Last news in Fakti

20 Юли, 2019 12:51 2 480 28

Атлантическият съвет: Депутатите да не излизат във ваканция

  • ф-16-
  • f-16

Народните представители трябвало да гарантират сделката за Ф-16

Атлантическият съвет: Депутатите да не излизат във ваканция - 1

Атлантическия съвет на България (АСБ) призовава депутатите да не излизат в лятна ваканция, преди гласуваните закони за Ф-16 да бъдат обнародвани в „Държавен вестник“.

В свое официално становище гражданската организация приветства приемането на законопроекта за ратификация на четирите договора за придобиването на изтребителите и актуализирането на държавния бюджет.

С това решително и стратегически правилно действие мнозинство от 124 народни представители поставиха началото на технологичното превъоръжаване и трансформация не само на Военновъздушните сили, но и на цялата Българска армия, посочват от АСБ.

Те напомнят, че предстои приетите от парламента законопроекти да влязат в сила, което ще стане, след като бъдат обнародвани в Държавен вестник. Организацията поясняват, че в 15-дневен срок президентът може да обнародва закона. В случай обаче, че държавният глава го върне за повторно обсъждане в Народното събрание, парламентът ще трябва да прегласува двата закона с мнозинство от минимум 121 гласа, подчертават от организацията.

Ако президентът, който до момента системно работеше против придобиването на Ф-16, реши да наложи вето, това може да има тежки последици върху процеса на придобиването на самолетите, опасяват се от АСБ. Те прогнозират, че заради предстоящата лятна ваканция на парламента през август прегласуването може да стане най-рано през септември. Офертите на САЩ обаче изтичат от 3 до 5 септември.

Организацията се опасява, че ако в рамките на този срок договорите не са влезли в сила и не е извършено плащането на самолетите, доставките на самолетите ще бъдат отложени.

Вместо България да получи новите самолети навреме, може да се наложи да се чака още дълго предвид факта, че и други държави са направили поръчки за същите самолети, предупреждават от АСБ.

По тази причина те настояват народните представители да отложат ваканцията си до обнародването на законите или преди да бъдат прегласувани, в случай на президентско вето. От гражданската организация посочват, че това означава депутатите да останат на работа и в първите до 7 дни на август. Те предлагат отложената лятна ваканция да бъде компенсирана през септември. Значително по-сериозни последици обаче би имало отлагането на процедурата по придобиването на Ф-16, убедени са от Атлантическия съвет.

Затова от АСБ призовават Народното събрание "да изпълни докрай дълга си" и депутатите да останат на работните си места до влизането в сила на приетите законопроекти.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bahti

    47 4 Отговор
    Дупетатите Трябва да си почиват на въже. Докато т. нар. Атлантически клуб, да се осъди за лоботомия в полза на Чужди сили.

    Коментиран от #24

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кой68

    47 3 Отговор
    Страх ви е че САЩ няма да си получат милиардите ли?Да се бяхте притеснявали така и за ниските заплати,неефективното здравеопазване,демографския срив и т.н...Много загрижени-ти да видиш????
  • 5 СЪБИРАЙ ТЕ КАПАЧКИ

    24 3 Отговор
    Эа Ф16
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бат Вал

    30 4 Отговор
    Нагли кравари ей! Бързат да гушнат паричките на бедния българин, сакън нещо да нв вземе да се привали сделката! Аама нашия министерски съвет, съставен от подлоги-ибрикчии, не могат да проумеят какония ги водят за носа като идиоти, и бързат ли, бързат! Ще си купим консервени кути с изтекъл срок на годност, които са от първата световна война... Няма по-прост народ от българите, за това и еечно живеят в мизерия!
  • 8 КОЙ

    23 4 Отговор
    Защо ни е нищожна бройка /8бр,/ нападателно оръжие????
    Кой ще нападаме?????
    С тази бройка само Македония!
    Не е ли по добре дронове или пво?

    Коментиран от #14, #18

  • 9 Атлантика

    21 4 Отговор
    Съюзът на евреите да бъде превърнат в облаче ле бяло
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Релевантния

    21 3 Отговор
    Шпионска организация която работи срещу интересите на Републиката България е това НПО!
  • 12 Съдията Дред

    18 4 Отговор
    Изключително не изгодна сделка за България е покупката на тези самолети!
  • 13 1234

    13 2 Отговор
    Искат си комисионните преди ваканцията. България няма такъв официален орган. Това нпо на сащ с еничари като паси и поптодорова. Фуцк офф! Смърт за предателите!

    Коментиран от #21

  • 14 Койчо Койчев

    5 14 Отговор

    До коментар #8 от "КОЙ":

    Първо една ескадрила не е осем броя Второ самолетите са много функционални Трето ние сме в НАТО и трябва да имаме модерна техника с която е въоръжен Алианса и четвърто Американците с една ескадрила превзеха Ирак
  • 15 onq s konq

    3 11 Отговор
    БИЙ Желязото докато е горещо и Русофила...докато не си е получил Пощенския паричен запис от Русия!
  • 16 А,де ...

    9 2 Отговор
    Айдя-я. И Атлантическият клуб, си реве за 'процентите'. Нема страшно. Кат'се върнат тумбеците от ваканция, ще си оправите сметките. Пусто, недоверие.

    Коментиран от #17

  • 17 АСБ

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "А,де ...":

    Веднага и в брой!
  • 18 Натовец

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "КОЙ":

    Русия. Искам да требя руснаци поголовно.
  • 19 Българин

    2 6 Отговор
    Нищо чудно националният предател и руски агент да наложи вето.
  • 20 ultra

    1 2 Отговор
    АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО И НАЛОЖИТЕЛНО! Всички трябва да са сигурни, че Решетника, който е на дистанционно управление, ще направи всичко възможно, за да компрометира сделката, в ущърб на България!
  • 21 хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "1234":

    Публикувано във факти.бг: "Смърт за предателите!"


    Споко бе русороб, накисни си копитата в леген, че ще вдигнеш кръвно:)
  • 22 Бах

    4 0 Отговор
    Спокойно.Няма да вземем ф - 16 . Президенда ще протака нещата докато изтечат офертите , ще бави до последно , може и болничен да си извади за 1 -2 месеца и той е човек.Няма да им мине номера на БАНДИТИТЕ!
  • 23 АСБ

    5 0 Отговор
    Там не бяха ли СЛУЧАЙНО ЧЛЕНОВЕ- ЛЕНЧЕТО С КРЕМЧЕТО И РОСКО? НЕ ИСКАТ ДА ИЗПУСКАТ КОМИСИОННИТЕ, В ТОВА Е ПРОБЛЕМА!
  • 24 Бах

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Bahti":

    И след като им окачат въжетата , задължително трябва да има помощници да ги дърпат за краката
    за да им се счупи врата бърже , защото в противен случай ще се изпонасерат на въжетата!
  • 25 ГЛАД МОРИ ПАСИТАТА

    2 0 Отговор
    Този атлантически съвет ,трябва да е огладнял страшно много, след препоръката им към Парламента ,да стои и решава за ф-16 ,на подписка.
  • 26 Батман Боко

    2 0 Отговор
    Времената се менят.
    Преди години искаха да сме 16-та република на СССР,а сега да сме щат в САЩ,все се опитват да ни работят,малки сме бе бате,сами им се надупваме.
    Някой го правят за пари,други за много пари,а има и такива,които го правят от любов към спорта,крайният резултат е ясен,едни плащат,а други си гледат кефа и си прибират комисионите.
    НАРОДЕ????
  • 27 Не глеам таувизия

    3 0 Отговор
    Атлантаджиите комисионери се обадиха...
    Видяхте ли сега кой командва парада...те ще казват на правителството кога да работи и почива...:D майтап пълен...
  • 28 Парфюм

    0 0 Отговор
    Елена крадлата и тя ли е в съвета.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове