Last news in Fakti

18 Юли, 2019 18:33 7 083 14

В Лондон стопираха амбициите за твърд Брекзит

  • брекзит-
  • тереза мей-
  • борис джонсън-
  • великобритания

Британските депутати приеха предложение, което ще затрудни евентуален опит за развод с ЕС без сделка 

В Лондон стопираха амбициите за твърд Брекзит - 1

Британската Камара на общините одобри предложение, което ще затрудни евентуален опит на следващия премиер да извади Великобритания от Европейския съюз без сделка, съобщи Ройтерс.

Депутатите одобриха мярка, която възпира правителството да даде ваканция на парламента в седмиците преди насроченото излизане на Обединеното кралство от ЕС - 31 октомври.

Борис Джонсън, който вероятно ще е новият британски премиер, не изключи възможността за такава ваканция, ако законодателите се опитат да блокират плана му за Брекзит. Той смята, че страната трябва на всяка цена да напусне ЕС в срок, дори това да означава да излезе от съюза без споразумение за развода.

Повечето икономисти предупреждават, че Брекзит без сделка би имал тежки последици за икономиката. Против напускането без споразумение са и мнозинството депутати.

Предложението беше прието с 315 на 274 гласа, като няколко министри се въздържаха, вместо да подкрепят призива на правителството опцията парламентът да бъде пуснат във ваканция да се запази.

Премиерът Тереза Мей изрази разочарование, че министрите не са гласували днес заедно с нея. "Министър-председателят е очевидно разочарована, че няколко министри не гласуваха днес следобед. Нейният приемник несъмнено ще вземе предвид това при съставянето на правителството си", отбеляза канцеларията на Мей.

В Лондон стопираха амбициите за твърд Брекзит

Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу избра от няколко направени предложения поправка, внесена от депутати и от управляващата Консервативна партия, и от опозицията, като законодателно предложение, свързано със Северна Ирландия.

Поправката изисква парламентът да бъде върнат от ваканция за няколко дни през септември и октомври - формално, за да дебатира правителствени доклади за напредъка по възстановяване на функционирането на Северноирландското регионално правителство.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    20 4 Отговор
    До сега британците бяха в губеща позиция, защото те са инициаторите за напускане, а сега шантажират ЕС за да бъдат изгонени и застанат на печаливша позиция като изгонени от ЕС...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ай стига бе

    34 0 Отговор
    Това вече прилича на латиноамериканска сапунка. Чакаме да видим коя е бременна, кой е двойника и защо си е изгубил паметта.
  • 4 Така е

    20 6 Отговор
    Сами си го вкараха , а сега олеее.Поредно доказателство че "допитването до народа " трябва да се забрани. Глупавите винаги са повече от умните.
  • 5 ЧОЧАВАТА

    3 11 Отговор
    Ингилизите да изчакат още малко и ЕС ще се разтури от вътре.
  • 6 Комуниста

    5 12 Отговор
    Какво ми пука за българите в UK родителите на тези емигрантчета и по ЕС 1989г.крещяха СДС долу БКП сега олелееее децата станаха емигранти да се връщат тук и да сърбат шопарата която дробиха техните отци!

    Коментиран от #8, #13

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 РЗС

    3 0 Отговор
    Още не разбирам защо след като видяха,че нереза змей има ментални проблеми, искат да избират премиер, който както от нея видяхме им създаде масови проблеми и икономически загуби. Рошавия дори има още по сериозни мисловни проблеми. Нека гласуват като имат нещо за решаване, не давайте радикализирани кукувици да ви затриват държавата.

    Коментиран от #11

  • 10 Комуниста

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Ганю":

    Колко само са реализирани на Запад като куриери и чистачи! Балканско племе само диктатура за вас.
  • 11 Бесен Язовец

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "РЗС":

    С бе Сороса им го на прави разбуни Б. Изток и емигрантите закяха Европа! Ингилизите събират пакистанци и еритрейци, нигерийци и им дават помощи без да работят и яхат румънците, поляци и българи на полето в Англия черен няма да видиш само българи, румънци и други от Източна Европа рабoтят на колене по 12h демократите. Тия излязат ли от ЕС вече нямаUK.

    Коментиран от #14

  • 12 Робот

    1 0 Отговор
    Гейовете изгубиха представа, в кой свят се намират!
  • 13 machete

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Комуниста":

    На теб ти пука само за Путин, нали? И вероятно си пенсиониран военен или милиционер, дето цял живот е бил зачислен на казана с чорбата, също като клоуна Радев. И споко, никой няма да се върне в България, защото тука комунизма никога не си е отивал, а двата милиона емигрирали по света не са прогонени, а пуснати да си търсят щастието.
  • 14 Стрелата

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Кво ти разбира овчата глава 12 ч никой не бачка тва да не ти е България само празника на банкхолидей е повече от твойта отпуска а сигорно си безработен писач .
Новини по държави: