Last news in Fakti

18 Юли, 2019 13:21 8 095 18

Боевски проговори за първи път за бардака

  • гълъбин боевски-
  • бардак-
  • проституция

Усилията на съдия Галя Георгиева и колегите ѝ дават резултат едва когато роднините на Боевски са призовани да кажат къде са близките им

Боевски проговори за първи път за бардака - 1

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски изплува от нелегалност, за да даде показания по делото за бардака в столичния хотел "Шератон", научи в. "България Днес". Процесът се точи на втора инстанция, след като на първа аверите на Боевски бяха оправдани. Неясно защо спецпрокуратурата нито обвини Боевски за вертепа, нито го разпита като свидетел в спецсъда. Апелативните спецмагистрати решиха да поправят тази грешка и от месеци търсиха под дърво и камък щангиста.

Призовкари не успяха да открият Гълъбин и съпругата му Красимира на известните им адреси. Затова бе изискана и справка от полицията за пътуванията на шампиона в чужбина. Оказа се, че през последните години той е напускал границите на България многократно в различни посоки, най-често през летище София или ГКПП Калотина.

Усилията на съдия Галя Георгиева и колегите ѝ дават резултат едва когато роднините на Боевски са призовани да кажат къде са близките им. Първоначално те обясняват, че нямат връзка със семейството.

След това в съдебната зала се озовават няколко братя и сестри на фамилията на Боевски от Кнежа. В крайна сметка информацията, че трябва да се явят да свидетелстват, стига до Гълъбин и Красимира. Те се явяват в края на май в съда на столичната ул. "Черковна"на заседанието по делото. На подсъдимата скамейка като престъпна банда за сводничество са изправени бившият съдружник на щангиста Валери Попов, Цветан Тиманов, Георги Андреев, Стефан Марев и Гергана Лазарова.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    90 2 Отговор
    Гълабине, Гълабине, добре че авторчето е започнало с това, че си световен и олимпийски шампион. Голям спортист беше, жалко че вече хората те свързват с наркотици и проститутки

    Коментиран от #15

  • 3 Боже каква бездарна физиономия

    49 3 Отговор
    "Бате" го спаси от затвора ама явно трябваше да си излежи и да стане човек, щото това на снимката е празноглавен ка.ут, даже е ДЕФИНИЦИЯ ЗА ПРАЗНОГЛАВЕН КА.УТ. щото да вдигаш щангите НЕ ОЗНАЧАВА НИЩО
  • 4 Наивен

    26 1 Отговор
    Да затваряме и ДАНС и МВР и Прокуратура, ако този са го търсили под дърво и камък всички служби, а говедото си фърчи със самолетчета през международното летище София, докато е все пак държавно.
  • 5 ххх

    46 1 Отговор
    Докъде може да стигне човек,не е истина! Световен шампион,политик,хората на ръце го носеха! Алчността го погуби!
  • 6 Кой68

    34 1 Отговор
    Това със Бразилия си е истина,а тогава държавата бе впрегната да го спасява?Егати лицемерния боклук.....
  • 7 22122111211

    32 2 Отговор
    Беше голям спортист , спор няма в това , но сега е на дъното щом постоянно го свързват с наркотици и проститутки . Сина му и него скоро го бяха задържа ли за наркотици. Жалка картинка е този.
  • 8 Гост

    16 0 Отговор
    И като е шампион кво. Там е най голямата мафия. Не може да лежи в затвора ли. Или и него като добрички сополанко дето го хванаха с наркотици за милиони го отърва ха тези на когото е стоката. Сума ти народ лежи за по грам , а такива са на свобода. Открили трева и хоп в затвора. А американците в Канада земеделци станаха с това. Цели оранжерии имат. Да де американците могат, а сорос ни забранява всичко. Кой си ти бе некролог такъв. Гледай си америката
  • 9 Коментар

    28 1 Отговор
    Бразилския съд се е произнесъл правилно навремето, тук цялата държава тръгна да му помага, а той за благодарност трови българските деца с наркотици.

    Коментиран от #13

  • 10 Гост

    14 2 Отговор
    Утрепка долна е този
  • 11 Гост

    14 0 Отговор
    Защо ми махате коментара, позиви ли да започна да пиша. Поднасям ви нещо, вместо да разследват вие триете. Тогава защо въобще ги показвате по телевизията и брифинг след брифинг, а резултати нула. Осъдени няяяямаааа
  • 12 Инспектор Пикачу

    4 3 Отговор
    И аз иам приятели щангисти... като се надрусат праят с по 240 на лежанката ... ама пикото си казва думата накрая.... дар мадан
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Коментара

    0 0 Отговор
    ех, а щангите ак оне му бяха само хоби.....
  • 15 русенец

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Че с какво да се занимава? Когато е трябвало да пълни главата си е вдигал железа. Сега да не искаш да е мозъчен хирург?!
  • 16 Боевски...

    5 1 Отговор
    Още ли се излагаш...!?
  • 17 Стоенчу

    1 2 Отговор
    У нашту селу му виками на таквиз "Генгста Шит!"
  • 18 Иво

    1 0 Отговор
    Един от най обичаните спортисти в България на времето се превърна в дилър.срамота