Last news in Fakti

17 Юли, 2019 16:30 7 875 21

Ганчев за футбол или за сбирки на маса взе ЦСКА?

  • цска-
  • треньор-
  • люпко петрович-
  • гриша ганчев-
  • добромир митов-
  • димитър пенев

Калъфката ли ще се чака пак, за да се види поредната грешка

Ганчев за футбол или за сбирки на маса взе ЦСКА? - 1
Снимка: БГНЕС

След две поредни втори места ЦСКА започна новия сезон с надежда да прекъсне вече 11-годишната суша без шампионска титла на България. И наистина по всичко личи, че този сезон за "червените" нещата ще са различни. Този път тимът изглежда готов за третото място, но в никакъв случай за титлата.

За да пресечем всички обвинения, че подобни изводи не се правят след 2-3 мача. Да, така е. Такъв извод можеше да се направи в деня, в който от "червения" клуб обявиха решението си тимът да бъде воден за постоянно от Добромир Митов, а Люпко Петрович да бъде негов консултант. И три, и тридесет мача да минат след това, резултатът ще е гарантирано незадоволителен. Защото този треньорски тандем е сбъркан изначално.

Да му се неначуди човек на Гриша Ганчев за лекотата, с която прави грешки спрямо най-важния пост в един футболен отбор - треньорския. Вече толкова години. Създава се впечатлението, че за Ганчев при назначаване на треньор най-важно е той да е близък на някого, довереник. Сякаш някакви тайни ядрени опити се правят в сърцето на Борисовата градина, които не трябва да бъдат издавани и сакън да попадне там чужд човек. Или пък някакви завери, кой знае? Първо бе Едуард Йорданеску, препоръчан от Христо Стоичков, оказа се пълен провал. Дойде довереният Стамен Белчев, отново никакви резултати. Завърна се Христо Янев за няколко мача, две години след като спечели купата на България за Ганчев и ЦСКА. Последва Нестор Ел Маестро, препоръчан от Люпко Петрович, отново нищо. Дойде Любо Пенев, с който Ганчев бе работил в Литекс, очаквано за треньорските умения на Пенев важните мачове и надеждите за титла бяха пропилени. За да бъде назначен от май месец тази година Добромир Митов, близък до дясната ръка на Ганчев - Стойчо Стоилов и със супер подходящ профил за послушко.

Добромир Митов започна първо временно в ЦСКА, като бе обявено, че ще му помагат вече твърде остарелите за активна работа във футбола Люпко Петрович и Димитър Пенев. Но Люпко е близък приятел и трябва да му се намери пост, нищо, че последният му значим трофей във футбола е купата на България с Литекс от...2004г. Самото назначение в тази конфигурация бе обидно за Митов. Като малко дете, което все още не може само да кара колело и са му сложени две помощни, за да не падне. Нищо, че Добромир Митов е на 47 г. За справка германския елитен Шалке 04 през миналия сезон бе воден от 33-годишния Доменико Тедеско. Още по-обидното е, че редица медии и до днес обявяват за треньор на ЦСКА Люпко Петрович и го третират като такъв. А от клуба реакция, с която да защитят името на Добромир Митов и твърдо да кажат кой коли и беси в Борисовата градина, няма. Защото май и те самите не знаят. И тази формулка ще работи при лесните победи срещу непретенциозни противници. Когато обаче нещата станат напечени и започнат загубите, е любопитно кой ще поеме отговорност. След издънката с Етър се опита да го направи Петрович, по най-неподходящия начин, обвинявайки футболистите. Като цяло този човек няма да доведе ЦСКА до нещо значимо, а на Ганчев му време за революция в съзнанието. Съвременният футбол върви напред и не се съобразява нито с името на Петрович, нито на Пенев, още по-малко с такива сбъркани конфигурации. Защото не е тайна за хората, които разбират от футбол, че един отбор е олицетворение на този, който стои на скамейката му. В тази връзка на ЦСКА му трябва лидер на пейката, силен характер, който е сигурен в уменията си, действително ги притежава (за да не се бърка това описание с наставници като Стойчо Младенов например), и който е наясно с това какво означава ЦСКА. И който очевидно не е сред най-близкия кръг на Гриша Ганчев, защото там такива доказано няма.

Впрочем такъв си намериха в Левски. И резултатите много бързо са налице. Предвид моментното състояние на Лудогорец, този сезон Левски спокойно може да бъде много близо до титлата. Но както е тръгнало със 100%-ова сигурност можем да кажем, че борбата за златото в лигата ще е синьо-зелена. А ЦСКА ще си бъде кротко на третото място, но пък масите в ресторанта на клуба ще са пълни само от наши хора. За това ли обаче би трябвало да служи един футболен клуб?


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 aoжга

    46 48 Отговор
    Работата е изначално сбъркана. Това е Литекс и трябва да се приберат в Ловеч първо. След това треньор и т.н.
  • 2 Много глупав

    16 10 Отговор
    коментар
  • 3 Гоце от КГБ

    23 43 Отговор
    Кое цеска , това от 48ма или ловеч-етрополе от и 16та. Нещо се объркаха цескатата. Абе свинка им работа в тая кочина.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 постафактум

    20 9 Отговор
    Изнервящо е, че тоя сърбин Люпко, НЕДОЛЮПКО, е ял бял хляб и в Левски. Но не се научи да говори български за 20 години!!! Това е отвратително и недопустимо. Този старец да си отиде в Сърбия, ама и там не го искат май
  • 6 Иван

    30 24 Отговор
    Ганчев нищо не е взимал, просто преименува Литекс...
  • 7 Aaa

    19 14 Отговор
    Още заглавието ме озадачи - как Ганчев е взел ЦСКА и кога е взел ЦСКА?!?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Човека с пурите

    13 17 Отговор
    Абе, само розовите припоци ли не намират сходство с времето, в което Лупи им водеше разни индийци, китайци,украинци, всичи снимани с фанелки и шалчета на ЦСКА, и пред снимката на всеки джагал, розовата общност биеше глави у земята и грухтеше в екстаз : Спаси ни, обичаме те, ти си НАШИЯ човек, урааааа...... :-) Скоро пак ще припознавате !
  • 10 псш

    7 5 Отговор
    Христо Янев и никой друг
  • 11 Говедаров

    29 11 Отговор
    Алоууу, обора на Гейарена ли е?
    Говедата пак се размучаха...май вече не помнят Вадуц???
    А такова осиране, като тяхното, просто не се забравя, защото е тежък шамар върху родния футбол.
    И е добре, ако спрат това мучене, защото да им припомним древната българска поговорка "волът рови, рови, та хвърля върху себе си" ...

    Коментиран от #20

  • 12 Шоо

    14 14 Отговор

    До коментар #8 от "ЦСКАр":

    Ами не е Цска, Литекс е, пък чия работа е няма значение.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пепа

    5 10 Отговор
    Най добре да върнат Любо Пенев ???

    Коментиран от #15

  • 15 909876

    3 7 Отговор

    До коментар #14 от "Пепа":

    И Титан или Лупи...
  • 16 Канар

    8 2 Отговор
    ЩЕ ГЛЕДАМЕ събра на Говедата скоро.
  • 17 Канар

    6 2 Отговор
    Ще гледаме сайта скоро на ГОВЕДАТА
  • 18 Христо

    18 2 Отговор
    Говедата биха 2 мача и почнаха много силно да мучат
  • 19 Ацо

    9 4 Отговор
    Та.да напомним на заслепените фенове с чия благословия Г.Г.взе ЦСКА?И кой позволи врътките с лиценза?Чисто и просто му беше поставен ултиматум или даваш едни пари и "спасяваш"ЦСКА или се прощаваш с откраднатото от захарта и "Петрол"! По същата схема беше изнуден и Спас Русев в Левски ,само че на него му дадоха Виваком"
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Добри Христов Войников

    3 0 Отговор
    Тази статия е донякъде с верни неща, донякъде пълен абсурд като анализ.
    Само в България ли го има това положение, че след два мача вече знаем кой ще е шампион и кой втори и трети? Или може би списващия го знае много преди това и сега просто се прави на интересен?! Ако е така да му се търси отговорност как и от къде има тази информация!
    Прави ми впечатление, че тук в този сайт много често се публикуват статии написани от хора, които са пълни лаици.