Last news in Fakti

19 Юли, 2019 14:00 5 860 46

Новите Tesla ще поскъпнат значително

  • tesla

Който е вече горд собственик на кола от Тесла, може да се чувства късметлия. Според Мъск, електромобилите на компанията няма да запазят цената си още дълго. Тя обаче няма да се понижи, а напротив- ще се повиши значително. Причината за това е бъдещото въвеждане на функцията за автономно шофиране в превозните средства на Tesla.


Изцяло електрическите автономни автомобили трябва скоро да станат реалност с помощта на чипа FSD. Всички коли Tesla, произведени след октомври 2016-та, вече разполагат с необходимия хардуер. Софтуерът обаче все още трябва да бъде доразвит. Въпреки това, от 2020-та първите роботи таксита на Tesla се очаква да бъдат на улиците.


Повишението в цената на електромобилите, произведени от иновативния американски концерн, бе потвърдено от самия Илон Мъск. Той отговори на запитване в Туитър, че потребителите все още ще могат да закупят Tesla на разумна цена, която обаче скоро ще се увеличи значително, защото напълно автономната кола, която може да се използва като роботакси, е далеч по-ценна от неавтономна кола.


Чрез имплементацията на иновативната функция Мъск планира да създаде нова глобална платформа Tesla Netwotk. С помощта ѝ собствениците на автономни електромобили ще могат да печелят пари от колите си като автономни таксита, без да участват пряко в процеса. Според Зюддойче Цайтунг, цената на една такава Tesla ще бъде около 175 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 питащ

    43 1 Отговор
    Ами ако купувачът не иска неговата Тесла да има тази екстра ще може ли да си я купи без нея на старата цена?

    Коментиран от #35, #36

  • 2 гост

    10 24 Отговор
    Цената на Тесла модел С ще се повиши с 1000долара и точка. Толкова ще струва активираната опция за автопилот, сега е 5х.долара, ще стане 6х.долара. Другото са пълни глупости, защото тези скъпите няма да имат и волан и въобще няма да имат опция да се карат от хора, което е напълно различно от произвежданите коли до момента. Онова ще е по-скоро с търговска цел, човек ще може да си я купи и да я ползва когато иска, а когато не му трябва колата ще ходи сама да работи като такси и да му изкарва пари, като сметките са за приблизително 30х.долара годишно от кола или при споделено ползване излиза пълно изплащане за 5г.

    Коментиран от #10, #38

  • 3 123

    28 9 Отговор
    Оффф, успокоих се. Няма скоро да се напълни с опасен отпадък у нас. Има си предимство да сме по-бедни. Само разни единици, като тези които си купуват Майбах и Бугати могат да си купят този електрокар.
  • 4 Jack Bauer

    37 4 Отговор
    Човек който може да се раздели със 175 000€ за една кола на дали ще има необходимост и желание да получава приходи от нея като такси.

    Коментиран от #5, #6, #16

  • 5 8989

    6 19 Отговор

    До коментар #4 от "Jack Bauer":

    Що за глупав въпрос? Хората си купуват и Ролс Ройси за да ги дават под наем. Това си е страхотна инвестиция. Друго е интересно, когато автономните автомобили се наложат, общият брой на всички автомобили изобщо ще спадне драстично и почти няма да има паркирани коли. Ще са много по-малко, но всички в почти постоянно движение.

    Коментиран от #26, #28

  • 6 мнение

    7 11 Отговор

    До коментар #4 от "Jack Bauer":

    175 хиляди евро? Модел 3 е 39 хиляди долара!

    Коментиран от #12

  • 7 Радж Капур

    21 3 Отговор
    От нашето интелектуално ниво единственото предимство на системата е че моем са напиими като прасета и колата сама да на докара в кочинката

    Коментиран от #8

  • 8 за гъби съм

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "Радж Капур":

    Ама тва не е никак малко! само да не се пропием тотално най-накрая :)
  • 9 8989

    11 6 Отговор
    На който му е скъпо не е нужно да си я купува. Поръчва си я за утре в 8 часа да го чака пред тях, зарязва я на морето и готово. Тя ще се оправя сама от там нататък.
  • 10 Зомби с квадратно чело

    16 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    ХаХа чел ама недочел или ако не можеш да четеш което предполагам видял ама недовидял :)). За модел С цената се покачва от 75 000 долара на 79 990 долара. Та да преговорим Киро гела иска да си купи кола за 150 000 лева а ти предлагаш Пешо от младост със Астрата и панелка 1/3 от колата му да му плати субсидия четвърт от колата това е криво разбран капитализъм.

    Коментиран от #11

  • 11 мнение

    10 6 Отговор

    До коментар #10 от "Зомби с квадратно чело":

    Всички коли, които са екологични са субсидирани в началото за да могат да станат масови! Бяха ли субсидирани дизелите в началото когато се смятаха за екологични?

    Коментиран от #15

  • 12 123

    14 2 Отговор

    До коментар #6 от "мнение":

    Момченце, стига чете рекламни статии за Мъск. Отвори страницата на вносителите във Франция и Германия да видиш, как базовата цена на модел 3 е над 50 000 евро.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 мнение

    4 7 Отговор

    До коментар #12 от "123":

    А бе пич, точно на теб сумати пъти ти пращах страницата, но ти продължаваш да се правиш на прост! Виж колко струва Standart Range Plus, и пиши пак!
  • 14 мнение

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "123":

    https://www.tesla.com/fr_FR/model3/design?redirect=no#battery

    Ето ти я! Напиши ми колко излиза при теб, да знам че си разбрал! 42600 евро, нали!
  • 15 Зомби с квадратно чело

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "мнение":

    Същата схема, лично познавам мафиоти дето направиха милиони да милионииииииии от биодизелът!!!!!!
    Да ни са честити новите новобогаташи, а колелото се върти и все справедливост няма. Всъщност има само срещу Валтера всички са равни.
  • 16 гост

    4 17 Отговор

    До коментар #4 от "Jack Bauer":

    Интересно що в цяла Европа такситата Мерцедес Е-класа за 50-60 000 евро се сменят масово с Тесла за 100-120 000 евро и то с шофьор , който иска заплата 2-3000 евро НА МЕСЕЦ !!!! Май само от заплатата на шофьора разликата дори с Мерцедеса се избива за 2-2,5 години максимум !!!

    Коментиран от #21

  • 17 kjl

    12 3 Отговор
    Ако цената на една "обикновена" Тесла е да кажем 40 000 и тази, автономната струва 175 000, къде е кирията. За разликата от 135 000 можеш да си имаш армия от шофьори за следващото десетилетие. Странен бизнес план.

    Коментиран от #18

  • 18 мнение

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "kjl":

    Казал е, че цената би била между 100 до 200 хиляди долара на Тесла с пълен автопилот, защото би печелела до 30 хиляди долара на година. За сега още не!
  • 19 гост

    13 5 Отговор
    Собствениците на Тесла ще можем да предлагаме и жените си на задната седалка на Теслата, клиентите ще избират кола+жена чрез апликация, така ще печелим още повече, ще има и специално меню за джендъри, аз мисля да пусна и сина и дъщерята като станат на по 18 за да печеля още повече.
  • 20 мнение на гост

    7 5 Отговор
    Напълно подкрепям всичко което съм написал под другия си ник, ако не сте забелязали, аз съм и “гост” и “мнение” и сам си цъкам плюсчета,хитро, а?
  • 21 мнение

    8 9 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    През последните месеци бях в Гърция, Италия, Испания и Португалия, не видях таксита Тесла, но тези държави не са истинската Европа а са по периферията, така че съм съгласен с теб, тоест със себе си, чакай че се обърках с кой ник пиша.

    Коментиран от #23

  • 22 мнение

    5 4 Отговор
    Не пишете с чужди никове!
  • 23 гост

    9 14 Отговор

    До коментар #21 от "мнение":

    Хахахах , петролофилчетата начело с Анти треска ги тресе и от злоба вече не знаят какво да измислят освен тъпи коментари от чужд ник !!! Обаче всъщност бях много сдържан в предния коментар !!! Сега да видим жестоката истина !!!! Заплатата на шофьор на такси е около 3000 евро , ама стига и до 3000 паунда във Великобритания или 6-7000 франка във Швейцария !!! И това е заплата за 8(ОСЕМ) ЧАСА !!!!! Тоест за 24 става 9 000 !!!!! Тоест 108 000 (сто и осем хиляди) НА ГОДИНА !!!! Сега си представете какво мислят собствениците на таксиметровите фирми , като добавите още поне 10-20 000 на година спестени от гориво и пълната липса на разправии и проблеми с тъпи шофьори !!!! Плюс това никой не плаща колата накуп , със минимална начална вноска , а често и без нея колата отива да работи и практически се плаща сама !!!! Хахаххахах , ееех мъка , мъка петролофилска !!!!!!!

    Коментиран от #24, #25

  • 24 Антиелектрика

    12 3 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Ко речи? Аз вече само чета, така че мога спокойно да ти поставя диагноза, че имаш комплекси от мен, като навсякъде ти се привиждам аз. Само, че аз ВИНАГИ СЪМ ПИСАЛ С ТОЗИ НИК! Е, вече не пиша в този смешен сайт и за това не ме намесвайте в малоумните си коментари! Дреме ми за болните ви мозъци!
  • 25 гост с мнение

    10 3 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Пич, не е редно да пишеш като “гост” и като “мнение” и да имаш претенции към двата ника, избери единия или другия

    Коментиран от #27, #29, #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Хайл

    9 0 Отговор

    До коментар #25 от "гост с мнение":

    Те техните и без това го търсят да го бият,та и за няколкото ника пак ще го шамарят😁
  • 28 Хайл

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "8989":

    Модератора ми изтри коментара ама да ти напиша пак ако не си прочел де...на кора съм си татуирал Ролс Ройс и знаеш ли колко много клиенти са се возили
  • 29 Хайл

    5 2 Отговор

    До коментар #25 от "гост с мнение":

    Ти остави претенциите,ами ако вземе да се скара сам със себе си ще е майтапа 😁

    Коментиран от #31

  • 30 мнение

    3 5 Отговор

    До коментар #25 от "гост с мнение":

    Не можахте да разберете, че гостите са много!Пишех преди като гост! Различни хора сме, но има много добри коментари!

    Коментиран от #32

  • 31 мнение на гост

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "Хайл":

    Той даже сам си цъка минуси за да не го разберем, но го хващаме по това че слага безброй удивителни!!!!!!!!!!!!!! Ха ха ха!!!!!!!!!!
  • 32 не сте различни

    7 2 Отговор

    До коментар #30 от "мнение":

    Защото сте двама тесларасти, един голям тесларастин и едно малко тесларастче

    Коментиран от #33

  • 33 мнение

    3 4 Отговор

    До коментар #32 от "не сте различни":

    Еми дизераст, не съм!
  • 34 Илончо Мъскович

    5 4 Отговор
    Шарани, бързайте да купувате докато са евтини че сметката не ми излиза и ще трябва да вдигна цените, но пък после не е необходимо да работите, учите, инвестирате и пр. Ако купите 10 Тесли и ги пуснете таксита няма да си знаете парите и ще си пиете питието на Хаваите в 5-звезден хотел, всяка вечер с различно гадже.
  • 35 Чочко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "питащ":

    Да , ще може .
  • 36 незнайко

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "питащ":

    Едва ли ще може, защото просто няма да се произвеждат ! Прост пример, не можеш да си купиш кинескопен телевизор, защото вече не се произвеждат !
  • 37 само за гости

    4 0 Отговор
    Ако един ден ми се прииска мъжко дупе със сигурност ще е на собственик на Тесла.

    Коментиран от #39, #43

  • 38 ФауВе

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    И от кола, ще стане на вагонетка от метрото. Каквато си е и всъщност, с тоя скапан интериор.

    Коментиран от #41

  • 39 мнение

    2 3 Отговор

    До коментар #37 от "само за гости":

    Ти и сега си с мъжко, само че без Тесла! Ако нямате какво да пишете по темата, не пишете!
  • 40 Ввв

    5 1 Отговор
    Боли ме фара за тея таралясници,ако искат и по милион да ги направят,зомбитата ще си ги купуват!!!
  • 41 мнение

    1 3 Отговор

    До коментар #38 от "ФауВе":

    В бизнес пише, какво става с колите с хубавите интериори и техните продажби!
  • 42 Тесла

    2 0 Отговор
    са опасни за експлоатация таралясници.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Антиелектрика":

    Ето заради подобни кретении спрях да пиша тук. Само тъпанар болен от шизофрения, може да пише педерастии с чужди никове. Много лесно се разбира, че това е един и същ трол пишещ с никове като "гост", "за гъби съм" и "да да"!!! Но не е луд този, който яде зелника, а този, който му го дава - т.е. нелепия и смешен сайт и липсата на адекватно модериране!

    Коментиран от #45

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Антиелектрика

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Антиелектрика":

    Не си виновен ти, просто са те изтървали от лудницата. Но пък модератора е страшен. Браво Факти.бг, велики сте щом оставяте подобни коментари написани от очевидно болни същества.