Last news in Fakti

21 Юли, 2019 14:29 2 630 20

Хвалба от МВР: Кражбите намаляват

  • мвр-
  • кражби-
  • крадец

През месеците май, юни, юли и август крадците проникват през балконски прозорци

Хвалба от МВР: Кражбите намаляват - 1

Кражбите намаляват с около 19% за първото шестмесечие на 2019 г. в сравнение с първите шест месеца на 2018 г. Това увери комисар Димитър Кошов от Главна дирекция "Национална полиция" пред „Нова телевизия“.

По думите му намаляването на кражбите по домовете през лятото се дължало на добрата работа на служителите на МВР, както и на успешните операции, при които са задържани крадците. Гражданите сигнализирали повече в сравнение с миналата година, отчете комисар Кошов.

Той посочи, че разкриваемостта на такива престъпления била около 27 процента. Крадците търсят вещите, които са ценни - парични ценности и скъпи вещи. Някои от тях действат единично, а други имат човек, който следи за полицията и за защитни механизми, поясни Кошов.

Той подчерта, че нямало организирани престъпни групи и банди. През месеците май, юни, юли и август крадците проникват през балконски прозорци, а през другата част на годината се извършват посегателства чрез отключване и разбиване на отключващите механизми, изтъкна Кошов.

Той призова хората да използват по-добри механизми за контрол на домовете си, както и да се пазят от джебчиите по морето.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пУзитивен

    29 2 Отговор
    И престъпниците вече бягат от България, наред с туристите - към Гърция, и циганите - към Германия.
  • 2 Голям прос

    18 1 Отговор
    Май че му повярвах. За първи път се случва
  • 3 ЕВГЕНИ СУВАНДЖИЕВ КОМАРДЖИЯТА

    18 3 Отговор
    Ама рекета от фирма КАТ не спира,- вчера пак пари ми искаха на златните ,писна ми от тия просяци--ръководството да вземе мерки най накрая.

    Коментиран от #9

  • 4 Коментар📝

    19 2 Отговор
    Хвалба от Вътрешното Министерство.НАРОДА НАМАЛЯВА
  • 5 Пешо

    20 1 Отговор
    Просто потърпевшите не подават жалби, тъй като не виждат смисъл. Това е причината да намалява броя на жалбите при растящата престъпност.
  • 6 ЛУД И ИЗТРЕЩЯЛ

    18 0 Отговор
    То вече не остана за крадене! Държавата ни краде с данъци, винетки и други подобни. Търговците ни крадат(само като казаха за чумата,ела гледай как скочиха цените), хакери ни крадат данните, и на морето ни крадат, та то накратко сме № 1– ДЪРЖАВАТА НА КРАДЦИТЕ! Моля всеки, който напише коментар, да посочи поне още по три откраднати неща(освен мечтите).
  • 7 Стъкмистика

    8 0 Отговор
    Особено тези в Лозенец ...
  • 8 mi ta ka

    9 0 Отговор
    то ако заслугата е тяхна за намаляването на престъпноста щеше да е наистина добре....
  • 9 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "ЕВГЕНИ СУВАНДЖИЕВ КОМАРДЖИЯТА":

    Абе брато те оари са ти искали понеже нещо не ти е било на ред ще има да ги търсиш такива дето.да.ти искат.пари после ама няма да го намериш ще ти.пляскат глобите от по 500—600 лв и ще ходиш да си.плащаш е тогава ще.се сетиш колко добре е било още малко остава споко
  • 10 Веселин ч.

    7 0 Отговор
    Едва ли е заради страшната ни полиция
  • 11 Чорито

    2 2 Отговор
    Заслугата е комплексна.Хванати от полицията.СОТ почти навсякъде и не на последно място в чужбина крадат в евро.А ние станахме най голвмите мрънкалници и черногледци
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хвала,

    5 0 Отговор
    на министъра шофьор...
  • 15 Кольо

    2 0 Отговор
    То ни окрадоха чрез задължителни застраховки ,ДДС , 34 % на заплатата , данъци , акцизи 3 лв на едни лев стока , нови касови апарати , счетоводители ама задължително през фирми , ГТП ама първо данъка , 1000 лв шофьорски курсове и какво ли не освен цените на тока и въобще това което е необходимо за да живееш. Ако може да се нарече живот ходенето на работа само за да плащаш и да отгледаш поне едно дете. И ДОКАТО един прави КРъщенета и го показват на всякъде ,то много не са си виждали на живо ВНУЦИТЕ родени в Испания ,Германия и къде ли не ....Щото ни пара ,ни подарък ,ни пари за път могат да отделят. С кредити да си плащаш данъците за една стара кола ,жилище и при това да си работещ на който работодатели в цели райони не дават повече от минимална заплата. Иначе си безработен съвсем. Те така се ЦИганизира Нация. Специфика на Българската Бо Йкономика .
  • 16 Кражбите

    2 0 Отговор
    намаляха въпреки намесата на полиция . Също и пациента оздравя въпреки лекарската намеса. Шегички професионални ...
  • 17 бббббб

    7 0 Отговор
    Хахаха намаляват ама друг път.Хората не се оплакват или като отидат да пуснат жалба от МВР ги убеждават,че няма смисъл.И те така процента на престъпността статистически спада.И МВР е герой в борбата с престъпността.

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Наблюдател

    7 0 Отговор
    По Тошово време, не знаехме какво значи заключена врата. Колко пъти децата да бързат да играят са оставяли отключено и никой не е влизал.
  • 19 criminal

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "бббббб":

    Я у дома ток съм пуснал..... Имам харпун,арбалет и багер..... Сятайте са.... А МВР да се разпуска вече... само хрантутници.....
  • 20 criminal

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "бббббб":

    Еми то с преписка и после да те викат 5 пъти да писваш нещо все едно ти си крадеца..........как да се оплачеш........