Last news in Fakti

19 Юли, 2019 13:00 6 282 11

Полицейско BMW M5 Competition

  • bmw-
  • m5-
  • competition

Безспорно Обединените арабски емирства имат най-впечатляващия полицейски автопарк в света, вариращ от Renault Twizy до Porsche 918 Spyder. Австралия също може да се похвали с голямо разнообразие в това отношение, където местните полицейски сили са имали множество различни превозни средства през годините. Примерите включват FPV GT RSPEC, Audi RS4 Avant и Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe. От юли 2019-та обаче, друг уникален и нетипичен за полицията автомобил ще оглави автофлолития на униформените в Австралия - BMW M5 Competition.


Присъединявайки се към съществуващите 530d патрулни автомобили, суперседанът вече е част от инвентара на полицията на Виктория и е най-бързата полицейска кола в Австралия благодарение на максималната си скорост от 305 км / ч и ускорение от 0-100 км/ч само за 3,3 секунди. Цената на BMW M5 Competition е 229 900 австралийски долара, но, преди да се ядосат, данъкоплатците трябва да знаят, че автомобилът е доставен от местния филиал на BMW под наем за една година.



“Нашите 530d са впечатлили униформените със своята комбинация от производителност, комфорт, динамика и ефективност. С нашия модел за поддръжка и обслужване, тези превозни средства предлагат дълъг жизнен цикъл и вършат страхотна работа за полицията във Виктория. Сега с невероятното BMW M5 Competition нивото се покачи много. В комбинация с безопасността на системата за задвижване на четирите колела xDrive, цялостните аспекти на способността на M5 я правят естествено подходяща за динамични полицейски задължения.", заяви изпълнителният директор на BMW Group Australia.


Не всеки ден виждаме голям луксозен седан с 4,4-литров битурбо V8, който доставя максимална мощност от 617 к.с. и максимален въртящ момент от 750 Nm за полицейско ползване, дори и само за ограничен период от време. Типичните синьо-червени сигнални лампи, поставени на покрива и въздуховодите, както и регистрационните номера правят M5 Competition още по-плашещо, което от своя страна би трябва да накара участниците в движението да спазват законите за скорост.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    18 4 Отговор
    Те там са по щатски модел ... и колите се спират като ги настигнат и им пуснат ... светлините ... и явно имат проблем с по бързичките на магистралата .. и е така си решават проблема ... лудаци ..
  • 2 Borislav Popov

    16 7 Отговор
    А полицейска Лада Веста - Спорт 145 к.с. кога ??

    Коментиран от #5

  • 3 Alfa Romeo

    5 19 Отговор
    Спокойно ще се измъкват, като това турско-арабско качество си седи в сервиза

    Коментиран от #6, #10

  • 4 Германец

    5 5 Отговор
    Така боядисано е много яко, много ми харесва.В Дюселдорф срещам американски курници с бяло и синьо като тамошните патрулки от 90 те години.Има една от ерата на Рамбо 1 първа кръв.
  • 5 Random

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Скоро
  • 6 Random

    9 6 Отговор

    До коментар #3 от "Alfa Romeo":

    Надявай се. Алфата де е?

    Коментиран от #7

  • 7 Alfa Romeo

    6 11 Отговор

    До коментар #6 от "Random":

    На пътя, селянино!
  • 8 EI concistador

    3 2 Отговор
    Бойко похвали пръцко нещо да кажеш а имаш калпави магистрали и скапани полицейски астри.
  • 9 tarikat

    5 2 Отговор
    Търсят ли хора?
  • 10 Луд

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Alfa Romeo":

    Алфа умрело? Стегни се!
  • 11 bmw

    6 4 Отговор
    Бих станал полицай , само да си джиткам с нея ,Е и едни 15 000 евро на седмица няма да са ми излишни.