Last news in Fakti
21 Юли, 2019 9166

Кой избра Ф-16?


  • Емил Христов зам.-председател на Народното събрание Решението за Ф-16 бе взето от военни специалисти. Ние, политиците се съобразихме с тяхното мнение и препоръки. Нямам причина да не вярвам на военните специалисти, които са работили по този проект и по преговорите със САЩ. Уважавам мнението на президента Румен Радев, но вярвам на препоръките на военните специалисти и ген. Стойков. Те са работили по този проект. Те обясниха, че самолетите не са със орязани способности и го направиха няколко пъти.
  • Димитър Стоянов началник на кабинета на президента На 07.12.2018 г., на среща с Фиона Хил, старши директора по европейските и руските въпроси в Съвета за национална сигурност, г-н Цветан Цветанов заяви, че решението за избор на нов самолет "ще бъде политическо и ще бъде базирано на българските национални интереси и стратегически партньорства". През това време работи комисията за избор на самолет и се правят сравнения и оценки на офертите на участниците. Та въпросът тук е кой избра самолета - политиците или военните, нека г-н Христов каже.

    122 гласа
    11%
    89%
    938 гласа

Коментари

  • 1 Ронин

    134 14 Отговор
    От военни специалисти ама от Америката!
  • 2 Коментар📝

    101 9 Отговор
    Баце го ИЗБРА И ОНИЯ ЛАКЕЙТЕ МУ ТЕ В ПАРЛАМЕНТА ВЕДНАГА ГЛАСУВАХА ЗА.ЗАЩОТО ЗАКОНА МАГНИТСКИ Е КОФТИ ЗА ДИКТАТОРИТЕ И ЗА ДА НЕ МУ ГО ПРИЛОЖАТ СЕ ОПИТВА ДА СЕ МАЗНИ.И ДА РАЗПРАВЯ НА БЪЛГАРИТЕ:РАСТЕМ

    Коментиран от #40

  • 3 Бачо Киро

    73 42 Отговор
    Абе 'що още се чепкате за глупости?!
    1-во от ясно по-F-16 е много по-добър самолет от Gripern! Най-малкото е разразботен и подобряван на база "тестове" в реални бойни условия. Сега друг въпрос е дали ни трябва Майбах, когато и Дачия ще ни свърши работа... Вярно, по-скъп, "гори"-повече, поддръжката е по-"солена", ама си е Майбах... Манталитет, брат'чед, к'во да правим - "на гол тумбак чифте пищови"! :)
    2-ро Всяка покупка на оръжие е повече политически акт, отколкото военен! Тези сделки винаги целят "приятелство" (при нас по-скоро покровителство)! Румъния и Чехия летят на МиГ-21, в Германия, Полша и ред други бивши соц. държави продължават да ползват МиГ-29, Гърция има системи С-300, Турция купи С-400... Само ние си сапунисваме дупетата, пак манталитет...
    3-то Всичките потенциални "залахи" за сигурносста ни са ни извън възможностите за реакция... Турция - член на НАТО, Гърция - член на НАТО, Румъния - член на НАТО, Македония, Сърбия, Албания и Черна гора - заобиколена от членове на НАТО, в Босна и особено в Косово има повече НАТО-вска армия, отколкото население. Единствената "възможна заплаха" е от Русия, но пък от Москва решат ли да ни нападнат, ще са ни затрили преди още телефоните в Пентагона да са звъннали... Като човек, тряйно пребиваващ в Розовата долина - Казанлък/Карлово, където е съсредоточена огромна част от армията ни мога спокойно да заявя, че с такава "кадрова" армия и маршируващите по LGBT парадите могат да се справят с лекота, дори без огн

    Коментиран от #24

  • 4 СПЕЦИАЛИСТА

    80 13 Отговор
    Кои специалисти Кубрат и Поптодорова или Плевнелиев и Паси? Или ген. Попов където е скаран с математиката! Тия самолети струват 2,7 милиарда ама италиански лири.

    Коментиран от #5

  • 5 El chochone

    28 48 Отговор

    До коментар #4 от "СПЕЦИАЛИСТА":

    Кой е против Европейския Съюз и НАТО.
    Седенката купиха най-скъпите транспортни и товарни вертолети, с пълното съзнание, че те не са бойни машини за авиацията !
    Фърчилото под масата със Служебен кабинет избра Грипен, макар прекрасно да знае, че той не може да стигне без допълнително зареждане от въздуха до Крим ! Той не може да не знае, че въздушните цистерни на НАТО не са съвместими с Грипен.

    Коментиран от #6, #7, #22

  • 6 Бесен Язовец

    78 16 Отговор

    До коментар #5 от "El chochone":

    Калво ще правят в Крим на Море ли ще ходят! До Крим нищо не може да стигне, С400 ще го посрещне още при излитането! Тебе трябва те зареди нещо във въздуха да ти почервенеят бузите от кеф!

  • 7 Ха Ха 🙈

    68 12 Отговор

    До коментар #5 от "El chochone":

    Мале !
    Ти Крим ли тръгна да “освобождаваш “?
    Май снощи си гледал “Матрицата”- излез от там и си ела в Реалноста !
    С тия 8 хвърчила и на Малта не можем да скочим!
    Май не си разбрал - пристигат “свирепи” , ама без ракети въздух/ земя !
    И да стигнат до Крим , кво КАМЪНИ ли ще мятаме ?
    Мале !
  • 8 Аааa

    63 6 Отговор
    Вече и децата разбраха , кой избра ф - 16 ...
  • 9 Фактолог

    52 5 Отговор
    За да сме най-точни – Стауята на свободата избра Ф-16..! Вгледайте се внимателно какво държи нагоре ръката – за България Ф-16, за Турция Ф-35, За Сирия "Патриоти", за Русия санкции, за... и така нататън, списъкът на свободите е дълъг 360 градуса!!!
  • 10 SAAB

    34 4 Отговор
    Е как кой........Пулев го избра !
  • 11 Българин

    10 56 Отговор
    Ф16 е най доброто за над. Допълнително ще се развият много съпътстващи дейности, което ще доведе и до повече работни места на всякакви длъжности-oт чистачки до пилоти, инженери, IT и т.н.
    Това не се харесва на руските слуги у нас.

    Коментиран от #23, #28

  • 12 Кирка

    55 5 Отговор
    Само да се уточни че са 6 бойни и 2 учебни. Та сметнете колко струва един самолет. Може да да добри а може и да не са. Това аз не мога да го коментирам но че ни излизат адски скъпи трябва да го е разбрал всеки. Въпроса е защо купуваме толкова скъпо защо ?
  • 13 Свиленски

    11 26 Отговор
    Еми то Бадженака т.е. Президента се опита да НАТРАПИ грипен и Воко или ТИКВАТА или както ви е наредил Таварищ Решетников да го спамите в коментарийте го спря да загроби БЪЛГАРИЯ с изгодни на РАША-ушанката договори

    Коментиран от #29

  • 14 Бай Иван

    14 39 Отговор
    Другарки и другари свободни сте да напуснете Европейския съюз когато си искате...няма да ви стреляме по границата както вие застрелвахте децата на Източна Европа!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор

  • 16 Цар Вул

    13 14 Отговор
    Ами избра го:"КОЙЧО ОТ КОЙНАРЕ С КУЦОТО МАГАРЕ"!!Пък и има лизначение кой го избрал???Комисионните са осигурени!!Индулгенциите също!!Така,че"спете спокойно деца"!!Сега като оня дето дал нао магарето лимон и се заложил на задника и счуче и чака да му пусне кисело!!До 2023 година на П.ткин ден!!На печелившите честито!!На другите "Да го д.хат"!!!!

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор

  • 18 СтигаГлупости

    34 5 Отговор
    Стига глупости, големия брат го избра ... казаха, че трябва да им дадем някой друг милярд ... както навремето го правеха борчетата. Даваш им, няма значение какво получаваш в замяна. Та и при нас така се получи ... уговориха какво ще им дадем, пък те и 8 парапланера могат да ни фактурират за тези пари ... на тях им е все тая какво и дали въобще ни трябва.
  • 19 Тодор Живков

    40 8 Отговор
    Този несъществуващ боклук Ф16, го избра САЩ, САЩ са пред фалит и търсят приходи, лесни за доене са слабите съюзници.
  • 20 666

    24 5 Отговор
    ша разберем кво става кат доде време за сервиз,ша пушим от всякъде, не 8 , а се едно 88 сме взели
  • 21 Бай Тошо

    43 4 Отговор
    Първо на нас ни трябват самолети да облитат територията ни и да следят други да няма.....
    Второ вече сме в света на ракетите,а не на самолетите.......
    Трето -едва захлебихме и пак ни обират парите за каймака......
    Четвърто-ние сме в Европейския съюз,а до колкото знам САЩ не са..... има Еврофайтър има Рафал и т.н. стига с тъпизмите за съвместимости....а и САЩ в лицето на Тръмп не долюбва "уж партньорите си".........
    Пето -спрете с тази Русия-те не се интересуват от нас за нищо-предателите така ги наказват-със забрава......а да се мерим с Русия трябва да сме малоумници..........
    Явно във всичко има лични интереси на прости и невежи хора с липса на елементарна представа за света.........
  • 22 Посерко,

    28 1 Отговор

    До коментар #5 от "El chochone":

    Къде прати нашите самолети към Крим? Много тъпо парче си!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор

  • 24 Docenta

    4 16 Отговор

    До коментар #3 от "Бачо Киро":

    Една модернизация,колкото и смешна да е тя като нашата,трябва да започне от някъде.Началото е трудно и скъпо,но не означава ,че не трябва да се започне
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор

  • 27 животновъд

    29 1 Отговор
    Изборът на самолети не беше направен от България,а наложен със сила от САЩ! Забравяте ли десетдневният воаяж на Цветан Цветанов миналата година в Америка,точно когатосе решаваше този въпрос? Борисов е пионката,на която беше сведено решението за изпълнение!
  • 28 Бабун

    18 2 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    За сметка на това се харесва на американските слуги като тебе.
  • 29 Хахото

    30 2 Отговор

    До коментар #13 от "Свиленски":

    И Грипен и Ф16, ще служат само по парадите и ще си джиткат до морето ей така, въпроса е, че Грипен щяха да ни излязат почти наполовина по евтино. Колкото до това кой ни ги натресе, по горе е описано, дойде някакъв треторазреден американски чиновник и ни нареди да купим Ф16.
  • 30 чиче

    21 1 Отговор
    Руснаците вадят на ПАЗАРА СУ-35 и МИГ-35 а ние си приказваме за вьздушни стари таралясници за милиарди
  • 31 Марони

    4 28 Отговор
    Дори F-16 е по-добър от всяко руско летящо желязо!Затова блядовете наблягат на ракетите.От Нова Зеландия до Канада всичко е с такива изстребители.Над 4500 броя са на въоръжение по света.А Ганьо все умнее и от всичко разбира.Фактите са неопровержими,червени мижетурници!
  • 32 ххх

    9 3 Отговор
    Е,че как няма да са 4500 ,45000 хиляди ще бъдат ,защото иначе нали знаеш ,санкции от братския американски конгрес с гарнитура от ЕС. На тебе ако ти предложат Форд ли ще купиш или Мерцедес ,или Волво? Защо не купиха Еврофайтър,Рафал ,Грипен и те такива ми ти работи,международни! Ъхмм! Па да не говорим за руския запорожец Су-35,че всички които пилотират гореупоменатите самолетчета си вържат крачолите преди да излетят,ама нейсе. Айде няма нужда!
  • 33 onq s konq

    2 12 Отговор
    Въпросът в статията е силно ограничен откъм отговори,а истината е че Ф-16 е толкова модернизиран ,че без проблем може да се САМОИЗБЕРЕ!

  • 34 Те така те

    11 1 Отговор
    Кой ще връща тези заеми ? След 10-20 г. само римляни ще тъпчат тази земя, а те са консуматори, не производители, а още по-малко изрядни платци. 16 република не станахме, но 52 щат за полоса срещу Русия със сигурност.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор

  • 36 яяохох

    10 1 Отговор
    Американския агент Цветан.оф го уреди-Бойко заради това го махна,че оня взе голямата комисионна..затова няма пари за заплати на докторите-бягат в чужбина за по 5000 евро...тука нашите корумпирани политици не искат да намалят броя на депутатите,при тая изчезваща цече циганска държава..след години ще ги продадат за скраб тия излишно прескъпи самолети...
  • 37 Колониална биологична единица

    0 4 Отговор
    От кога на васали , и генерал- губернатори им се предоставя правото с какво трябва да се въоръжава колонията.
  • 38 истината

    4 1 Отговор
    Г-н Христов си е един дърт мошеник...какво друго да каже?
    Нали веднага ще му вземат парчето от баницата.
    За него това е по-вярно от националната сигурност.
  • 39 Гост

    2 1 Отговор
    Срам ме е, яд ме е, че се хвърлят толкова пари за абсолютно и никому ненужни вещи! Даваме N-милиарда за самолети, но събираме капачки за кувьози, събираме SMS-и за нуждаещи се от лечение деца.. Срам! За жалост, никой не ни пита, а ние не желаем да ни питат! Това е още по-страшно!
  • 40 Аууу

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Коментар📝":

    Много комунистчета имало в тая държава ей!
  • 41 Доцент Лалев

    1 0 Отговор
    Д.Стоянов е прост овенен.Естествено ,че политиците които са избрани вземат решение , овенните козируват и изпълняват. В противен случай сме военен режим.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта