Тема: Украйна

19 Юли, 2019 19:30 3 786 77

Конгресът на САЩ готви нови санкции срещу Русия

  • украйна-
  • санкции-
  • русия-
  • сащ-
  • конгрес-
  • моряци-
  • керченски проток

Призив към Москва да освободи задържаните украински моряци

Конгресът на САЩ готви нови санкции срещу Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Група членове на Камарата на представителите в конгреса на САЩ внесоха за разглеждане нов законопроект, предвиждащ налагането на санкции срещу 24 високопоставени служители от руската Федерална служба за безопасност (ФСБ). Санкциите могат да бъдат наложени заради задържаните в Русия украински моряци при инцидента в Керченския проток от ноември 2018 г., съобщи "Интерфакс".

Авторите Марси Каптур и Майкъл Куигли от Демократичната партия, и републиканците Анди Харис и Брайън Фитцпатрик посочват, че „САЩ продължават решително да осъждат опасното нападение на Русия срещу Военноморските сили на Украйна и незаконното задържане на 24 моряци“. Те отбелязват, че този инцидент е последният от серията злонамерени стъпки, предприети от Русия с цел подриване на демократичния процес в Украйна и на международния правен ред.

Още новини от Украйна

Според тях ограниченията трябва да действат, докато Русия не освободи всички моряци и трите кораба на страната, незаконно задържани в района на Керченския проток в Азовско море. Конгресмените определят инцидента като непровокирано опасно нападение.

През май т.г. САЩ в координация с ЕС и Канада вече наложиха санкции срещу шестима руски граждани, сред които двама служители на ФСБ и няколко руски компании. В сряда съдът в Москва продължи срока на задържането под стража за всички 24-има моряци.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    13 57 Отговор
    Бравос !

    Коментиран от #9, #75

  • 2 Иван

    81 12 Отговор
    Поредните говежди простотии, ама на кой му пука вече. Светът има нови лидери, обора е пред загиване.

    Коментиран от #3, #13, #19

  • 3 Borislav Popov

    18 65 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    От тези простотии, според независими руски експерти - икономисти, Русия до сега е загубила над 180 милиарда долара ! Та, викаш простотии ?

    Коментиран от #7, #8, #24, #41, #76

  • 4 Соросоид

    29 7 Отговор
    Аз вече наложих санкции на Тръмп. Повече няма да му давам отзад.
  • 5 Руснак бизнесмен женен за българка

    37 22 Отговор
    Тая не става така както си я мислят американците!! Украинските моряци са в нарушение и трябва да бъдат благодарни, че не са убити там, а и не мисля, че са приритали да се връщат в по-бедната от България дори, Украйна. Явно този факт, че Украйна е АДЪТ СЕГА, им се изплъзва на американците, които също не блестят с ум, като по-долните дето ще коментирам сега. Русофилите в България по нищо не се различават от гейовете в България, защото парадират по същия начин с любовта си към Русия, както гейовете със сексуалната си ориентация, без никой да се интересува от ориентациите им, та да ни ги налагат парадирайки с тях. Русофобите са рожби създадени от русофилите в България. Русофилите са глупави и много надути човечета, които масово превръщат обикновените българи около себе си в русофоби, спорейки с тях за неща от които не разбират и особено за Русия. Това се случва навсякъде - в метрото, в интернет, на работното място, в магазина, по местоживеене… Те са хора с доста по-малък капацитет на мозъците си от обикновените българи и няма да се учудя, ако имаме вече и някой чист руснак от нашата общност в България, намразил Русия заради тях. Моята дъщеря никога няма да бъде русофилка, ще следва в Русия и ще бъде рускиня, колкото се може по-далече от България, и от русофилите от България.

    Коментиран от #23, #42, #44

  • 6 памперса

    49 11 Отговор
    Това най ми хареса като изречение - Публикувано във факти.бг: цел подриване на демократичния процес в Украйна . Кравари , никой не ви иска измислената демокрация. А санкциите може да си ги заврете ,знаете къде , на никой не му пука за тях , както и какво мислите.

    Коментиран от #43

  • 7 СССРБарета

    39 13 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    а според същите тези експерти Европейският съюз е загубил 250 милиарда! яки простотии!

    Коментиран от #12, #59

  • 8 гост

    49 3 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Кво рече , къде ги четеш тия глупости. Я тогава ми кажи бълхария колко загуби за тези 30 демократични години и то без санкции.

    Коментиран от #10, #14

  • 9 Еl comandante

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    За това че ти влезе със калбасурите.ХЕХЕХЕ!!?
  • 10 Eee

    18 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Ще губи още с тая зделка за самолети.

    Коментиран от #69

  • 11 Путин

    12 2 Отговор
    местя
  • 12 Borislav Popov

    6 29 Отговор

    До коментар #7 от "СССРБарета":

    Не е вярно, загубите на ЕС според тези експерти са едва 25 милиарда долара, а 250 са според джобните експерди на твоя Путен !

    Коментиран от #58

  • 13 antimediator

    8 28 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Овчи , я ми обясни що ги няма руснаците по морето ?!
    Нали санкциите не действат и не им пука ?!
    Да ти имам новите лидери - ,,черния турчин,, Ердоган, ботоксовото милиционерче Путин или Прасчо ?!

    Коментиран от #16, #45

  • 14 Borislav Popov

    3 32 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    България нищо не губи тези стоки, които отказа да ги купува от нас Русия сега успешно ги продаваме на Китай ! Други въпроси ?

    Коментиран от #18

  • 15 Дориан

    26 1 Отговор
    И какво включват тези санкции? Забрана на още 2-3 човека да навлизат на територията на САЩ. Това не са санкции срещу мултимилионера държава, а срещу конкретни граждани. Сиреч това по никакъв начин не влияе на държавата като цяло.

    Коментиран от #60

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Дреме и на Русия

    15 1 Отговор
    Рамо до рамо ще ''избиват'' от бежанци.Ойропата ще им плаща милиарди.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Rado

    3 23 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    След говеждите санкции на САЩ, Русия спря производството на спътници ГЛОНАСС поради недостиг на части и технологии

    Коментиран от #47

  • 20 Borislav Popov

    7 16 Отговор
    Санкции, санкции и накрая Велика Русия бълха я ухапала !
    Между другото, от години посещавам този сайт, повечето от известните никове, които ползвате, съм ги измислил и ползвал първо аз ! Винаги ми е било чудно защо повечето сте толкова неграмотни тук - и русофобите, и русофилите, явно трябва да ви пусна на трите африкански тояги - Наазир, Ямар и Фараз, за да ви налеят ако не акъл, то поне да ви напълнят със семе ! Иначе много се забавлявам с вас, надявам се да е взаимно ?! ;))

    Коментиран от #21, #48

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Българин бизнесмен женен за рускиня

    20 1 Отговор

    До коментар #5 от "Руснак бизнесмен женен за българка":

    Не ти ли омръзна да пишеш едно и също? Към всеки коментар добавяш едни и същи небивалици за глупавите русофили и т.н. Ето аз съм българофил и понеже добре знам, че ако не ни беше освободила Русия щях да нося чалма съм признателен на родината ти. Ако въобще ти е родина, де. Като гледам какъв ти е българския по-скоро си чист българин. Руснаците не пишат на перфектен български хем защото е трудно, хем защото не им се налага. За пример мога да дам моята детегледачка, която украинка и от 15 години не може да научи идеален български. Да говори много добре с много малък лек акцент и пише прилично, но веднага се разбира, че не е българка.

    Коментиран от #25, #61

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Българин

    7 16 Отговор

    До коментар #23 от "Българин бизнесмен женен за рускиня":

    И сега като носиш ушанка по-добре ли се чувстваш? Едни и същи простотии ръсити руските роби как сте щели да носите чалми ако не била Русия. И без Русия щяхме да се освободим, но нямаше да я има предателската и българофобска пета колона на Москва.

    Коментиран от #27, #29, #51, #63

  • 26 Знаещ

    15 5 Отговор

    До коментар #24 от "руската нация е най гнусната нация":

    Представи си значи колко е добре Русия, щом бвп се покачва с по-голям процент от германския въпреки санкциите. Да добре прочете. За 2018 година година Германия без санкции има ръст от 1.5 процента, а Русия със санкции има 2.3 процента. Представи си без санкции как щеше да бъде. За 2019 година е същата работа. Германския бвп ще нарастне само с 1 процент, а руския с над 1.5 процента. Това са официални общодостъпни данни. За 2019 прогнозата е на министъра на икономиката на Германия. Той определено най-добре знае как седят нещата там.

    Коментиран от #62

  • 27 Българин бизнесмен женен за рускиня

    12 3 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Жалко е, че не познаваш собствената ни история, а и въобще историята на света. Ако беше учил поне малко, щеше да знаеш колко стотин хиляди души е наброявала османската армия тогава, как е била въоръжена и как англичани, французи, австроунгарци и т.н. не само не ги е интересувало Освобождението на България, но и са били против възраждането на голяма и силна православна страна на Балканите.

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бачо Киро

    11 5 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Щял си да се освободиш на куров ден... Гърците се освободиха, но се и застъпиха за тях. За нас всички западни миндили ги болеше фара... Кого ще освободиш ма, Гано, като 90те процента и тогава сте били гадни и долни гъзолизци, ибрикчии, доносници и предатели? Може да се припознаеш в боклуците налазили властта веднага след Освобождението и оставили истински борци да мрат от глад... Че и интелигенция се писахте после, като ви очеластри Народния съд. Иванчо Хаджипенчович - ей това е ярък представител на боклуци като теб - хем политик по турско, лизал яко и работил срещу българите - той въобще обръща внимание на великия везир за организацията на Левски, той започва работа срещу него и той подписва смъртната присъда на Левски! После същият този боклук е депутат, член на Държавния съвет и Върховния съд, избран (уж) от умните граждани на Русе... Ще освободиш друг път... Надупени боклуци сте, туй то. Едно време се гъзехте на СССР, сега на САЩ... Бояджиите винаги най-силно крещите...

    Коментиран от #30

  • 30 Българин

    4 9 Отговор

    До коментар #29 от "Бачо Киро":

    Лягай си бачо, че ако разбереш какви глупости ръсиш и колко си неграмотен сам ще си туриш въжето.

    Коментиран от #56

  • 31 Прочети малко не боли

    12 2 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    Чети бе човек, не боли. Прочети колко са били българските хайдути и опълченци, как са били въоръжени. Виж колко е наброявала османската армия. Ако не можеш на български го прочети на турски. То явно това ти е родния език. Фесовете газ пикаете, че не сме под робство. А най-големия парадокс е, че турците в Турция не съжаляват толкова за Освобождението ни колкото фесовете в България.

    Коментиран от #32

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Прочети малко не боли

    9 1 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    Много точно го каза от останките на османската империя, която Русия разгроми. Хайде сега прочети пак на турски преди Русия да разгроми османската империя и да освободи България, колко е наброявала османската армия и колко са били нашите опълченци и хайдути. Сам го напиши. Аз няма да ти помагам 😄😄😄.

    Коментиран от #34

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Чети бе не боли

    7 1 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    Продължаваш да шикалкавиш 😄😄😄😄😄😄. Още чакам да ми кажеш колко са били българските опълченци и колко османците преди Русия да ги разгроми. Ако с двете мозъчни клетки, които имаш ти е трудно да го провериш аз ще ти кажа. Просто чакам да станеш още малко за смях.

    Коментиран от #36

  • 36 Българин

    1 8 Отговор

    До коментар #35 от "Чети бе не боли":

    Шикалкавенето е русофилски спорт байно. Нямате равни в него.

    Коментиран от #38

  • 37 Българин

    4 10 Отговор
    Лека нощ на всички българи, а русоидите да си ближат раните. Днес беше добър ден за България.
  • 38 Явно не искаш да четеш

    8 0 Отговор

    До коментар #36 от "Българин":

    Явно сам не можеш, ще помогна. “Въоръжените сили на Османската империя са организирани според Ландверната система, заимствана от Прусия и приета през 1869 г. Осъществяването на военната система трябва да осигури на империята през 1878 г. около 700 000 войници.” Та викаш няколко хиляди въоръжени българи сами щяха да победят османците, а?
  • 39 Оня

    1 1 Отговор
    Дреме ми за русофил и русофобите. Повече ме притеснява, налагането на "демокрацията" в Украине и възползването от този процес.
  • 40 1111

    1 0 Отговор
    Готви ... моя ..../.._/.---
    по Морз.
  • 41 Nik

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Фалшиви новини!От къде си го измосли това бе,джендър?Тоя Борислав Попов е абсолютен американски "лизач"!Не му вярвайте на тоя джендър!
  • 42 Nik

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Руснак бизнесмен женен за българка":

    Май зацикли нещо!Нито си руснак,нито жена ти е българка!Джендър!
  • 43 Nik

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "памперса":

    До "вчера" демократи и републиканци се "плюеха" взаимно заради глупостите на Тръмп и обидите му към четирите цветнокожи жени -демократки в Конгреса!Когато обаче,става въпрос за" интересите" на САЩ по света,веднага се съюзяват!Лицемери!
  • 44 Румяна Костова

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Руснак бизнесмен женен за българка":

    Всеки тук може да се пише руснак или бизнесмен. Вие прекалено типично по български се изразявате за руснак На мен ми приличате на надут пуяк, който мрази и русофили и русофоби. Вие не коментирате конкретна тема, за да видим колко е пък Вашия ум ,а ни губите времето със свободни съчинения защо и кого мразите.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Румяна Костова

    5 1 Отговор
    Опасно нападение от руска страна над украинците, обаче във води, които винаги са били руски. Американците поголовно се славят, че са слаби по география,като това важи не само за обикновените хора, а и за онези,които по цял ден си клатят краката и се чудят какви още санкции над Русия да наложат. А и информация нямат, че в Керченския проток, откакто съществува има строг ред при преминаване, заради малката дълбочина. Корабите от всички държави чакат разрешение и напътствия къде точно да минат.

    Коментиран от #54

  • 47 Nik

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Rado":

    Къде "прочете",че е спряно развитието на руската GPS/ навигационна/ система ГЛОНАСС?Смешно!Системата си функционира нормално и периодически се изстрелват нови спътници и се заменят-стари!

    Коментиран от #77

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Странгер

    2 3 Отговор
    Вие трябва да сте луди - назовете ми една друга нация с такъв проблем. Всички се обединяват, но вие се делите на фили и фоби... Не разбирам. Знам само че, докато България не стане истински европейска... няма да се прибера...

    Коментиран от #55

  • 50 Nik

    3 4 Отговор

    До коментар #24 от "руската нация е най гнусната нация":

    Гнусен си ти,че обиждаш!Ако не бяха руснаците,сега щеше да си в пределите на Турция,да носиш чалма и да се молиш на Алах до припадък!Още малко време остава американците да обявят фалит,поради огромна вътрешна и външна задлъжнялост!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 загоряло краварче

    1 1 Отговор
    някой да дойде и да ми оближе краварския насран гъз?
    0898481401
  • 54 Nik

    7 1 Отговор

    До коментар #46 от "Румяна Костова":

    Ама това си беше 100%провокация от украинските кораби,съгласувано разбира се с "джендърите" от САЩ!Очевадно "световните империалисти и терористи-САЩ,са "обещали" на Порошенко,че ще дискридитират руснаците като "терористи",ако арестуват екипажите и ще им наложат санкции!Същото,както беше в Грузия,когато американците обещаха на Саакашвили помощ,включително и военна подкрепа,ако нападнат Южна Осетия!И какво стана?Руснаците им "разказаха играта"за "нула"време,върнаха си Южна Осетия и Абхазия,а американците си "подвиха опашките"!
  • 55 Nik

    6 1 Отговор

    До коментар #49 от "Странгер":

    Чао!И без теб ще се оправим!Стой си в "тъпата"Европа,дето прие "боклука"от Африка и Азия и сега се "чуди"на кого да го пробута,защото все пак обикновените хора от Запад се усетиха,че "диваци"не могат да се "интегрират"!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Швейк

    1 0 Отговор
    много готвят напоследък и от това направо пресолиха манджата, ама сами ще си я сърбат, пък и прегоряла е приседлива....
  • 58 Бай Шиле

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Над 4500 западни фирми, една от тях е Мерцедес, Сименс, Бош отварят завиди в РФ! Да не говорим за малки компании и земеделски производители! А защо ли е така? За да избегнат санкциите и да продължават да продават на руския пазар! А и работната ръка в РФ е по-добре евтина! Продължавай да тролваш, нали затова ти плащат!
  • 59 Роко

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "СССРБарета":

    Не точно същите експерти. Това е според онези които твърдят, че за Русия санкциите са от полза (толкова са от полза, че вече пета година подред доходите на руснаците падат и вече са значително по - малки от тези в най - бедната държава в ЕС). А дори да беше вярно за ЕС 250 милиарда са жълти стотинки само на Гърция подариха над 500 милиарда (само за сравнение когато страните от БРИКС създадоха банката си за развитие капиталът и беше жалките 100 милиарда та затова и гърчулята клекнаха на ЕС щото видяха, че от бедняците от брикса пари няма да получат)

    Коментиран от #65

  • 60 Роко

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Дориан":

    Явно защото не им влияе организират митинги пред посолството на америте с молби да ги махнат тези санкции
  • 61 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Българин бизнесмен женен за рускиня":

    И как разпознаваш акцента при писане?

    Коментиран от #72

  • 62 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Знаещ":

    Приятелю незнам колко се покачва БВП на Русия, но доходите на руснаците падат вече пета година (според РОССТАТ). От доходи през 2014 равни на тези в Полша и Чехия (много далеч от германските) се сринаха през 2019 под тези в най - бедната държава в ЕС (по официални данни на руското МФ)

    Коментиран от #73

  • 63 Румяна Костова

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    То със писане по форумите е лесно да бъде герой човек. Така морето му е до колене и това да се освободиш от турците в епохата когато са ни били поробили е фасулска работа.

    Коментиран от #64

  • 64 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "Румяна Костова":

    И на други неграмотници съм за давал въпроса руснаците ли освободиха над 30 държави, които се появиха от руините на Османската империя? Задавам го и на теб Румянче.

    Коментиран от #67, #68

  • 65 Румяна Костова

    1 2 Отговор

    До коментар #59 от "Роко":

    Доходите на руснаците в никакъв случай не падат и няма как да са по-ниски от тези в най-бедната европейска страна, защото това според МФ е Украйна. А четири милиона украинци са отишли да работят в Русия. Да не говорим тук колко плащат руснаците за газ и колко украинците. А пенсиите в Русия са почти
    два пъти по-високи, сравнени с украинските. Ако не знаете там основно взимат около 60 долара.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Румяна Костова

    1 2 Отговор

    До коментар #64 от "Българин":

    Кои са тези държави и по кое време е станало освобождението им? Обърнете се за по-компетентен отговор към господина по-горе, който точно Ви написа за числеността на османските войници по времето на освобождението ни. А колко са наброявали те когато тя, империята е била в руини на мен не ми е известно. На мен ми е по-интересно как е отвоювано нашето освобождение.
  • 68 Румяна Костова

    1 2 Отговор

    До коментар #64 от "Българин":

    Аз съм слабо информирана по темата турска империя и изобщо Турция,затова и рядко коментирам теми, свързани с тази страна. Езикът им не зная и нямам и намерение трайно да запаметявам кои държави и кога са се освободили от руините на Османската империя, но с радост ще прочета Вашето кратко изложение защото съм любознателна.
  • 69 Кутригур

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Eee":

    Пише се Сделка, със С, а не със З, неграмотни ко!
  • 70 Чичо

    0 2 Отговор
    Българин - човек който ламти за власт и за пари.Алчен завистлив крадлив предател.

    Коментиран от #74

  • 71 Димов

    2 1 Отговор
    САЩ пак го играят нечии спасители. Пак се месят в чужди работи. Да си бяхте върнали вашите военнопленници от Виетнам, за които ви досвидяха 4млрд репарации, навремето, и виетнамците ви задържаха войниците. За да си измиете очите пред майките им, писахте всичките тия момчета MIA (изчезнал по време на акция). Ся сте тръгнали чужди пленници да оправяте. Лицемери!
  • 72 Българин бизнесмен женен за рускиня

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Роко":

    “Публикувано във факти.бг: Да, говори много добре с много малък лек акцент и ПИШЕ ПРИЛИЧНО, но веднага се разбира, че не е българка.” Написал съм, че пише прилично, а коментарът на уж руския бизнесмен е написан на перфектен български. Чужденците не пишат чак така.
  • 73 Знаещ

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Роко":

    Важно е да знаеш как се движи БВП. Това е реалния икономически показател важен за всяка страна. “Ръстът на БВП на Русия за 2018 година, според първите оценки на „Росстат”, е 2.3%, докато Министерството на икономическото развитие очакваше ръст от 2%.“ А ето как е Германия: “Πpoгнoзиpa ce, чe pacтeжът в Гepмaния щe ce зaбaви дo 0,5 пpoцeнтa зa цялaтa 2019 гoдинa oт 1,4 пpoцeнтa пpeз 2018.”
  • 74 Само питам

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Чичо":

    Кого предава? Ти руснак ли си дяденка?
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ODB

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    А пък сащ със 70 трилиона дълг към света
  • 77 Rado

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Nik":

    тук във Факти прочетох https://fakti.bg/technozone/390612-rusia-spra-proizvodstvoto-na-spatnici-glonass