Е немога да кажа същото за Гърция и О Крит срещу Турция ама тва са си некви демократични двойни стандарти и никой неможе да ги обясни.
  • 4 Дидо икебаната

    48 5 Отговор
    Обичаме ви мошета хаха

    Коментиран от #20

  • 5 grot

    69 8 Отговор
    Няма разлика между евреин и циганин, обещаят ли нещо винаги лъжат и пробутват боклуците си.

    Коментиран от #7

  • 6 Тръмп

    15 23 Отговор
    В момента България си разменя мястото с Турция на Голямата шахматна дъска!!!:):):)Врагът на България както винаги е Р и Т с черните фигури П и Е!!!:):):)
  • 7 Тръмп

    18 47 Отговор

    До коментар #5 от "grot":

    Евреина винаги е по-умен от комуноидния дебил и само тази разлика е достатъчна!!!:):):)

    Коментиран от #10

  • 8 Тръмп

    19 35 Отговор
    Евреите и Българите са Богоизбрани!!!:):):)
  • 9 Шаолина

    69 7 Отговор
    Други ракети няма само тези еврейските са! Видяха че балъчетата са готови да теглят пари за скрап и тези се наредиха да ни продават базуки!!!
  • 10 Уди Кълвача

    31 2 Отговор

    До коментар #7 от "Тръмп":

    Верен слуга гой си....
  • 11 Уркс

    70 9 Отговор
    Супер. Тъкмо сме забатачили с кредити правнуците ни,сега е ред да забатачим и правнуците на правнуците ни. На нас Живков ни остави подредена държава. Ние я съсипахме и продадохме. Ние, защото ние гледаме безучастно

    Коментиран от #62

  • 12 Вахшун

    15 3 Отговор
    За гоите, само най-доброто!

    Коментиран от #49

  • 13 Оръжен спец

    35 4 Отговор
    18 държави от Европа са купили обаче са купили и доста други модели от други държави. Тоя все едно предлага йай- доброто на пазара!еврейски номера. Да му извадя ли още куп продукти които са по добри от техните. И теьи 30 км. само в сънищата. Най обикновенна модерна базука която ако нямаш пряк контакт с очите не струва.
  • 14 Предник

    24 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Освен в НАТО Spike е приет на въоръжение и в Индия!

    Напрао ме навихте! Гледал съм и други филми.
    А като напиша кинопреглед от миналия век, напрао ме трият!
  • 15 onq s konq

    17 44 Отговор
    Провикват се селяндурски тука едни ДЕБИЛИ с татуирани "Сърп и чук" върху Малкия си мозък :Ам нали НАТО ше ни пази уа?За ко да се въоръжаваме"!...И изобщо не вдяват Завалиите,че колкото ни пази НАТО,точно ТОЛКОВА И НИЕ ТРЯБВА ДА ГО ПАЗИМ,за което са нужни Оръжия,а те СТРУВАТ ПАРИ.А че БГ като член на Пакта е длъжна да отдела 2% от БВП за въоръжаване,...КОЙ ДА ИМ КАЖЕ?!Всъщност ВСИЧКО ЗНАЯТ ОТЛИЧНО,но се правят на умрели хлебарки за да НЕГЛИЖИРАТ НА МАКС ПОЛЗИТЕ ОТ ЧЛЕНСТВОТО НИ с цел "някакси" да го прекратим!А ЗАЩО?Ами защото ДОКАТО БГ Е ЧЛЕН НА НАТО,РУСКИ БОТУШ НЕ МОЖЕ ДА ПРИПАРИ НА НАША ТЕРИТОРИЯ!!!И ще призная:Принципно нямам нищо против "редовия руснак",дори напротив!Заради "Русофилстващите" обаче...започвам да мразя ВСИЧКИ НАРЕД.

    Коментиран от #21, #22, #24

  • 16 Шаран БГ

    35 5 Отговор
    На гол тумбак- чифте пищови. И като се въоръжим/ да предположим, че армейците ни се върнат от "мисии" разни/ кого ще тепаме и накъде ще ни насочат братята кравари ? Зер сме държавата с неограничените заеми, ще купуваме танкове, ракети и самолети - на всеки баир - ракета, у всеки дол -танк, на всяка поляна - аероплан. И ще ядеме полски картофи и гръцки домати.......еко........
  • 17 Гнида

    24 4 Отговор
    И тях ли първо да платим и после да получим ? И те ли ще са като ф ките ? Ей много ни обичат тез партньори , все едно старо уиски ни продават -колкото по-старо , толкова по-скъпо !
  • 18 Тодоров

    33 8 Отговор
    Не харесвам очилати евреи, особено когато през очилата погледа му казва: "След F-16 сега и с ракетните комплекси ще ви таковаме м.....а финансово и ще ви пратим на дъното, гадни българи".
  • 19 Jack Bauer

    30 3 Отговор
    Кравата (България) сега е момента да се издои. Само моля един по един, наредете се на опашка. Всички едновременно не става.
  • 20 Всъщност

    24 3 Отговор

    До коментар #4 от "Дидо икебаната":

    Думата мошеник идва от името Моше .
  • 21 Един ....

    18 2 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    Както винаги си изчерпателно tup .
  • 22 Хой вей

    20 3 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    През някъде ми е за монолога ти!

    Коментиран от #23

  • 23 onq s konq

    4 16 Отговор

    До коментар #22 от "Хой вей":

    А на мен пък за диалога ти
  • 24 Баба Вуна

    16 3 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    Бегай в кошарата, да не играе камшика по гърба ти! Или при ветеринар!

    Коментиран от #53

  • 25 сгур

    19 1 Отговор
    сделката със самолетите ни показа в "добра търговска светлина" от страна клиент-видяха балъците и дай да им продаваме на скъпо ,всичко...каквото има там..... най-лошото е,че сигурно ще ги купим
  • 26 Axaxa

    19 4 Отговор
    Тия утайки да си намерят истинска работа, а не да работят като тролове дето плямпат простотия след простотитя. Когато в БГ се правиха бази за чужди армии казваха, че тези чужди армии щели да ни пазят и затова трябва да им дадем да си направят БЕЗПЛАТНО военните бази при нас. Сега тия тролове казват, че чуджите армии ползват базите при нас да пазят себе си, а не нас, и, че ние сме длъжни да купим оръжие от тях за да се самозащитаваме и да защитаваме тяхните бази. Ей на това се казва КОЛОНИАЛНА ДЪРЖАВА! Товс е като детската приказка "Болен здрав носи", но в случая "Беден богат издържа"
  • 27 Триацетат

    8 19 Отговор
    Аз не мога да разбера тази по цигански инфантилна позиция! "Нали НАТО ни пази, защо да се въоръжаваме!". Уникално просташко изказване. И защо НАТО да те пази? Ти какво даваш на НАТО, за да ти дават те на тебе на аванта!? Ако искаш да се пазиш - участваш пропорционално. Набий си го в главата: Ние сме част от НАТО и ЕС и там ще останем. В ЕС и НАТО се живее по-добре от в Русия! Ние сега българите живеем по-добре от руснаците! Руснаците емигрират в България, а българите и не помислят за Русия! Децата ни са в ЕС и САЩ, а не в Русия. Може на тебе да ти се мазохистично да те мачкат руснаците, обаче българите не искат повече да живеят по руски. Виж резултатите от изборите. Дори БСП не иска пак под шапката на Русия. За да се върнем под руския ботуш трябва да стане война и руснаците да ни поробят пак! Няма да дочакаш, гнидо рубладжийска!!!

    Коментиран от #28

  • 28 Българче

    12 5 Отговор

    До коментар #27 от "Триацетат":

    Млък бе конь !

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 злобар

    9 4 Отговор
    А според Вас не е ли и точното време да се обрежем ?

    Коментиран от #32

  • 31 SAAB

    9 0 Отговор
    С такъв главаак......поне ракетите ни да са умни !
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 aaa

    6 5 Отговор
    Да подкрепим Ираелската икономика?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Българина

    10 3 Отговор
    Познайте защо 30 км? С тях трепят палестинците през оградата. Ако искахме ракети с обсег на прашка, ще извадим катюшите.... Гледайте си пустинята, тя е ваша, пазете я, да не вземе да се разшири
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 С 400

    6 1 Отговор
    Какво продава този?

    Коментиран от #42

  • 38 Моше

    6 4 Отговор
    С тези умни ракети шипове Мнооого Вагнер Мнооого Груз200 ще има Амин
  • 39 името

    13 1 Отговор
    За да е боеспособна държавата,трябва да е автономна,т.е.да може по време на военни действия да изхранва армия и население.Както е известно по време на военна ситуация се затварят и граници.А с нашия внос на месо,плодове,зеленчуци и др. сме за никъде.
  • 40 Изкарвам 500 харча 1000

    11 2 Отговор
    Вземайте че да има и внуците и пра-вницуте да плащат....
  • 41 диктатаура на политика

    13 1 Отговор
    По точно време от това едва ли ще има, един решава,един прибира,един съди и един купува, диктатурата е съвършенна!
    Един Прокурор,Един Съдия,Един Премиер, единствения който не единен е Президента на РБ Генерал Румен Радев.
    Все още не могат Догановите агенти да го склонят , да стане член на Бългаската Държавна Мафия.
    Всичко друго е смачкано от натиска на корумпирания политик.

    Коментиран от #43

  • 42 Обикновен човек

    10 1 Отговор

    До коментар #37 от "С 400":

    Прахосмукачки, поне така изглежда като пътуващ търговец на прахосмукачки а и го очаквам някой ден да ми позвъни на вратата и да почне да ме убеждава по същия начин да си купя прахосмукачка!
  • 43 Генерал Иван Колев

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "диктатаура на политика":

    Ха ха нали е слуга на кремълската Още по лошо Изменник на род и родина
  • 44 Бат Мишо

    16 2 Отговор
    Корабни ракети с обхват 30 км ТОС МОЗЪК ИМА ЛИ ...в другия лагер са МИН 250 км Ониксии Гранити и свръхзвуковия Брамос В ЧЙТО ОБХВАТ са всички наши кораби както седят в пристанищата....ЦЕЛИЯ ни флот може да бъде обстрелян НЕЗАВИСИМО къде в Черно море се намира от ВСЕКИ руски кораб БЕЗ ДА ОТВЪРЗВА от бухта Севастопол....а тес ще ми продават оръжие с обхват 30 км щот повече не ни трябало ....Тоя обхват е бил актуален 1904 г -Руско Японската война за Порт Артур....Шивани ......еи, ако могат вярно и прашки ще ни продадат ,5 пъти по евтино
  • 45 Бат Мишо

    10 2 Отговор
    ПС индийския флот 5000000 процента е въоръжен с ракети Брамос КОИТО СА НОМЕР ЕДНО и си ги произвежда Индия САМА ...може да е купила няколко бройки да ги разгледа или за пехотата
  • 46 видяха мършата

    12 1 Отговор
    и лешоядите ни накацаха. След като тук има идиоти които плащат двойна цена за нещо което още не е произведено и не е ясно дали изобщо ще го има, що да не издоят и те идиоти като българите. Всеки гледа с погнуса на идиотите но ги търпи щото им харесва парите.
  • 47 Българин

    8 1 Отговор
    Турците що не взеха Spike явно са глупави.
  • 48 Начо

    4 4 Отговор
    Щом Естония го е направила,препоръчвам.
    Тази бивша съветска колония вдигна стандарта на 1400 евро средна заплата.
    Ние,също бивша съветска колония можем само да се поучим от естонците
  • 49 До еврейското копеле

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Вахшун":

    Кой те прави, аз ли бях?
  • 50 anka i ayse

    1 0 Отговор
    na nas ni trabva umen kmet,umen politsay i umen pojarnikar.nikakva armiya nikakvo viorijavane tocka
  • 51 агент08

    6 0 Отговор
    Набараха идиоти, които си хвърлят парите на вятъра, и сега всеки гледа да намаже!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Баба Вуна":

    Ей бабче,...ти на "Садо-мазо" ли ми предлагаш да си играем?Ах ти палавнице такава:)
  • 54 Евреите

    2 4 Отговор
    ни видяха какви сме кухи лейки и как САЩ ни пробутват 33-37 годишни самолети и хайде и те да са в играта! Сигурно ще ни продадат стоката, защото са хитри търговци!
  • 55 Цар Вул

    5 2 Отговор
    Много сте интересни!!!Как срещу кого ще ги обърнат тези ракети?СРЕЩУ НАРОДА БЪЛГАРСКИ КОГАТО СЕ ВДИГНЕ ДА ИЗРИНЕ АВГИЕВИТЕ ОБОРИ ОТ ТИКВИ,ГРОБ-АРИ И ДРУГИ ПОМИЯРИ!!!!На евреина все парата му е в окото!!Едно време продадоха Ийсус на римляните за 28/двадесет и осем сребърника/!!Предлагам им да си нарежат железата за скраб както ние нарязахме нашите РУСКИ ракети и се разоръжихме самички и то без бой!!Да им имаме проблемите!!Краварите ги снабдиха с атомно оръжие и сега "много голям го вадят"!!!!АМА МЕК!!!КАЗАХ!!!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 фен

    4 0 Отговор
    А, мерси, няма нужда от умни ракети или каквото и да е там с интелект! Както видяхме напоследък нещата тръгват най-добре на ръчно управление. Предлагам бате Бойко да вземе ракети с ръчни скорости и лично да ги управлява.
  • 58 Обикновен Бг

    5 2 Отговор
    Защо евреите ни наричат ГОИ нас Българите, коите сме спасоли стотици хиляди от тях. А при контакт с германци, особенно с много възрастни германци които най-вероятно са били във Вермахта направо им целуват и ооооооблизват задниците от кеф. ЗАЩО Е ТАКА МНОООООГО НЕУВАЖАЕНИ БЪЛГАРСКИ ЕВРЕИ. ОБЯСНЕТЕ МИ НАМЕН ПРОСТИЯ... ГОЙ...?!?!?!?!?
  • 59 Бай Тошо

    3 2 Отговор
    Абе защо никой,никъде не споменава-България в писанките. Слушаме-НАТО,Русия,САЩ ,Израел ,абе до там ли стигнахте да сте такива комплексари като управницити ни ! Абе ние във всички посоки продавахме,лицензирахме,поправяхме,унищожавахме оръжие!Абе какви самолети,кораби и ракети-погледнете едни дрисльовци ИДИЛ,талибани,афганистанци,чеченци,йеменци,либийци и тем подобни полу хора държат "Супер армиите на НАТО,Европа,Китай,Индия,Русия с тяхните пре скъпи играчки и от 1960 година не могат да ги победят..........а вие ми говорите за този или онзи,хайде стига.........
  • 60 simo

    1 4 Отговор
    съветските гламави чебурашки са плоски и глупави...по време на 'великата народна армия' сме отделяли до 12% от бвп за отбрана...а сега се мрънка че било скъпо и не знам си какво...и всяка проста ватенка може да сметна колко струва да се издържа 100 000 наборни войници 365 дни в годината плюс занятия горива дрехи отопление ,медицински услуги и така нататък...и ще стане цифра от която ще им прилошее...
  • 61 Марио Ангелов

    2 1 Отговор
    -Ма ние нямаме пари!?
    -Ши ви дадем на заем!
  • 62 Стефан

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "Уркс":

    Това дето си го писал е виц,нали, щото ако не е, тогава нещата изглеждат по друг начин, гладък мозък, затъпял до степен да приема всичко за вярно ако го казва Путин или Нинова, само се виж какво си изсрал, то бива ама подредена държава - чакаш 15 год, за кола, 40 години изплащаш жилище, банани само на нова година в ПОКАЗНИЯ магазин, нали знаеш вица за оня чекист в тила на врага, писал че там има кореком до кореком, аре иди си вземи сребърниците и пий една шльокавица, това е живота на мъртвита душа.
  • 63 гостенин

    3 0 Отговор
    Пак ще има комисионни за партийни касички и продажни неграмотници,пак ще надуват цени,пак ще купуват скрап за милиони,пак ще теглят държавни заеми...Сценарият е един и същ от доста години,за жалост.
  • 64 Будала

    2 0 Отговор
    Нали бяхме въоражени защо ни разоражиха западналите европейци къде са парите от разоражаването превърнахте ги в тоалетни като мислите че сте вечни и сега вече с това въражаване ще одерете кожата на голия народ браво народе викай ура
  • 65 Злостър

    2 0 Отговор
    Липсва ми оня с мустачките
  • 66 РЕПУБЛИКА ПУРКО

    2 0 Отговор
    Не се чудете, мили сънародници, братя и сестри българи!
    Предстоят ни много такива сделки. Ако не биеше на очи, самолетоносачи щяха да ни купят.
    Усетиха се лешоядите, че имаме народни пари за харчене и ни накацаха. Даже онези, които не ни обръщаха внимание и незнаеха къде да ни търсят на картата, надушиха, че тук жадно ги чакат алчни за комисионни висши чиновници и бързат да си пробутат стоката. Не би трябвало да ни трябва. Шопите можем и със сопи да бием, ако потрябва!
  • 67 Ставрю

    2 0 Отговор
    30км какви са тия ракетки. В LIDL има ли сигурно са при детските играчки. А бе ще оберем на света боклуците консерви ракетки. Искаме С400 това е други не.
  • 68 Българин...

    1 0 Отговор
    Изхвърлете ЕВРЕЙТЕ извън борда.Дайте ги на международен съд за мръсотиите които вършат.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Бай Ганьо

    0 0 Отговор
    Най-популярната поща АБВ, е във ръцете на еврейска фирма, собственост на Техните Служби. Милиони Го и-българи са следени, чрез най-известната поща. Много Ви здраве от ДАНС иДАР.