Last news in Fakti

20 Март, 2019 11:01 28 330 36

Поредната хитринка от Skoda

  • skoda-
  • scala-
  • simply clever
Поредната хитринка от Skoda - 1

Чехите не скриват, че при създаването на Scala за първи път не е търсен практичен и консервативен стил, а конструкторите са наблегнали на емоционалност. Новият компактен хечбек беше показан преди дни в Женева, а в средата на следващия месец марката ще направи първите динамични тестове.

Наш екип ще е на мястото на събитието, откъдето ще ви разкажем основните си впечатления от новата Skoda Scala, но сега ще ви обърнем внимание на поредната практична иновация в автомобила. Принципно, Skoda са известни с техните Simply Clever решения в автомобилите, като част от тях представляват евтини, но необходими джаджи, продаващи се заедно с колата.

Например, стъргалка за лед в капачката на резервоара, кошче за отпадъци в предната пасажерска врата, чадър против дъжд в задните врати и много други. Последната такава иновация се появява за първи път в новата Scala. Става дума за изобретение, което помага на водача да налее безпроблемно течност за чистачки, без тя да се разлива в моторния отсек. За целта, капачката на отвора е направена така, че да се превръща в своеобразна фуния. Хитро, нали?

Поредната хитринка от Skoda


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марто

    151 7 Отговор
    Много яко. Супер са тези хитринки на шкода. Нищо не струват, а са полезни.

    Коментиран от #7, #16

  • 2 сектант

    20 103 Отговор
    това е направено за когато си пил или не можеш да нацелиш дупката, с други думи за пияници и пенсионери

    Коментиран от #12, #23

  • 3 ШКОДАДЖИЯ

    75 10 Отговор
    Да, това са все хубави и полезни неща. Ама това ли е най-важното питам аз. Карам ОКТАВИЯ 2018 1,8 БЕНЗИН 180К.К.С. с ръчна кутия. Много съм доволен от колата- за 40 000лв си заслужава. Проблемът е обаче, че сега брат ми иска да си купи същата кола, а се оказа, че няма такава! Шкода не предлагат повече най-мощният бензинов мотор с ръчна кутия!!!Или вземаш 1,5 тси- слабак с калпав заден мост, или вземаш 2.0тси, но автомат.... ЛОША ПОЛИТИКА!!! Също така- мой приятел си купи разкошна ФАБИЙКА - 3 цилиндъра дизел. Ускорява страхотно и гори 4-5 нафта както и да я караш. Сега обаче повече НЯМА ФАБИЯ ДИЗЕЛ- има само отвратителния 1.0 мотор бензин, който ускорява като товарния влак...... ТРАГЕДИЯ И ПАК ТРАГЕДИЯ....

    Коментиран от #4, #25

  • 4 Кънчо

    40 8 Отговор

    До коментар #3 от "ШКОДАДЖИЯ":

    Точно това щях да напиша и аз: хитринката им е, че на сайта на дилъра вече не пишат НИКЪДЕ кубатурата на двигателите - пише само 120 к.с. дизел (например) или 75 к.с. бензин. Обикалях от доста време за комби с газ - е няма!!! Предложи ми момчето в салона единствено еднолитрова, трицилиндрова Фабия със 75 к.с. Каква е тая политика не мога да разбера... Като кола е страхотна, ама с това моторче няма как да се случи...при мен пробега е около 50 хилки годишно - тоя мотор на 150 ще е приключил според мен, а аз ще имам още да я изплащам. Много е жалко за тая политика, и за съжаление е масово, не е само при Шкодите.

    Коментиран от #5, #6, #14

  • 5 гост

    16 10 Отговор

    До коментар #4 от "Кънчо":

    Не е баш така. Има фокуси с 1.0 трицилиндров на над 350х.км без ремонти и подняма на двигател. Аз имам опит с тези на рено като 1.5дци минава спокойно над 300х.км, специално внесена с доказан пробег от 320х.км и всичко по колата е безупречно, сервизната история е автентична и доказана от рено дилър като няма подмяна на никакви части по двигателя, който мърка и въобще не изглежда нито се усеща свършил. В същото време няколко коли 2.0дци, чиито турбини бяха за смяна на 200-240х.км., та днешно време кубатурата не е толкова важна понеже материалите и разчетите на двигателя са несравними с тези отпреди 30г., само периферията като турбо, дпф, егр може да се наложи да се сменят.

    Коментиран от #8

  • 6 AUDI

    19 2 Отговор

    До коментар #4 от "Кънчо":

    Ако знаеш къде да четеш , всичко ще си намериш ;) има инфо колкото искаш. Факт е че спират част от двигателите , но това е глобално , колкото и да не ни харесва - нещата вървят натам
  • 7 Zax

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Марто":

    не съм много сигурен е не струват нищо...
  • 8 123456

    25 7 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Такива фокуси Няма!!! Карам такъв и за 120 000км 2 пъти е сменян мотор! Във фирмата има няколко - трагедия са и другите - до 100 000км какво ли не им се сменя! Интересното е, че мотора е консуматив! Не подлежи на ремонт!!!

