18 Юли, 2019 15:50 5 891 30

Сърбия посочи най-голямата заплаха за Балканите

  • сърбия-
  • александър вулин-
  • косово

Според Александър Вулин това е армията на Косово

Сърбия посочи най-голямата заплаха за Балканите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Армията на Косово е най-голямата заплаха за сигурността на Балканите. Това обяви сръбският министър на отбраната Александър Вулин, цитиран от RTKLive.

Вулин разговаря с главнокомандващия на НАТО в Европа генерал Тод Уолтърс. Той отново посочи възможностите за появата на страна Велика Албания.

„Създаването на косовска армия и опитите за създаването на Велика Албания са най-голямата заплаха за Балканите. За сърбите единственото легитимно въоръжено формирование в Косово е KFOR. Сръбското население възприема тези сили като единствения гарант за сигурност. За него е притеснително, когато тяхната роля бъде намалена“, заяви Вулин.

В същото време премиерът на Косово Рамуш Харадинай заяви, че е притеснен от придобиването на оръжие от Сърбия. Според него заради подобни действия Косово разширява силите си за отбрана.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да бе

    51 13 Отговор
    Да бе - каква заплаха може да бъде "армията на косово", ако зад нея не стоеше международен терорист номер 1, САЩ.

    Коментиран от #2, #12

  • 2 Пешо

    52 9 Отговор

    До коментар #1 от "да бе":

    Самото съществуване на недоразумението Косово е заплаха за цяла Европа.
  • 3 El chochone

    21 38 Отговор
    Най голямата заплаха за бакланите са комуноидо русуфилистиците.!!!

    Коментиран от #9

  • 4 onq s konq

    14 21 Отговор
    Нека Сърбия преди да говори за Балканите като цяло,да уточни нещата в ЛИЧЕН ПЛАН:Ще ПОСМЕЕ ли Сърбия /със сегашното си Правителство/ "ДА НЕ ВЪРВИ ПО ГАЙДАТА" на Русия?А ако опита...пак ли ще бъде на същото мнение - че Косово е най-голямата заплаха за Балканите/в частност - за Сърбия/?

    Коментиран от #10

  • 5 Румпелщилцен

    17 13 Отговор
    За Косово сърбите сами са си виновни. Преди 100 години са раздавали земи и имоти на бедните сърби от вътрешността на Кралство Югославия в новопридобитите западни покрайнини и Войводина, взети от прогонените българи и унгарци. Тогава Косово е било във вътрешността и най - много сърби са се изнесли от там,, а на тяхно място са се заселили албанци. В самия край на 20 век, когато почти всички в Косово са албанци, сърбите решават че ще си връщат областта като изтребят албанците, на които сами са дали ограничена автономия още при Тито. Няма как да стане това и тогава и сега. Крайно време е да се примирят.

    Коментиран от #25, #27

  • 6 Гербер

    7 8 Отговор
    Най-голямата заплаха е генерал Борисов на ф16! Започваме бомбенето скоро! Ще ви превземем, сърби!

    Коментиран от #7

  • 7 Рино

    7 5 Отговор

    До коментар #6 от "Гербер":

    Хахахахахах и Ген.Румен Радев ще е водач на ескадрилата
  • 8 Адолф Хитлер

    2 12 Отговор
    Сърбе на върбе!!!Смърт за славяните!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 322

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Ей ти с магарето и другия над теб, кви руси пак ви гонят е, пишете неща дето въобще нямат връзка със статията, не разбирате вашия собствен език и не проумявате написаното в нея!!!

    Коментиран от #13

  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 8 Отговор
    В случая с Косово за сърбите важи поговорката "лаком гъ.. , кръв сер.."
  • 12 goni

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "да бе":

    Не знам защо, но в Косово е най-голямата Щатска база в Европа! Сърбите могат да ровят калта, ама тя им пада на главата!:) В буквалният и преносен смисъл на думата!:)
  • 13 копи пейст

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "322":

    "В новия съюз." .......................: в Сърбия се работи с руска помощ за създаването на алтернативен на ЕС пост-юго съюз, но се надяват в него някога да влезе и България, ако властта бъде взета от крайните русофили. Идеята е общ пазар с отделни армии. Надяват се да привлекат още Черна Гора, Македония и Босна. Ова е утопия и най-реалистичният вариант е максимум Република Сръбска, но сърбите си вярват. Затова е и битката за Македония. А този план е част от руски план за хегемония на Балканите. Основата му идеологически е: Православие и славянофилство.
    В този съюз обаче забравете за българските интереси в Македония и ЗП.

    Коментиран от #16

  • 14 Румяна Костова

    4 3 Отговор
    Косово като междинна станция за наркотиците,които американците докарват от Афганистан и транспортират за Европа на военни самолети не би трябвало да има никакви страхове от сръбската армия.Ще ги защитят американците, по-точно своя печеливш бизнес

    Коментиран от #18

  • 15 Dedal

    2 3 Отговор
    Армията на Косово е заплаха за Сърбия. Виж защо решиха, че Сърбия е Балканите е тема на друга дискусия. Лично аз няма ама никакъв проблем с Косово.

    Коментиран от #17

  • 16 Григор Колев

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "копи пейст":

    Без да съм голям привърженик на Русия.
    Плана не е лош, общ съюз с обща търговия в Източна Европа не звучи лошо. Това си е конкуренция и на ЕС и на САЩ. И то сериозна конкуренция по всички направления. Дето се вика от 3000 години само 2000 Източна Европа е била по-силна. Не виждам причина да не стане отново силна.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ТОЧКАТА

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Румяна Костова":

    Точно ,и с малка/голяма добавка...В Косово са най-големите залежи на едикви си въглища...!!!!!ВТОРАТА работа след,,БОНДСТИИЛ,,, на америчка бе да направят най-голямата ТЕЦ В Европа в косово...Тъй ,че стават МНОГО нещата ,заради които америчка да бъде
  • 19 ТОЧКАТА

    5 2 Отговор
    Косово е амерички неофициален щат!!!!НЕ Е КОЛОНИЯ ,као нас..и е заплаха не само за Балканите ....!!!!

    Коментиран от #20

  • 20 Po znaesht

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "ТОЧКАТА":

    А бе човече!!Говориш като оплетен в пояжина и мъгла!!Нищо не разбираш и по-добре си пий ракията,защото говориш като макидонец или сърбин..Но и в звата случая не са колонии твоите държави!Защо сам ги наричаш колонии??И язък,че си вътре и по-близо в нещата,да кажеш как шиптарите изтласкват сърби и немюсюлмани от Косово,от западнатааст на Македония..Заплашват ги,изнудват,купуват им имотите на безценица..Правят чистка,глупако!!Знаеш го и защо?Защото от Косово САЩ притискат Сърбия,която единствена не играе по свирката на САЩ и НАТО!! НАЛИ ИМЕННО САЩ и Нато ги бомбардираха без война и то най-безотговорно с обеднен уран бойни глави,та десетки години длслед това да заболяват от рак хората..Нищо ново в поведението на САЩ,от Втората световна война та досега НИКАКВО РАЗВИТИЕ В МИСЛЕНЕТО ИМ И В АНТИХУМАНИЗМА ИМ!!
  • 21 ТОЧКАТА

    4 2 Отговор
    ....бе двамата говорим едно и също ...и ТИ ми казваш ,че аз не съм прав!!!Само ,погледни какво си написал...Косово е ПО_ВЕЧЕ!!!!!! от колония!!!!ПО_ВЕЧЕ!!!!!!Колония сме ние ,дето имаме ,,суверенитет,, и хАРЧИм ,,, по наша ВОЛЯ,,,!!?????При тях ДИРЕКТНО америчка командва!!!!!

    Коментиран от #23

  • 22 Po-znaesht

    3 2 Отговор
    И наистина Косово е най-голямата заплаха на Балканете, но Косово,ПОДКРЕПЕНО от САЩ с базата им,с политическата подкрепа..Косово е петата колона на мюсюлманската инвазия в Европа и та Балканите..Защото имигрантите са външната мюсюлманска заплаха и Европа се уплаши,но май късно,а засега не се плаши от Косово и Албания-вътрешномюсюлманската заплаха,която набира сила и си показва ноктите засега спрямо мирните коренни християни в Косово и Македония.Впрочем кой и какъв е председател на събранието в Македония??
  • 23 Po-znaesht

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "ТОЧКАТА":

    Разбирам,че си от Македония,защото значи не си от Косово или Сърбия.Наистина Косово е повече от колония,но и Македония ИСКА да стане КОЛОНИЯ!! Защото ще влезе в ЕС и НАТО пак по желание и препоръка на САЩ!И по същите причини като при Косово!!Затова беше заповядано и на Гърция да приеме името на Македония,нали???
  • 24 бай Даньо

    1 3 Отговор
    Най-голяма заплаха на Балканите е Сърбия и е така поне от началото на 20 век. Албанците са манна небесна за нас и всички други врагове на сърбите, то комай тия приятели нямат. Албанците ни трябват за да са противотежест на сръбската еспанзионистка агресия. Велика Албания направо си трябва!

    Коментиран от #28

  • 25 Aлбaнец aмa реaлиcтa

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Румпелщилцен":

    мaи нещо ниcи информиеaн прaвилно, Aлбaнците ca били век и ековно въф Коcово,a Cърбите ca дошляци .дaже имa и бегълци од Хървaтcкa и боcнa прочеи мaлко повече и прaилно

    Коментиран от #29

  • 26 Вулин новообранецът

    1 0 Отговор
    се е объркал.Най-голямата заплаха са руско-турските серсеми.Историята многократно го е доказала,но понеже повечето не обичат историята,включая и аз,не се вслушвахме в нея и не и отдавахме достатъчното внимание,та затова се докарахме до тук.Сега наред са Сърбите.
  • 27 Историк

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Румпелщилцен":

    Сърбите да се примирят с Косово?! Това е все едно България да се примири с Македония или както наричат вече тази измислена държава "Северна Македония"
  • 28 Сърбин

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "бай Даньо":

    Глуп, по глуп....бай даньо
  • 29 Сърбин

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Aлбaнец aмa реaлиcтa":

    Вие албанци ли сте, ил сте косовари....
  • 30 яйце объркано с цвете

    0 0 Отговор
    Най-голямата заплаха за Балканите е Косово ?!
    Най-голямата заплаха за Балканите е онази която всъщност няма територия в Балканският полуостров !
Новини по държави: