Last news in Fakti

21 Юли, 2019 13:05 11 929 105

Нашите F-16 са част от „Прегръдката на анакондата”

  • ф-16-
  • f-16-
  • прегръдката на анакондата-
  • сащ-
  • българия-
  • изтребители-
  • русия

При прекрачване на определена граница, руски отговор сигурно ще има

Нашите F-16 са част от „Прегръдката на анакондата” - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По време на Гражданската война в САЩ (1861-1865 г.) настъпва период, в който войските на Севера не могат да преодолеят съпротивата на Юга. Тогава Северът организира блокада, в резултат на която Югът остава без оръжие, боеприпаси и храна. Журналисти определят този елемент от стратегията като „Прегръдка на анакондата” (анакондата е змия, която напада жертвата си от засада и я задушава преди да я погълне). Такава стратегия беше планирана и осъществена от САЩ през 80-те г. на ХХ век спрямо СССР с цел, първо, унищожаване на СССР и, второ, разделяне на Русия на няколко самостоятелни републики. Първата част беше реализирана и малко не достигна да се осъществи и втората.

В началото на XXI век политиката на Русия беше насочена към постигане на нормални отношения със Запада като цяло, със зачитане на националните интереси на всички страни. След атентатите от 11 септември 2001 г. тя оказа активна помощ на САЩ по време на стратегическата настъпателна операция „Трайна свобода” в Афганистан. Но Западът не отговори на очакванията на Русия и последователно игнорираше нейните национални интереси. Така се стигна да мюнхенската реч на руския президент през 2007 г., чийто основен акцент бе промяна на руската политика с основна цел защита на националните интереси на страната.

За да не допусне това, САЩ отново активираха стратегията „Прегръдка на анакондата”, израз на която е стремежът за изолиране на Русия, налагането на всякакви санкции и постепенното формиране на пояс от държави по западната и южна граница на Русия, предназначен не само за изолирането ѝ от външния свят. Тези страни, простиращи се от Балтийско, около Черно и до Каспийско море, бяха наречени от бившия помощник-държавен секретар на САЩ Виктория Нуланд с истинското им име „фронтови държави”.

На източното и североизточното стратегическо направление САЩ/НАТО вече формираха значителна част от фронтовия пояс - той включва трите прибалтийски страни, Полша, Украйна, Румъния, България, Турция, Грузия и Афганистан. В Украйна 1-ви мобилен строителен батальон от американските ВМС строи три обекта на Южната база на украинските ВМС в гр. Очаков, в страната функционира и Център за подготовка на сержанти и военни медици по стандарти на НАТО, изграден в Черниговска област със средства на НАТО. След като прикаспийските страни решиха, че Каспийско море е вътрешно езеро за тях, то всякаква военна дейност в него е забранена - така отпадна искането на САЩ за военно-морска база на казахстанския участък. Продължава борбата за промяна политиката на Армения и на бившите средноазиатски съветски републики.

Действително през последните години, под ръководството на САЩ, НАТО последователно изгражда военна структура, дислоцира войски и провежда мащабни учения в посочения фронтови пояс. Характерно за войсковите учения е техният нов замисъл, значително отличаващ се от отбранителния. Ето само един пример – отработва се окупиране на руски населени места, като за ученията се набират и използват доброволци, говорещи руски език.

При формиране на пояса САЩ не разчитат само на потенциала на фронтовите страни. Те много добре познават извода на генерал-майор Карл фон Клаузевиц, служил и като началник-щаб на пехотен корпус в руската императорска армия, според който Русия може да бъде победена само отвътре. Затова като придатък на „Анакондата” Пентагонът разработи план за вътрешна ерозия на страната чрез активиране на петата колона, наречен от германски журналист „Троянски кон”.

Така с външна сила и вътрешните съглашатели САЩ считат, че ще могат да разрушат Русия и да я подчинят на своята политика. С това те ще си осигурят надежден тил в Европа, ще предотвратят евентуален съюз Русия-Китай и ще съсредоточат усилията си на Тихоокеанския театър на военните действия срещу вече обявения главен враг - Китай.

Излиза, че нашите управляващи помагат на САЩ в борбата им с Русия и Китай, значителна част от тях наричат Русия "агресор", а в същото време страната ни живее с руски газ, руски нефт и руско ядрено гориво, искаме от Русия/Китай да построят АЕЦ „Белене” и се молим за китайски инвестиции.

Интересно, как би се нарекла тази политика на днешните на управляващи?

Русия се противопоставя твърде енергично срещу „Прегръдката на анакондата” – постепенно укрепва западното и югозападно стратегически направления, превърна Крим и Калининград в мощни военни опорни райони, противопостави се на американските действия в Близкия изток и дори прави опити за противодействие на САЩ в Латинска Америка, действайки на принципа на „активната отбрана”.

С израждането на свои военни бази и подобряване на военната инфраструктура на страните от фронтовия пояс, САЩ стабилно ги обвързват със замисъла си за задушаване и унищожаване на Русия като самостоятелна държава, което всъщност е и тяхната основна цел. Такъв е смисълът и на действията им в България.

В този аспект възниква съмнение, че предоставените на САЩ обекти от военната ни инфраструктура за съвместно ползване и бързината с доставката на неокомплектувани многоцелеви изтребители F-16 са само прикритие на мащабното обвързване на страната ни с военните планове на САЩ. Защото европейските страни извън фронтовия пояс нито имат интерес, нито се стремят към война с Русия – такъв стремеж имат единствено САЩ, и то да воюват основно с човешкия потенциал на фронтовите държави.

От гледна точка на отношенията САЩ-Турция, възниква въпросът: ако Турция прекрати достъпа на САЩ до авиобаза „Инджирлик”, както се заканва, ще поеме ли Граф Игнатиево поне част от функциите й? Ако това се осъществи, страната ни, която вече е, ще стане още по-важна част от „Прегръдката на анакондата”. Като член на НАТО всичко изглежда нормално. Проблемът обаче е в това, че бъдещото развитие на събитията във фронтовата полоса изобщо не зависят от нас и ще бъдем принудени да воюваме за чужди интереси.

САЩ могат и ще провеждат политиката си, без изобщо да се съобразяват с интересите на която и да е страна, предоставила им своята територия. От нея те могат да провокират Русия, но евентуалният ѝ отговор никак или твърде малко ще засегне самите САЩ.

При прекрачване на определена граница, руски отговор сигурно ще има. При това ескадрилата F-16, дори и напълно окомплектувана, изобщо няма да помогне – ударът ще бъде дистанционен и твърде мощен. Тогава ще изгорят тези, предоставили своята територия за реализиране на чужда политика.

Това е напълно възможно и ето само един пример. През 2014 г. САЩ вече бяха ремонтирали няколко сгради в Крим за настаняване в тях на оперативна група на американския 6-ти средиземноморски Военно-морски флот. Целта е затваряне излаза на Русия в Черно и по-нататък в Средиземно море. Поставена пред тази изключителна опасност, Русия реагира бързо и категорично – Крим, както е бил, пак стана руски. Какво постигна със съглашателството си Украйна – единствено разруха, при която не американците, а украинците страдат. Добре са, поне засега, само групата украински съглашатели с американската политика.

Мислят ли за подобно развитие на обстановката във фронтовата полоса днешните премиер, министър на отбраната и депутатите от Комисията по сигурност на НС?

Те действат като украинските съглашатели, криейки се зад загрижеността за изпълнение на задълженията по „Еър полисинг”. Само че без ефективни собствени радиотехнически войски тази функция се превръща в свободно летене в българското въздушно пространство. Навярно затова и не им трябва съвременно въоръжение на договорените изтребители. При схватка с Русия нашите ВВС ще се ръководят от американската авиобаза „Авиано” в Италия, но е по-вероятно част от нея да се настани в Граф Игнатиево, както стана по време на учението „Тракийска звезда” през 2012 г. Така нашите F-16 ще полетят заедно с американските да бранят интересите на САЩ над просторите на братска, славянска, православна Русия.

Автор: о.з. п-к, доцент, д-р Гергин Гергинов


Поставете оценка:
Оценка 4 от 105 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хах

    158 24 Отговор
    Тези самолети не са "наши". Те са на НАТО. Ние просто плащаме за тях. Наши щяха да бъдат:
    343,82км магистрала (цени от 2010)
    6години без винетки (2017)
    медицинска помощ на БГ за почти 1 година(при 2 337 060 700 данни за 2018)
    104590 сърдечни операции (при 20000лв/операция - касата дава 13500 по пътека)
    медикаменти за 5 години за онкоболните

    Коментиран от #102

  • 2 Браво господине

    53 152 Отговор
    "В началото на XXI век политиката на Русия беше насочена към постигане на нормални отношения със Запада като цяло, със зачитане на националните интереси на всички страни"
    :D :D :D :D :D полковник-доцента май пие соли за вана в прекомерно количество

    Коментиран от #8, #77

  • 3 Роско и Пасито

    32 84 Отговор
    Ще ги разбием със страпоните лошите руснаци ! Слава на НАТО, слава на ФАЩ !
  • 4 ghost

    101 22 Отговор
    АБСОЛЮТНО ВЯРНО.
  • 5 Behemoth

    53 3 Отговор
    Бе секс да има ...отначало може да боли ама после като се разпусне дупето гледам на каките им е хубаво....
  • 6 Bahti

    76 8 Отговор
    Виж са! Важното е, винету лично ще ги Шофира! Тия нямат шанс, пред баце! Хахахха
  • 7 бат Рамбо е гей

    91 10 Отговор
    Това се знае отдавна . То за това и всички плюят ББ и ЦЦ но на изборите печелят пак те ! И никой не поставя въпроса - има ли външна намеса в изборите ни ! Дори да гласуват трима човека - двама за герб и един за БСП баце пак ще бие тъпана че е спечелил изборите с победа от 50% над опозицията !!!

    Коментиран от #12

  • 8 Батиста

    97 22 Отговор

    До коментар #2 от "Браво господине":

    Всичко е много правилно написано. Явно солта си я пил ти и сега газ пикаеш ?!!
  • 9 Кой68

    104 14 Отговор
    Сега ли го проумяхте?Както СССР ни използва така сега САЩ ни използват като-пушечно месо?Не случайно ни наричат-фронтова държава....Но за жалост нашите политици са мишоци.......

    Коментиран от #49

  • 10 Джак Спароу

    69 12 Отговор
    Обама иска разрешение от Конгреса за неограничена война. Без да се интересува от международното право. Под предлога за борба срещу "Ислямска държава". (Колко удобно се появи тази "Ислямска държава". Също както някога удобно се появи "Ал-Кайда" - вижте снимката на Бжежински в приятелски разговор с Осама бин-Ладен, а и снимката на Кондолиза Райс, гушнала същия бин-Ладен на фона на американското знаме. Също както удобно се появи епруветката с перилен препарат в ръката на Колин Пауъл, която той размахваше като доказателство за "химическите оръжия в Ирак").

    Пентагона ръководи действията на украинските военни в Донбас. Освен това, САЩ тайно доставя тежко въоръжение за украинската армия.

    Така наречените "американо-украински съвместни учения" на практика са подготовка за пълномащабно военно нахлуване.

    В резултат американските военни ще се окажат на фронтовата линия. Те ще водят бойни действия в непосредствена близост до руската граница. Достатъчна е само една провокация - и ще избухне американо-руски конфликт.
  • 11 ПетровДругарят Петров

    31 62 Отговор
    Като геополитика и анализа на нещата до някъде ОК.Но директно-боли ме шнура за ушанките,Нито са братски , още по-малко приятелски.Да ти припомня-цени за газ и нефт за БГ и същите за Германия.Азбуката , която ползват е Българска.Натрапват,най-вече "доктори на науките и др. подобни учени" , че е руска.Накрая , военното ти звание говори , че и ти си един от продалите Майка България.Само че на болшевиките , на другата империя на зло.И им служиш вярно и платено, най-вероятно.Гнус ме е от предатели!

    Коментиран от #78, #105

  • 12 Йосарян

    57 7 Отговор

    До коментар #7 от "бат Рамбо е гей":

    След откраднатите Данни от НАП, НЕ САМО ЩЕ СДОБИЕШ С КРЕДИТ! А И ЩЕ СИ ГЛАСУВАЛ ВЕЧЕ!
  • 13 Джак Спароу

    66 11 Отговор
    Външно Вашингтон се опитва да поддържа имиджа си чист както вътре в САЩ, така и в чужбина. Обаче в същото време не гнусят да използват такива методи, към каквито и диктаторите не прибягват.

    Единствени САЩ в момента използват оръжие за масово унищожение - химическо, биологическо и радиационно. Също и други видове забранени оръжие. В реално време се изппробват нови въоръжения. Дори, ако тяхната употреба води до ужасни последици - като, например, снарядите с обеднен уран или безпилотните самолети-убийци.

    Вътрешната и външната политика на САЩ са диаметрално противоположни на онова, което е допустимо в едно свободно общество. Всичко в тази държава се управлява от престъпници, излъчвани от две партии. Психопати.
  • 14 Джак Спароу

    47 7 Отговор
    Продажниците от медиите пък подкрепят и най-ужасните им политически стъпки. Преднамерено лъжат и разпространяват дезинформация.

    Премълчават неудобните факти. Не съобщават, когато американските чиновници ругаят такива уважавани източници на информационни и аналитични материали като канала RT International. Включително Джон Кери, който през април 2014 г. назова същия канал "рупор на пропаганда" само, защото разпространява алтернативна гледна точка за украинските събития.
  • 15 Аве ей

    31 31 Отговор
    Бахахахахха братска славянска русия да ни върне държавния архив. Не да ни иска по 5 долара на страница.
    Я са усещай малко ве оз пиянка
  • 16 Джак Спароу

    48 15 Отговор
    Американската агитация и пропаганда по цял свят, включително "Гласът на Америка" и радиостанциите "Свобода - Свободна Европа" и "Свободна Азия", радио и телевизия "Марти" - насочени към Куба, телевизия "Ал-Хурра" и радио "Сава" - за Близкия изток. Въобще, САЩ харчат стотици милиони долари всеки месец, за да разпространяват потоци лъжи, дезинформация и манипулация.
  • 17 Б.МЕТОДИЕВ. Б.

    40 9 Отговор
    Съжалявам просто нямам друг избор,или плащам дъртите консервни кутии, или изгарям с всички пари които съм направил през последните години и сърбите ме почват!
  • 18 Аз да ви

    42 9 Отговор
    Дори и да изтриете коментара,това пожелание ще остане: На управляващите през последните 40 години да им се разболеят децата внуците и до девето коляно, като благодарност за разсипаната държава!!!!!!!!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Русороб

    13 53 Отговор
    Дано им излезнат прави сметките в НАТО, моето мнение е че сега Русия не е готова и бяга от война. Трябва да се смачка милиционерския режим тази или другата година, оставят ли ги ще се превъоръжат до десетина години и жална им майка на западняците. Не трябва да се оставя и допуска превъоръжаване със съвременни оръжия, сега все още са в 20-и век и е по-правилно да им се избият дъбите, руснака само от бой разбира.