    Коментиран от #22, #29

  • 9 Буко Баламата

    26 16 Отговор
    Те на ВАГ хитрините всичките са такива глупави.20-се години не се научиха как да плавят брави.
  • 10 Вагаджия

    26 11 Отговор
    Хубави хитринки но заради дизелгейта с дизела е свършено а за бензина да не говорим че го смачкват с тези 1.0 и 1.2 боклуци който са по слаби и от 20 годишните 1,4 който даже са и на газ
  • 11 Dokoga

    25 17 Отговор
    Като отвориш - затвориш 50 пъти , капачката ще остане в ръката ти .
  • 12 Крали Марко

    28 3 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Ще те викна да ми налееш течност за чистачки на служебното Сандеро, да видиш какъв хорър е. Нито виждаш до къде е пълно, нито можеш да премериш, а за по-весело в гърловината има една кръстачка, от която като наливаш и течността започва да се пени и след 10 секунди виждаш само пяна, която извира отвътре и даже не се разбира дали прелива течност или прелива само пяна. По-глупаво решение за толкова елементарно нещо не съм виждал.

    Коментиран от #13, #15

  • 13 987

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Крали Марко":

    И да е на - 15 зимата!

    Коментиран от #19

  • 14 Язе

    23 3 Отговор

    До коментар #4 от "Кънчо":

    Ако вярно минаваш 50хил.км годишно и търсиш Фабия не е за вярване какво може да си причини сам човек.За тези километри ти трябва нещо комфортно а не тази сапунерка.Ако нямаш проблем с кръста,още след година с тази кола ще дойдат.
  • 15 Сссссс

    13 0 Отговор

    До коментар #12 от "Крали Марко":

    Това е нивомер.Вадиш кръстачката ,виждаш колко течнос има и след това си долива.
  • 16 PlimP

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Марто":

    струва и то доста, да не говрим, че скапанато гофре е два пъти по-тясно от гърлото и не ми е ясно как ще стане работата, а отделно и ще се пени якоооооо, гофре, щотото е много по-ефтино от тръба
  • 17 мале

    8 2 Отговор
    това с фунията тойота го има от 2000г...за течноста на чистачките става въпрос...
  • 18 въх

    21 6 Отговор
    то кола няма, те фунии ми предлагат..
  • 19 аааааа

    7 4 Отговор

    До коментар #13 от "987":

    ми, защото французите са минетчии и коли не могат да правят.
  • 20 Червено вино

    7 1 Отговор
    Кажете една свястна бензинова кола, която да си купи човек в диапазона 8-10 хил. лв... Съвсем сериозно питам!

    Коментиран от #21

  • 21 комбайнер

    5 9 Отговор

    До коментар #20 от "Червено вино":

    С5 на Ситроен - 2009-2010г. 1.8 или 2.0 мотор бензин - стават и на газ. Ръчка, не автомат. Прекрасна кола. Карам я вече 2.5 г. - взех я от Франция на 186 х.км. - никакви проблеми. изолацията от пяна под краката е 10 см. - като работи на място - двигателят въобще не се чува.
  • 22 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "123456":

    Набутали са ви някакви ремонтирани или дефектни коли.В България всичко е възможно.Ако искаш нова кола никога не си взимай от България.При нас колите са Щ качество.Мотора е носител на много международни награди и не вярвам Форд на се излагат така.Най-вероятно Мотопфое продават боклуци.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гощо

    5 8 Отговор

    До коментар #3 от "ШКОДАДЖИЯ":

    Ама ти вземи се събуди вече! КАква ръчна кутия те гони още па тебе тцтцтцтц....Това е отживелица,мъртъв формат! Искал да си сменя скоростите ахахахаххахахаах......1-ва брбрбрбрббр съединител 2-ра брбрбрбрбрбр съединител 3-та брбрбрбрббрб ахахахахахахахах

    Коментиран от #26, #28

  • 26 BMW M4

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "гощо":

    Ела на BMW Cup и проведи анкета по въпроса.
  • 27 123

    6 2 Отговор
    Абе, като го гледам 'изобретението', все си мисля че е едно голямо нищо! Струят като удари тази капачка няма да отиде към двигателя, а направо във този който сипва....
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 стига бе

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "123456":

    Щом два пъти е сменян ДВГ за толкова малко пробег, значи че е повреден чипа на шофьора.
  • 30 Иван

    4 0 Отговор
    Момчета знаем че ще я правите автомобил на годината.. не е нужно да ни подгрявате старите манджи
  • 31 James

    9 0 Отговор
    Най-голямата хитринка на Шкода е, че успяват да продават коли за по 70 бона и SUV-ове за по 80 бона...
  • 32 Моби

    4 0 Отговор
    И моята корола 2005 я има тая хитрина. Браво на шкода за копи пейста. Той японеца го е измислил преди 20г. те сега ти го продават като екстра.

    Коментиран от #36

  • 33 ШКОВЕДАРЯ

    3 0 Отговор
    Ако можеше от локвите да дърпа вода за миещото у-во на стъклата щеше да пробие на нашия пазар,а фунийката ний си го носим винаги заради домашната ракия.
  • 34 Ай стига бе

    1 1 Отговор
    Това не са никакви екстри, бе! Моят Дъстър има вградена машина за пуканки. Без ток, пече ги на ауспуха и после по една тръбичка насрещния въздух вкарва готовите пуканки в кутия в купето.
  • 35 a пък

    2 0 Отговор
    на моят Мерцедес гърловината му е като на буркан,не му трябват фунии. .още по хитро ,нали?
  • 36 123

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Моби":

    Не ги продават като екстра. Това са стандартни дребни улеснения за шофьора - като това, стъргалката за лед, чадъра във вратата и други дреболии, които не струват пари, ама правят добро впечатление.