Last news in Fakti

20 Март, 2019 00:30 9 361 16

6 знака, че сте с него само заради секса

  • признак-
  • секс-
  • връзка

Експертите съветват да бъдете честни с партньора си и да не позволявате да си създава фалшиви надежди

6 знака, че сте с него само заради секса - 1
Снимка: Shutterstock

Можете да харесвате един мъж заради много качества – чувството за хумор, характера, отношението към вас, неговите хобита, мечти. Или просто защото е добър в леглото. Как да разберете дали сте с него само заради преживяванията под завивките? Ето признаците, които показват именно това:

1. Прекарвате по-голямата част от времето заедно в леглото

Сексът с този човек е най-хубавият, който сте имали някога. И когато си уреждате нова среща, не се интересувате в кой ресторант ще отидете, а къде ще завърши вечерта – у тях или у вас. Кино, разходка в парка, вечеря в ресторант – всичко това ви интересува малко, защото сексът е основният мотиватор във вашата връзка, пише struma.bg.

2. Вие не се интересувате от това как преминава денят му

Не ви е интересно как е преминал денят му, какво се е случило в работата му, дори дали е спал добре. Вълната от любопитство, която един партньор изпитва към другия в една връзка, се обяснява с производството на хормона окситоцин, който е отговорен за любовта. Затова, когато партньорите не живеят заедно, се опитват да разберат какво се случва с любимия, търсят разговор. Ако това не се случва, може би наистина е само секс.

3. Вие не държите да направите връзката си официална

Не казвате на приятелите си за него, не бързате да го представите на родителите си. Защото някъде дълбоко в себе си знаете, че в тази връзка не ви държи нищо друго освен секс. Това е доста важен и символичен знак, защото влюбеният човек обикновено не се крие, а напротив – запознава партньора с близкия си кръг. Ако не го правите, това може да е знак, че дълбоко в себе си не приемате връзката за сериозна.

4. Имате несъгласия по някои основни въпроси, но за вас това не е от значение

Един от ключовете за добра връзка е сходството между партньорите по важни въпроси. Например, по отношение на децата или перспективата за развитие на кариерата. Но в случая с този човек те не ви безпокоят, дори ако вашите позиции се различават диаметрално.

5. Той не прилича на мъжа-мечта

Трябва да признаете, че всяка жена има представа какъв трябва да бъде идеалният мъж, съпруг и баща на децата ѝ. Може дори да има цял списък от критерии, по които да избирате партньор. И тогава се случва – имате отношения с мъж, който не се вписва изобщо в тази рамка, но интимната връзка между вас вече е започнала. И не искате да приключва. Ако сте наясно, че това не е подходящият партньор за ваш спътник в живота, не е задължително незабавно да прекъснете срещите.

6. Връзката не е на първо място в момента

Има моменти в живота, когато връзката не стои на първо място във вашия живот. По-важна е кариерата или реализирането на някоя ваша мечта и не сте готови да влагате усилия за изграждане на хармонични отношения. Затова не ги изграждайте, а просто се наслаждавайте на момента. В същото време, партньорът, напротив, може да бъде доста сериозен към вас. В този случай е много важно да се изяснят намеренията на всеки един от вас. Нека той разбере, че на този етап се интересувате от взаимоотношения, в които можете просто да се наслаждавате един на друг. Ако той е доволен от този вид взаимодействие, можете да продължите, докато и двамата се чувствате комфортно в такъв съюз. Ако той силно се противопоставя или възприема неодобрително позицията ви, по-добре е да мислите за прекратяване на връзката, така че да не навредите на партньора емоционално.

В обществото съществува мнение, че взаимоотношенията, изградени само върху секса, са по-подходящи за мъжете, отколкото за жените. Наистина, докато са в една връзка, жените чувстват необходимостта да общуват с партньора си, да търсят нови предизвикателства, възможността да прекарват по-често време един с друг, да се грижат и да получават грижи в замяна. Но това съвсем не значи, че жените не могат да развиват хармонични отношения без любов, наслаждавайки се на сексуалната интимност.

В каквато и ситуация да се намирате, експертите съветват да бъдете честни с партньора си и да не позволявате да си създава фалшиви надежди. Ако наистина ви е удобно да живеете по концепцията „Заедно за секс“, тогава трябва да информирате половинката си. Иначе вероятността от наранени чувства и обида е голяма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лорчето от красивия град!!!!!!

    10 6 Отговор
    Защо пък да не искам, млад е, радвам му се ежесекундно, дотолкова. съм. се.побъркала по това дете, че и на работното място.мисля за атрибутчето. му...! Нося му играчки и всевъзможни неща, защото. аз съм възрастна и току виж скъпата ми играчка изфирясала....!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Страхувам се че е геронтофил...!

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Лорчето от красивия град!!!!!!":

    Може би парите ми го задържат при мен.....!!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мосак фонсека

    8 3 Отговор
    Хубаво е да си помечтаят жените за партньори.
  • 5 Госあ

    2 4 Отговор
    А аз си падам по 70- , 80-годишни бабета. Много обичам, да ме черпят с локум накрая.
  • 6 ванката

    6 3 Отговор
    само глупавата жена незнае защо е с един човек !!!

    Коментиран от #8

  • 7 Слънчицето на сайта...!!! По

    3 5 Отговор
    Да наистина, от секса и любовта, по хубаво нещо, няма.на тази земя, но за млади хетеро двойки...! Такава любов, между обратни, между стара жена и млад мъж, дори и в съня ми не съществува....! Радвайте се старите жени, аз ще разказвам..... но вече когато не съществувате...!!!! Бог гледа...!!! Аз се радвам и на малкото, не съм ненаситна ковра....!!!!
  • 8 Няма глупави хора...Кончи и Майло...!!

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "ванката":

    Има балами....!!!! Всеки знае 2 и 200...!Хванете Вучков, свободен е, като сте толкова ербап и ми говорите за любов към младежи...!!!! Кое е по добре подигравката или умната жена....!!! Кончи беше обрасла като тасманийски дявол, сега се подиграва...! Чакай и ние да се посмеем.на воля на смешните старици..🤯🦌🐵🦍🦕😂
  • 9 фАлшив коментар

    1 2 Отговор
    дръ дрън
  • 10 Голям прос

    1 2 Отговор
    А бе, мой тип жени. Ама няма да си признавам.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Стара статия

    5 1 Отговор
    Копирана дословно
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Лорчето узкукалото

    0 1 Отговор
    Пак е тук и е превъзбудено ха ха ха
  • 15 Радо

    3 1 Отговор
    Ако му е над 20 санта е достатъчно голям знак, няма нужда от останалите.
  • 16 Това на цигански ли е?!

    3 2 Отговор
    Изобщо не съм, то който е превъзбуден си играе с млади уйчета...!!! Хахаха