Last news in Fakti

7 Май, 2024 03:44 1 017 8

Войната продължава: Кабинетът на Нетаняху одобри провеждането на операцията в Рафах

  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • рафах

Израел ще изпрати работна делегация при посредниците, за да разгледа докрай възможността за постигане на споразумение за прекратяване на огъня

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че военновременният кабинет на страната му е одобрил продължаването на операция в Рафах с цел да принуди "Хамас" да освободи израелските заложници и да постигне другите военни цели, които Израел си е поставил във войната срещу палестинското движение, предаде "Ройтерс", цитирана от NOVA, като се позова на изявление на канцеларията на Нетаняху.

"Паралелно с това въпреки че предложенията на "Хамас" относно прекратяване на огъня са далеч от исканията на Израел, Израел ще изпрати работна делегация при посредниците, за да разгледа докрай възможността за постигане на споразумение за прекратяване на огъня при приемливи за Израел условия", се допълва в текста, цитиран от БТА.

По-рано вчера израелски източници заявиха за Асошиейтед прес, че военновременният кабинет на Израел е одобрил операция в Рафах и израелските сили нанасят удари по източната част на града. В кратко изявление израелските военни поясниха, че нанасят прецизни удари в тази част на града, но ще съобщят повече подробности на по-късен етап, предаде "Ройтерс". Ударите са срещу цели на "Хамас".

Преди това израелската армия отправи сутринта и после вечерта предупреждение към жителите на източните квартали на Рафах да се евакуират, припомня "Франс прес".

Вчера бе съобщено, че президентът на САЩ Джо Байдън е провел 30-минутен телефонен разговор с Нетаняху, в който е повторил ясната си позиция, че САЩ не подкрепят сухопътни операции в Рафах и е допълнил, че Израел не трябва да напредват с план с нахлуване в града, докато не покаже как ще защити стотиците хиляди палестински цивилни, които се намират там, предаде "Ройтерс".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Командир на дивизия

    10 3 Отговор
    Какво още чакат ГЩ на Израел и полевите командири? Срамота! Време е един път завинаги да се приключи с ХАМАС. Отдавна трябваше да направят това и също така оперативно прочистване на гр.Рафах от терористите на ХАМАС. 4 батальона на ХАМАС до зъби въоръжени се крият в градът. Няма време. Трябва решително да се действа.
  • 2 Оператор на права лопата

    7 4 Отговор
    Командващият израелските въоръжени сили да не се мотае, а да направи следното: 1. Да формира десетки, ако трябва стотици мобилни парашутно разузнавателни групи, супер- модерно въоръжени. 2. МОСАД да разузнае и да даде точна информация за разположението на формированията на Хизбула. 3. Рано сутрин на развиделяване да се направи пълномащабно ,масирано внезапно нападение на районите заети с бойците на Хизбула и да бъдат всичките на 100% завинаги неутрализирани. 5. Формиран елитен отряд от тези групи да направи операция по пленяване ръководителите на Хизбула заедно със семействата им и Израел да ги включи в преговорният процес по освобождаване на заложниците от ХАМАС. Време е за действия, а не приказки.
  • 3 Цицерон

    6 5 Отговор
    Циркове! Съдът в ХАГА, още не е осъдил престъпленията на ХАМАС на 7-ми октомври 2023г със злодейското нападение на Израел. 1200 невинно избити хора, изнасилени жени, изпичане на бебе във фурна и накрая 253 отвлечени хора завлечени в тунелите на ГАЗА. Съдът в ХАГА и той като ООН са подкупени от ислямистите и обслужват мюсюлманските държави. Те трябва да бъдат закрити.

    Коментиран от #5

  • 4 Червената шапчица

    3 3 Отговор
    Защо докато не свърши всичко, съседните страни не приютят тези мили и дружелюбни хора? Една вяра са. Къде остана толерантността и милосърдието?.
  • 5 Пфу!

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Цицерон":

    жид поганен!!! Или си шабес гой?!
  • 6 ами

    0 0 Отговор
    дреме му на нетаняху

    Коментиран от #8

  • 7 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ЩЕ БЪДАТ ЛИ ИЗБИВАНИ ЕВРЕИТЕ ПО СВЕТА !?!?!?!? ЩЕ БЪДАТ ЛИ ЕВРЕИТЕ В СОБСТВЕН КОНЦЛАГЕР --- БЕЗ ЕКСКУРЗИИ ;ТУРИЗЪМ И ОПАСНОСТИ ПО СВЕТА ??????????????????? ЗАЩО Е ТАКА - ТЕ СА ГЕНИИТЕ НАДАРЕНИ ДА ТЛАСКАТ ЧОВЕЧЕСТВОТО НАПРЕД !!!!!!!!!! ЕХ ШОСТАКОВИЧ !?!?!?!?
  • 8 ПЕНКО

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ами":

    ДА - НО БЛИНКЕН И ИЕЛАН СА ЕВРЕИ ЦИОНИСТИ ---!?!?!?!?!? ЕВРЕИ ЦИОНИСТИ СА И ЗЕЛЕНСКИ И ШМИГАЛ / ПРЕЗИДЕНТ И ПРЕМИЕР / !!!! КОЙ УНИЩОЖИ " КУ -КЛУС -КЛАН " --- АМИ ФЕД !!!!!!!!!!!!