25 Септември, 2018 12:13 19 743 15

Audi изправя Horch срещу Maybach

  • horch-
  • audi-
  • a8-
  • maybach
Audi изправя Horch срещу Maybach - 1

60 години след последния произведен Horch легендарната немска марка ще се завърне на пазара като конкурент на някогашния си съперник Maybach. Първият нов модел, който ще носи името на основателя на Audi Аугуст Хорх, ще стане най-луксозната и високотехнологична версия на A8.

Инголщадските маркетолози явно не възнамеряват да допуснат грешката на колегите си от Mercedes-Benz, които лансираха възродения през 2002 г. Maybach като самостоятелна марка. Тя работи 10 години на пълна загуба и бе ликвидирана през 2012-а, а в момента името краси върховите модификации в моделната гама на щутгартци.

Бъдещото Audi-Horch A8 ще получи не само съответните емблеми и оборудване, а също и W-образния 12-цилиндров битурбодвигател на компанията. Това ще бъде и последният ѝ модел с този мотор, който излиза в заслужена пенсия.

Основен конкурент на Audi-Horch A8 ще бъде Mercedes-Maybach S-Klasse. В Инголщад не смятали да пускат други модели като Q7, например, под тази марка.

Аугуст Хорх основава August Horch Automobilwerke GmbH през 1909 г. в Цвикау. Само година по-късно обаче е принуден да започне наново под името Audi (немски превод на латинския глагол "horch" - "слушам") заради съдебни спорове с акционерите, които го принуждават да напусне собствената си компания.

След края на Втората световна война заводите на Horch попадат в окупационната зона на СССР, а впоследствие на територията на Източна Германия. Последният автомобил на марката е произведен през май 1958 г. През 90-те години на миналия век дизайнерите на Audi създават няколко проекта за възраждане на марката, но те стигат само до етап макети като този на снимката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БатП

    20 1 Отговор
    Майбах прекалено много приличаше на Ес класата при прекомерно висока разлика в цената от върховите модификации на донора. Логично беше да не просперира марката, цялата концепция не беше домислена. Иначе прекрасен автомобил, но имаше нужда от малко повече индивидуалност. Предполагам Horch ще е успешно попълнение към гамата, точно както Maybach е в момента, като топ изпълнение.
  • 2 Гошо

    26 48 Отговор
    VAG и Бентли и А8 са им достатъчни да затвърждават позициите си като N1 по качество, дизайн и надеждност.Но няма да е излишен и още един луксозен бранд - все пак могат да си го позволят, а и хората които разбират знаят на какво да се спрат.
    От Голф до Бентли, VAG са ненадминати във всички сегменти.

    Коментиран от #5, #6

  • 3 Блейчо

    29 5 Отговор
    Сигурно ще е добро, но ще го пробват само богати дебели задници

    Коментиран от #15

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 CL500

    14 18 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    Явно хората и по целия свят не разбират, защото Ес-класата е далееч напред по брой продажби и от 7-цата, и от А8.
  • 6 Boxer

    15 12 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    Освен това имат да избиват 25 милиарда загуби. Познай откъде ще ги компенсират? Материали, качество, инженерни капани, търговски трикове, гаранционно обслужване, резервни части? Други идеи?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Драйвър

    18 0 Отговор
    За всички фенове на марката Ауди искам да споделя нещо интересно,във град Цвикау-от където е тръгнала тази марка е създадена и произвеждана около 30 тина години друга велика и много популярна у нас марка ,а именно Трабант!А след падането на комунизма в завода на Трабант и до сега се произвежда друга популярна у нас кола-Опел Корса.Знам го защото дядо ми живее в Цвикау от 50 години и съм ходил до автозаводите не веднъж.
  • 9 Пабло

    6 0 Отговор
    Audi (немски превод на латинския глагол "horch" - "слушам).Да се чете:Латински превод на немския глагол horch
  • 10 Емил

    2 1 Отговор
    Блейчо-напъни си птичия мозък и ти стани богат-тъпанар
  • 11 CL500

    4 4 Отговор
    Аз съм един охлюв, какво ли разбирам, вчера арестуваха баща ми за педофилия, от външната тоалетна го изкараха, беше голям резил ,пред цялото село. Извинявайте, тъжно е.
  • 12 Емил

    3 1 Отговор
    И майбах, и хорх имат просперитет по времето на Хитлер (и не само те). Защо ли?!
  • 13 Her hitler

    5 0 Отговор
    Ало немците ,глагола слушам е horen ,а не horch .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.