    Коментиран от #23

  • 21 Сесесере

    27 46 Отговор
    Статия написана от червена подлога, за радост на нашите оакани русофилчета! Пълна лъжа, “братския руски народ” , да питаме Левски дали е така, а?
  • 22 Путин и предшествениците му от ссср

    33 17 Отговор
    Направиха катастрофална грешка като не започнаха война на унищожение със саш ...трябваше да мобилизират всичко и да започнат тотална война на унищожение със саш без пленници и без условия просто саш да изчезне като раса ген и население без значение с какви способи и на каква цена защото иначе те ше ни изтребят нас

    Коментиран от #32, #36

  • 23 Сатаните

    26 9 Отговор

    До коментар #20 от "Русороб":

    Не позволяват запада да стори нищо защото както американците казват от сатаните може да ни опази само бог...сатаните са 210 тона стартова маса и лети с 8км /сек и няма неутрализиране

    Коментиран от #28

  • 24 гост

    38 12 Отговор
    Е Гергине най после откри топлата вода . Преди имахме берлинска стена от камък , а сега имамаме стена от бифши източни държави. Това е фронтовата линия , но това и руснаците го знаят , затова се въоражават , защото са суверена държава , които останаха малко в света като нея.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Коментатор

    25 45 Отговор
    Статията все едно е преведена от руска медиа, а авторът - о.з. п-к Г. все едно е служил в руската армия, а не в натовска... Браво, полковник! Защо ли се сетих за думата ''предателство''?

    Коментиран от #95

  • 27 Кирил

    17 19 Отговор
    Тоя сайт се напълни с фекалски статии
  • 28 Русороб

    17 15 Отговор

    До коментар #23 от "Сатаните":

    Пиши глупости и си вярвай, все едно рашките не са обградени с атомни ракети?! Просто едните имат баланс в главата и знаят какво ще се случи, а другите са кухи лейки и единственото което имат е бутона, този филм сме го гледали до 89-а година да не би да беше нещо различно.
  • 29 Истината

    20 25 Отговор
    Факти, с подобни публикации превръщане се все повече в откровена прокомунистическа, проруска и антиевропейска и антибългарска медия.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Само питам

    22 7 Отговор
    Колко голям боклук и мръсна отрепка трябва да си за да защитаваш чужда държава, която е враг на България?

    Коментиран от #37

  • 32 Harry Pother

    15 3 Отговор

    До коментар #22 от "Путин и предшествениците му от ссср":

    Окей. Ще кажа на Дявола да върне времето назад и като стане 1988 г., лепвайте Щатите....! А, аз ще трепят гербери, седесари, бесеоари, монархисти, депесаргербер, и останалите дето ни крадат и затриват за да ги нямаше сега. В името на Христа, нека Отец превърне всички войнолюбци в трансджендър и на мига и да хвърлят оръжието и да се одупят! Амин.
  • 33 само отговарям

    17 6 Отговор
    американската агитация и пропаганда по цял свят, включително "Гласът на Америка" и радиостанциите "Свобода - Свободна Европа" и "Свободна Азия", радио и телевизия "Марти" - насочени към Куба, телевизия "Ал-Хурра" и радио "Сава" - за Близкия изток. Въобще, САЩ харчат стотици милиони долари всеки месец, за да разпространяват потоци лъжи, дезинформация и манипулация.
  • 34 само отговарям

    20 5 Отговор
    През август 2014 г. босът на съвета на BBG Джефри Шел каза:

    - Отначало той ще пресметне колко пари ще трябват и какво може да се направи, за да бъдем равностойни конкуренти на Russia Today (RT), а после ще разговаряме с конгреса, с Белия дом, ще им съобщим колко ни трябват, за да сме конкурентноспособни. И ще видим какво ще се получи.
    С две думи: на американските психопати от управляващите не им харесва истината - и затова настояват за повече пропаганда.

    Така разсъждават налудничавите персони във Вашингтон. Във всеки случай, така разсъждава Обама. Та нали той още от първия си ден, когато стана президент, обяви война на цялото човечество?

    Обама е човек, който обслужва единствено и само интересите на милиардерите. Той плюе на обикновените хора. Процесът на превръщане на Америка в полицейска държава, който започна при Буш-младши, достигна апогея си именно при Барак Обама.
  • 35 само отговарям

    19 6 Отговор
    Вашингтон просто има намерение да разширява американската империя, докато постигна пълно световно господство. За тази цел той е готов на всякакви стъпки, дори да рискува да започне ядрена война с Русия.
    Вашингтон е във властта на консерватори. Това са абсолютно болни хора. На тях не им харесва, когато не се чуват изстрели. Те искат все по-активни действия в Сирия, по-решителни стъпки за премахване на Асад. Те искат по-твърда позиция спрямо Русия. Настояват да се нанесе превантивен удар по Иран. Да бъе разрушен "шиитския полумесец" и да бъдат доведени на власт сунитските радикали.
  • 36 Чук и Гек

    12 2 Отговор

    До коментар #22 от "Путин и предшествениците му от ссср":

    Това предстои,няма да се размине!И не защото някой го иска,а защото няма друг вариант за решение!
  • 37 Пеньо

    1 5 Отговор

    До коментар #31 от "Само питам":

    Сам може да си отговориш!Премери се с метъра!
  • 38 onq s konq

    14 27 Отговор
    Медията "Гласове" още преди да си отвори устата е ясно какво ще избълва.В случая обаче са си намерили "говорител" о.з.Полковник/доктор/,който детайлно и с претенцията на "историк" ни запознава с ..."минало- бешело"на Руските военни несгоди,защото ЯВНО МУ СЕ ПЛАЩА НА "РЕД ПУБЛИКАЦИЯ".Та заплакал Полковника,че нащите Ф-16 Блок 70 са неокомплектовани достатъчно.Ами така е,но той забравя,че първите поръчани от нас самолети ще пристигнат през 2023г,а до тогава ще разполагаме и със ПЪЛНАТА ОКОМПЛЕКТОВКА наземни съоръжения,оръжейна обезпеченост,обучени летци и нови писти!От друга страна лицето "Полковник" твърдо заявява,че дори и окомплектована/все пак отчита и тая възможност/,нашата Ескадрила "няма да помогне",защото ударът/руският/ ще бъде "дистанционен и много мощен"...Същевременно обаче следва напълно противоречивото заключение,че "нашите Ф-16 ще полетят заедно с Американските да бранят интересите на САЩ"...И последно -Ние САМИ ЛИ ЩЕ ВОЮВАМЕ евентуално с Русия,или заедно със САЩ и по точно- "СЪС ЦЯЛОТО НАТО" зад гърба си?А защо полковникът си мисли че се готвим ДА НАПАДАМЕ,А НЕ ДА СЕ ОТБРАНЯВАМЕ срещу евентуална РУСКА АГРЕСИЯ/Крим е крещящ пример/?След като Запаснякът обрисува Русия като "братска,славянска и православна" ...кво да говорим повече?!!
  • 39 Опс

    25 5 Отговор
    Фашагите, готови ли сте за война с Русия?През ВСВ срещу СССР имаше хиляди СС укри, освен италиански жабари и хиляди мамалигари.Изглежда историята е забравена!?В статията за мен са важни само някои факти, излишно е да се занимаваме с подробностите кой я писал, комунига бил и т.н.Да се запитаме, какво прави НАТО(по скоро САЩ) в Украйна,ние сме в кюпа-пушечно месо в предната линия!?Какъв ремонт, какви сгради за американски негри и латиноси в Крим!?Сега там има ракети насочени срещу нас, кой ще ги спре?Нашите пишман демократи-комунистически дьонмета да кажат как ще се борим с мечката?
  • 40 Невен Зюмбюлев

    11 25 Отговор
    Сто години болшевико-чекистки експерименти са превърнали руската нация в тълпа мразеща свободата и демокрацията и боготворяща всеки негодник добрал се до властта в Кремъл. Руснаците могат да постигнат самоуважение единствено като доминират над други страни. Тяхната национална идентичност е силно свързана с господството над другите народи около тях. Руснаците не могат да понесат мисълта, че съседите им могат да имат самостоятелен път на развитие, различен от руския, а мисълта, че някой съсед може да живее по-добре от тях ги угнетява и озлобява. И понеже те не са способни на прогрес, злобата, омразата и агресията към другите са тяхно постоянно душевно състояние. Единственият начин да се противопоставим на тази руска злоба и агресия е много силно колективно противодействие. Защото с Русия не може да се дружи, тя разбира искането за дружба като слабост. Единствения език, от който Русия разбира е езика на силата.

    Коментиран от #51

  • 41 Голям прос

    22 6 Отговор
    Тук някой ще воюеа срещу Русия, колкото воюеаха през ВСВ. Мечтайте си! Знаем, че целта е да я ограбят, то това си е целта на демокрацията им, да грабят наред
  • 42 Америка спешно се нуждае

    18 4 Отговор
    От голям военен конфликт, не точно световен, но достатъчно голям.
  • 43 Бат Мишо

    22 8 Отговор
    Я ПАК спецялно за мене че бавно сфащам - наще 8 НЕПРОИЗВЕДЕНИ САМОЛЕТА ли са анакондата дето ще души РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ....В НАТО биле по зле с главата отколкот мислех ....Тес самолети единственото което ще удушат е джоба на нас децата ни и внуците ни СТРУВАЩИ ПАРИТЕ ДА ПОСТРОИМ БЕЛЕНЕ

    Коментиран от #96

  • 44 иуътре

    5 1 Отговор
    Каспийско море няма вече.
  • 45 Абе Тапанари

    12 15 Отговор
    СТРАНАТА НИ Е НАЙ ЦЕДНАТА ИМЕННО ЗАРАДИ РУСКИЯ ГАЗ, НЕФТ И ЯДРЕНО ГОРИВО.
    Невнесени данъци от Лукойл за МИЛИАРДИ
    Ограбени милиарди от България с двойната цена на руската газ.
    Източени милиарди от АЕЦ Белене и Козлодуй, вкл. изнасяне на евтиния ток от КГБиста- Фронтиера, пак за сметка на българите.
  • 46 Бат Мишо

    14 5 Отговор
    НАТО ОСТА АНТАНТАТА нито са първата нито ще са последната анаконда увивала се около РФ и завършила на бунището на историята ....Въпроса е ние как ще излезем от поредната патаклама - с кяр чрез неутралитет или с поредно падане под турско робство със скачане на Турция Русия и Сърбия
  • 47 Бат Мишо

    15 5 Отговор
    До ОПС - не ги слушай че лаят - кът почне войната нито 1 от тях няма да застане на фронта да посреща руските танкове - ще се сгъват под юрганите до дупетата на жените си - а управляващите са отдавна готови за момента с билет в джобарата за САЩ кът рухне отдавна подкопаваната от тях стена на РУСКОТО ТЪРПЕНИЕ

    Коментиран от #48

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Казуар

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Кой68":

    Ако България остане сама мислил ли си какво ще стане с нея, или пишеш по инерция.

    Коментиран от #74, #87

  • 50 болен соросоид

    15 1 Отговор
    На 3 март, 2 седмици преди парламентарните избори в Израел, Нетаняху ще отиде в САЩ на ежегодната конференция на AIPAC (Американо-израелският комитет по обществени въпроси), а и за да държи реч пред конгресмените.

    Ще ги уговаря да не водят преговори с Иран. Вместо това - засилване на натиска и нови "санкции". Идеалният вариант е военна операция против Техеран. Така ще се появи риск да бъде дестабилизиран целият регион.

    Нетаняху лъже, като твърди, че Иран заплашва самото съществуване на Израел. Просто вашингтонските "ястреби" искат да сменят правителството там. Чрез преврат или открит военен конфликт.

    В средата на януари сенаторът Том Котън призна, че преговорите с Иран се водят само "колкото за имитация": "Честно казано, нашата политика е насочена към смяна на властта в Иран".
  • 51 Зюмбюл Невенов

    14 2 Отговор

    До коментар #40 от "Невен Зюмбюлев":

    Котън и другите побъркани настояват САЩ да бъдат готови да започнат военна операция против Иран. Щом една лудница се управлява от психопати, може да се случи всичко, дори най-страшното. Бившият конгресмен Рон Пол смята, че политиката на САЩ в Близкия изток е претърпяла пълн крах. Според него, "ако САЩ не бяха водили войни с различни държави от този регион, ситуацията в света щеше да е много по-добра". Само си представете какво може да се случи, ако Вашингтон реши да воюва срещу Русия или Иран!

    Коментиран от #53

  • 52 Предварителна и извънредна информация

    4 2 Отговор
    От ясно по ясно се подразбира, че България явно никога няма да бъде това, което всъщност е достойно да бъде.
    Щом като хората вървят срещу ''грозната истина'' и щом като са безсилни да я направят ''красива истина'', това означава че са претиснали "някъде'' отвън.
    ЯЙЦЕТО не е редно да се сравнява с ЦВЕТЕТО.
  • 53 Невен Зюмбюлев

    9 4 Отговор

    До коментар #51 от "Зюмбюл Невенов":

    Най-голямата по площ лудница в света се управлява от най-големият психопат!

    Коментиран от #56

  • 54 Ориста - грозна или красива

    0 0 Отговор
    ''Онези'' докато ограбвали, събаряли и унищожавали..., след 2016 започнали да инвестирали в ''територията'' на ''лъвовете''.
    Вероятно ''колелото'' на живота и вечния кръговрат в човешката съдба им е доказало нещо.
  • 55 outlander

    6 14 Отговор
    Толкова събрани глупости и измислици в една статия отдавна не бях чел.
  • 56 Зюмбюл Невенов

    6 4 Отговор

    До коментар #53 от "Невен Зюмбюлев":

    За обора ли говориш?

    Коментиран от #58

  • 57 Русоробите ПАК се насраха от страх

    8 17 Отговор
    Забавно четиво! Поредният изперколясал военно-некадърник от резерва вие на умряло в характерен за 18-19-ти век умопомрачен екстаз. Като оставим настрана, че доктрините за сигурност на България, Щатите и НАТО са публични, достъпни и кристално ясни относно заплахата Русия е добре да се изясни какво е днешна Русия. Нито е братска, нито е славянска, нито е православна. Тя е вражеска, азиатско-монголоидна, ислямска Кочина на Злото и Лъжата. Братски, славянски, православни са Украйна и Беларус. Наши надеждни приятели и скоро членове на ЕС, НАТО.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Docenta

    8 12 Отговор
    Вместо да четете това русофилско професорче,прочетете батко ви Христо Ботев:Ботев: Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии.
  • 60 Гошо

    3 4 Отговор
    Пак глупости !
  • 61 Garmisch-Partenkirchen

    12 7 Отговор
    Кой е ГЕРГИН Д. ГЕРГИНОВ е роден през 1941 г. в с. Петърч, Софийска област. Средното си образование завършва през 1959 г. в 14 гимназия “А. Златаров”, София, след което е приет във ВНВАУ “Георги Димитров” - Шумен.

    Завършвайки първия инженерен випуск с профил “Тактически ракети”, той е изпратен на служба в 17 отделен ракетен дивизион в Димитровград. След спечелен конкурс следва аспирантура в Пензенското висше инженерно - артилерийско училище, а дисертацията си защитава във Висшата артилерийска академия “М. Калинин” в Ленинград. В 1973 г. е назначен за зам.- началник, а по - късно и за началник на катедра “Оперативно - тактически и тактически ракети” във ВНВАУ “Г. Димитров”, през който период защитава научното си звание “доцент”.
    Гергин да си завре червения анализ в......та му давате трибуна за глупостите. Крим бил руски ... то и Солун е български . Е ?
  • 62 Тодор Живков

    7 7 Отговор
    Това е истината. Трябва да убием анакондата, прегръщайки ни, преди да ни е удушила и изяла.
    За България
  • 63 Пешо

    9 9 Отговор
    Прегръдката на рубладжиите
  • 64 КуКу

    8 3 Отговор
    Ние коя част сме от Анакондата?? Така като гледам сме ЗАДНИКА..
  • 65 outlander

    11 15 Отговор
    F-16 е най-доброто, което за сега България може да си позволи. След тия 8 изтребителя, ще има още 8, които може да са и F-18, а защо не и F-35. Рано или късно все отнякъде трябва да се започне и за сега началото започва добре. Русофилите квичат, че страната няма армия и въоръжение, обаче скачат срещу придобиването на американска военна техника, само защото не е руска такава. Ами нормално е да не е руска, защото България е член на НАТО. Интересното е, че нито един русофил не кара руски трошляци, а във Фейсбук на всичките в профилите им снимки от западни дестинации и повечето от тях живеят и работят на Запад и от там квичат в прослава на пРосия, много от тях ходят на почивка в НАТОвските Турция и Гърция, но нито един в Крим или в Сочи, обаче обичат да ни обясняват за НАТОвските джендъри. Това, ако не е двоен стандарт, не знам какво е.

    Коментиран от #67

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Дошъл в клуба на пенсионера

    2 5 Отговор

    До коментар #65 от "outlander":

    Когато имаме средна класа и развито социалистическо общество, може да говорим за 30 самолета ф 35 д . Но за сега ни е рано за 2,1 милиарда делено на 7 милиона равно на 300 лв.

    Коментиран от #81

  • 68 El comandante

    7 13 Отговор
    САЩ ни спасиха от мечешката прегръдка на рушките орки.
  • 69 Гол тупан

    8 4 Отговор
    Путин отдавна трябваше да спре газта и да я пренасочи кум Китай

    Коментиран от #70, #71

  • 70 outlander

    5 5 Отговор

    До коментар #69 от "Гол тупан":

    Опита се, обаче китайците му казаха да си построи тръбопровода до границата и категорично му отказаха доларите, които той разчиташе, че ще добави към сметките си и разбра, че търговия, от която могат да се отклоняват потоци от пари, може да прави само и единствено с Европа.
  • 71 outlander

    8 11 Отговор

    До коментар #69 от "Гол тупан":

    Пропуснах да добавя, че като спре газта, ще отреже клона, на който седи, с други думи: няма газ, няма пари. И ще си пият газта като разредител към бояришника.
  • 72 Аман от комуняги

    8 11 Отговор
    Поредната статия на червена подлога!
  • 73 Циганин

    8 5 Отговор
    Естествено България подпомага процеса правейки свирки на великите сили както сама ги нарича.

    Коментиран от #75

  • 74 Кой68

    9 2 Отговор

    До коментар #49 от "Казуар":

    България едва ли ще остане някога"сама"?От България имат нужда както Русия така и САЩ -защото е на кръстопътя?Но проблема е в политическата-управленска партия както сега така и преди да умеят да извлекат ползи за хората на България,а не само за себе си...Недай боже възникне конфликт със Русия ще се окажем сами на предната линия?Немисля че янките ще ти защитят задника като те хвърлят в огъня.....
  • 75 Доктор Психологов

    3 7 Отговор

    До коментар #73 от "Циганин":

    Браво приятелю! Видя ли, че не е страшно да си признаеш какъв си. Олекна ти, нали? Малко не знаеш какво пишеш и са глупости, но дерзай. Тя Русия е за идиоти. Даже другия път си признай и за това. Ще ти олекне още повече.
  • 76 Диамантената ръка

    3 5 Отговор
    Гергине, ако има война тя няма да се води като 2- та световна. Какви фронтови държави, какви пет лева. Ракетите излизат от силозите и към Москва и съответно Вашингтон. Кой ще се хаби за Граф Игнатиево...
  • 77 и аз да ти кажа

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Браво господине":

    Той е доцент,доктор и офицер от резерва!Той е и полковник!Ами ти какъв си?Каква степен имаш,какво звание,какво си учил и къде?И колко класа си изкарал?Имаш ли трудове някакви публикувани и къде?Щом коментираш такива хора,трябва да си най-малкото една степен повече от тях!Чакам да се похвалиш с дипломата си.......или да изчезнеш от коментарите!!!!!!!!!!
  • 78 и аз да ти кажа

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "ПетровДругарят Петров":

    ПетроФ,другарю ПетроФФФ,я се замисли малко какво си написал и виж дали предателя не си ти!
  • 79 Ами Ти!?

    4 2 Отговор
    Полковници, генерала..... всите провмиячи на празни ,,кратуни,,
  • 80 Хихихихи

    6 3 Отговор
    Сичкото що е козяк, спешно на амбразурата!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 НЯМА ДА стане !

    1 2 Отговор
    САЩ не иска а НАТО не може.
  • 83 Другия с коня

    4 7 Отговор
    Чета” Братския славянски Окупатор на България,Румъния,Полша,Чехия,Германия.....”Нняма да изброяваме всички Окупирани и с Подставени Правителства и КОМпартии 45 години Геноцид върху Народите....ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО......
  • 84 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    ИСТИНАТА...Истинската истина....не ,,кацането на СЕЛЕНА>
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Нема такава държава

    4 1 Отговор
    Абе ние армия нямаме те самолети купуват...
  • 87 Яверт

    2 1 Отговор

    До коментар #49 от "Казуар":

    Не сама приятелю но с когото и да сме трябва да отстояваме интересите си.,а не безропотно слугуване на чужди интереси.
  • 88 Българина

    8 4 Отговор
    45 години тук имаше 4500 руски танка и 350 руски самолети НО ГИ КАРАХА БЪЛГАРИ, и това забележете драги младежи във форума, ПО ВРЕМЕ НА СТУДЕНАТА ВОЙНА. Явно сега при демокрацията войната е гореща щом има 4 чужди бази и техника. Как ли би реагирал Български Хан на византийски бази до Плиска или Търново??!!! Щеше да има още кратуни за вино!

    Коментиран от #98

  • 89 popo

    3 2 Отговор
    Ще има изкуствено потапяне на САЩ от Русия.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Тръмп

    2 6 Отговор
    Путинска Русия е Световен Агресор заграбващ чужди държавни територии и това е ФАКТ!!!:):):)Трагикомичното на Путин е,че владее най-голямата територия на планетата и пак не му стига и ламти за още!!!:):):)Ако оставим планетата на Путин и КГБ,ще я затрият за отрицателно време,толкова са способностите на идиота и дебила!!!:):):)
  • 92 Тръмп

    3 8 Отговор
    Путин е неспособен да владее и облагороди собствената си територия и за това гледа завистливо към съседните държави,ако може да ги открадне наготово!!!:):):)
  • 93 Тръмп

    3 7 Отговор
    Комунистическа Русия не е измислила нищо полезно за хората,а само краде от природните ресурси и по това си приличат с камиларите от пустините!!!:):):)
  • 94 Тръмп

    4 7 Отговор
    Русия от 102години сее разруха и единственото в което са способни е да произвеждат оръжия за Световна Разруха!!!:):):)Браво,но няма да илядат с мракобесници си комунизъм!!!:):):)
  • 95 Овен

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Коментатор":

    Защото си малоумен гей
  • 96 IDIL

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Бат Мишо":

    Браво много точно казано
  • 97 Анакондата е въздух под налягане

    4 2 Отговор
    Наш'те Ф16 са имагинерно понятие. Те са просто илюзия на стойност 2 милиарда.
  • 98 Иван

    2 1 Отговор

    До коментар #88 от "Българина":

    Абе вички каскети и шапкари ли сти чак пок толкова глупави..Ти в тези цфри видя ли колко нули си сложил?
    А защо народите на Чехия или Полша или пък Украйна не са братски?
    Някой да се сеща за Владисав Варненчик? А по времи на Руско-Турската над 50% от войниците, че са били украинци? Не се сещам и те да са ни газили както е руската армия. Не се сещам да са взели златото на България. Не се сащам да сме им плащали репарации след приключването на Руско-Турската война. Не се сещам и защо плащаме най-скъпия газ. Нали сме братя. що плащаме най-скъпо. Ами много просто-купуваме малко в сравнение с големите икономики и съответно цената на кубик е по-голяма ама това не е по братски ами по икономически смисъл. Е къде е братството тогава?

    Коментиран от #101

  • 99 Мая

    2 0 Отговор
    ЧУДЯ СЕ ТЕЗИ НА ХРАНИЛКА КОЗЯШКА,по тъпоумие ли ги подбират да цапат пространството с ибрикчийското си скотоумие.
  • 100 Нашенец

    1 1 Отговор
    Надъхан болшевик ,просташки възпитан балкански субект ще ме учи мене и децата ми как да живеем и кого да обичаме и да уважаваме !защо дават трибуна на такива жалки отрепки ? През 1990 такива сутеньори бяха като напикано мушкато ,а сега са навирили отново дзурли. ! Абе , селяк ,като мразиш САЩ защо ползваш технологиите и продуктите им ?
  • 101 Назовавайте с истинските имена и факти

    2 1 Отговор

    До коментар #98 от "Иван":

    Малка забележка Руско Турска война е нямало защото такава държава Турция не е съществувала Имало е Руско Османска война на две Империи
  • 102 Стоян Цеков

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "хах":

    Ще прегърнеш моята анаконда, доцентче
  • 103 безпартиен

    1 0 Отговор
    Да бяха вложили тези пари в изграждане на производствени мощности и в неща които да носят пари.Но там няма комисионни.Какво ще вардим с 8 самолета,които не носят а харчат пари???Няма разлика дали са Ф или Миг или Грипен.Нито ще се опазим с тях,нито ще живеем по-спокойно!
  • 104 Последното изказване

    0 0 Отговор
    на Тръмп по адрес на Авганистан нали го чухте??
    Пряка заплаха как щял да се справи с Авганистан вероятно ще хвърли някоя голяма бомба но ще измрат 10 милиона!
    Това са приказкина откачен човек!
    А сега си представете, да се освободим от колониалното робство какво ще последва от САЩ към България??

    Направо ще ни разпердушинят както СФРЮ!!

    Та ние си имаме приятели убийци!
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.