22 Юли, 2019 15:37 5 489 9

Близо 70% от пенсионерите живеят в големи жилища

  • великобритания-
  • пенсионери-
  • собственост-
  • жилища
Близо 70% от пенсионерите живеят в големи жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Близо две трети от британците на възраст над 65 години, които са собственици на имоти, разполагат най-малко с две свободни спални. Едва 2% от тях обаче планират да се преместят в по-малко жилище в близките месеци, сочат данните на анализ изготвен от English Housing Survey. Близо 9 милиона домакинства в периода 2018-2019 г. живеят в ненапълно запълнени имоти.

Във връзка с тенденцията към застаряване на британската нация, спадът на доходите на пенсионерите и повишаването на разходите по преместване, възрастните собственици са започнали по различен начин да гледат на своето недвижимо имущество, отчитат анализатори. 64% от тях смятат, че собствеността играе важна роля за техния финансов комфорт в по нататъшния им живот и много от тях планират да я използват за поддръжка на своя и на младото поколение живот.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гарантирано от ГЕРБ

    23 3 Отговор
    А в България над 70 % от пенсионерите живеят в бедност и лишения

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    25 2 Отговор

    До коментар #1 от "гарантирано от ГЕРБ":

    В България сигурно над 99% от пенсионерите са собственици на жилища... Панелки, огромни вмирасани на мухъл апартаменти за по 200к евро в центъра и кирпичени къщи по селата, но все пак- собственици... а внуците им цял живот чакат да се гътнат, че да продадат апартементите им и да изядат парите / да си вземат с ипотека някое ново строителство в Ман. Ливади...
  • 3 Бачо Киро

    10 7 Отговор
    Тъй ами, я всички пенсионери бърже в боксониери от 20 квм, кво сте ми се разположили в апартаменти с две свободни стаи, каква е тази разсипия... И това в Кралството... В България да се местят в 10 квм боксониери...
  • 4 onq s konq

    6 20 Отговор
    Ето има начин, ПРОДАВАТ купуват по-малко и ЖИВЕЯТ СПОКОЙНО но нали все Бойко трябва да е ВИНОВЕН.ГЕРБ ще пребъде и без пенсионерите!
  • 5 ВЪЗРАСТЕН

    11 19 Отговор
    ТАКА СИ ЖИВУРКАМЕ ПРИ ГЕРБ, ПРИ БСП СЕ РЕДЯХМЕ НА ОПАШКИ ЗА КАКВО ЛИ НЕ, ЗА КОФИЧКА КИСЕЛО МЛЯКО СТАВАХМЕ МУСКЕТАРИ РАЗМАХВАЙКИ БАСТУНИ, ЗА ДА СЕ ДОКОПАМЕ ДО ПОНЕ ЕДНО МЛЕКЦЕ, КОЕТО ЯДЯХМЕ ТРИ ДНИ !
  • 6 Хан Крум

    6 2 Отговор
    Е,и какво лошо има.Едно време е имало държава и е мислено да народа.Сега Европа иска да вземе всичко и да ни набута имигрантите

    Коментиран от #9

  • 7 кандидатпенсионер

    7 0 Отговор
    А някои кандидат пенсионери имат по няколко имота. И кво ?
  • 8 www

    7 0 Отговор
    Ще живеят,разбира се!Цял живот са се бъхтали,спестявали са,някой са наследствени.Що,не може ли?Или сега ще погнат и тях,благодарение на журналята?Само един дом им остана на тези хора...Да ви п.кая на държавата и журнализма.
  • 9 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хан Крум":

    Имигрирай в Русия, там не зависят от Европа, а в селата им се живее спокойно и охолно! Чудя се защо още не си станал руски или белоруски гражданин. А и Северна Корея е добър вариант!