Last news in Fakti

16 Юли, 2019 16:41 7 958 28

Папка KRASI - данните за целия политически "елит"

  • папка-
  • krasi-
  • нап-
  • хакер-
  • лични данни

В списъците са включени всички депутати, министри и зам.-министри, областни управители и техните заместници, шефове и членове на ръководствата на държавни органи, кметове и общинари

Папка KRASI - данните за целия политически "елит" - 1

Имената и ЕГН-тата на целия политически и административен елит се съдържат в папка, озаглавена KRASI, от хакнатите данни от НАП. Това научи "Труд" от справка в документите.

Информацията е отпреди повече от 10 години - от времето на 40-ото Народно събрание 2005-2009 г. Бойко Борисов фигурира в списъка като кмет на София. В списъците са включени всички депутати, министри и зам.-министри, областни управители и техните заместници, шефове и членове на ръководствата на държавни органи, кметове и общинари.

Отделни списъци са обособени за отговорните лица в партиите, за прокурорите и следователите и за съдиите.

През 2009 г. изпълнителен директор на НАП е Красимир Стефанов, впоследствие депутат от ГЕРБ в 42-ото НС.

Както вече стана известно, руснак, който най-вероятно е женен за българка, е поел отговорност за атаката срещу базата данни на НАП. Новината разпространиха от NOVA, като се позовават на писмо от електронната поща, получено от името на анонимния хакер.

Според него изтичането на данни се случва от 11 години насам. Хакване е имало и през 2012 година, но тогава никой не е разбрал, че е извършено инфилтриране на 30 GB информация. Онлайн специалистът не разкрива напълно самоличността си, а само това, че родителите на съпругата му живеят в България.

Неоторизираният достъп до базата данни на НАП е осъществен заради уязвимост на една от е-услугите, които Агенцията предоставя - за възстановяване на ДДС, платено в чужбина. Това съобщи на пресконференция по-рано днес говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Към момента тази уязвимост е отстранена и възможностите за злоупотреба с тези данни са ограничени, а услугата е временно спряна.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 каспър

    70 4 Отговор
    Веднага хакера бил руснак.Вина винаги се преписва на чужди гръб.

    Коментиран от #3

  • 2 сектант

    57 0 Отговор
    ако искам и аз мога да напиша коментар че съм хакера на този сайт от руско айпи през руски впн

    Коментиран от #16

  • 3 Не толкова умно комунде,даже хич

    17 9 Отговор

    До коментар #1 от "каспър":

    Не може да е от нашите колега, в никакъв случай аре другите да се включват и те в защитата на нашата кочина
  • 4 Айде сега сички от красито

    27 1 Отговор
    На гилотината 😂😂
  • 5 Кочо

    31 3 Отговор
    Руски хакер по времето на Станишев, мед му капе на сърцето на всеки истински гейбер.
    Само дето казаха, че има данни от ЮНИ.2019, ма карай
  • 6 ами

    23 1 Отговор
    да почват по А,Б,В....Я !Само да не бутат на реда......
  • 7 Dir

    53 1 Отговор
    Пускай, пускай всичко в нета. Много ми е интересно държавните служители от примерно ДФ Земеделие или други агенцийки дето работят с пари от Европа, какви доходчета имат, че само реват , че са им малко парите , а по 5 имота и 3 коли имат . А кметовете са най-нагли .
  • 8 НАТО ВЕЦ

    38 1 Отговор
    Щом "новината" е от "авторитетни" и "свободни медии като НОВА, BTV и "Капитал", "несъмнено" трябва да и "вярваме". Интересно е обаче, кога тези "свободни" медии ще отразят друга новина, а именно, че в пощите на всички депутати в европарламента са пристигнали папки с документи за всички управляващи на БГ кочината, техните престъпления с евросредства, взаимовръзките им и връзките с престъпни групировки.
  • 9 сгур

    14 2 Отговор
    кой ли вярва на Нова......освен свинаря де. да не се окаже ,че се е самоубил после някъде по селата с флашка примерно след дълго преследване от работещите институции
  • 10 Гост

    29 0 Отговор
    И офшорките, и офшорките, русначето....
  • 11 Чакай бе!

    24 0 Отговор
    Сега ще превикат всички, които имат руски зетьовци...
  • 12 FtF

    31 0 Отговор
    Много държавни служители сега треперят... А що прехвърляния на имоти и банкови сметки ще се случат тия дни... Мъка, не е лесно да си продажен , как да си скриеш парите после .
  • 13 849

    10 0 Отговор
    Не вярвам на 100% кви ги приказват тия!!!
  • 14 Матей

    19 0 Отговор
    Любознателно е да се узнае кой колко се е нагушил през последните 10 г.--управлението на ГЕРБ,НЕ Е достатъчно да се разлаят кучетата (ЕС).тУЙ ЕВРОФОНДОВЕ,БЮДЖЕТ,ВСЯКАКВИ СХЕМАДЖИЙСКИ ОДУРМИ,сами ли да си ги разследват,съдят,наказват?По лъжовните медии само това дъвчат:как е станало и кой е дръзнал.Ни дума за последици,уж незначителна работа,за вадене кирливи ризи на злоупотребители не се споменава.
  • 15 Краси

    15 1 Отговор
    Опааа, мойта папка... 😀😀😀
  • 16 СссереМ

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Ами аз в момента пиша от Австралия със съответния впн,за целта е нужна само да си инсталирате tunnelbear за андроид и могат да ви пръднат на дедовия,само могат да трият,НО ако имате малко повечко акъл (а не като пишман хакера) ще направите още няколко тунела и после ще смените проксисървъра и тогава и дедо Господ не може ви усети къде сте.

    Коментиран от #20

  • 17 Дани умното - белия хакер

    28 0 Отговор
    Руски, руски, колко да е руски ??? Що па да не е американски правещ се на руски ??? И после услужливо да ни предложи "защита" на систените ??? Видяха, че могатда ни продадат два вагона скрап за милиарди, що да не ни продадати малко "сигурност" ?
  • 18 Дитър

    24 1 Отговор
    Няма значение откаде е, важното е , че ще им причини безсънни нощи на политиците ни и страх от това да бъдат разкрити далаверите им.
  • 19 ФИНЦИ

    8 0 Отговор
    ПУЩАИТЕ ГИ ДА ГИ ВИДЯТ ВСИЧКИ ДА ИМ ЛЪСНАТ ГЪЗОВЕТЕ
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 made in bg

    9 0 Отговор
    И с папката KRASI, ще стане като тафтерчето на Красьо Черния. ''Тука беше, де остана''. И там прокурори, далавери и .... И го оправдаха.
  • 22 Audi

    7 0 Отговор
    КЗП да глоби НАП по закона за защита на личните данни. После НАП да глоби тях. Двата органа да се самофалират и самозакрият !
  • 23 Анонимен

    9 0 Отговор
    Браво на авторката, че е поставила "елит" в кавички - тази шайка глупаци + бездарници + тарикати не е никакъв елит.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Лошо иде

    6 0 Отговор
    Чували ли сте герберушки за Standartenführer Max Otto von Stierlitz, той е Максим Исаев, с действително име Всеволод Владимиров.
    Не сте чували? Ще чуете скоро!

    Коментиран от #26

  • 26 S.S

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Лошо иде":

    Изби рибата направо, браво. Даде много теми за размисъл, на много хора.
  • 27 Ахмат Сила

    1 0 Отговор
    Папка с готови за разстрел.
  • 28 ЧИЧКО ПАРИЧКО

    0 0 Отговор
    ХА СЕГА ДА ВИДИМ КОЙ КРИВ КОЙ ПРАВ И ОСТАВКИ ЗА ВСИЧКИ ДА СИ ХОДЯТ ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА-ПРОСТА ДЪРЖАВА -ПРОСТИ УПРАВНИЦИ -ТОВА ГО НЯМА ДАЖЕ И В ДЪРЖАВИТЕ ОТ АФРИКА СЪС ПЛАМЕНА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове