Last news in Fakti

6 Май, 2024 05:30 1 150 30

Урсула фон дер Лайен ще иска от Пекин честна конкуренция

  • урсула фон дер лайен-
  • китай-
  • си дзинпин

Ръководителката на ЕК ще настоява за това пред президента на Китай Си Дзинпин

Урсула фон дер Лайен ще иска от Пекин честна конкуренция - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че на срещата си с китайския президент Си Цзинпин в Париж ще настоява за "честна конкуренция" от страна на Китай, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Трябва да действаме, за да сме сигурни, че конкуренцията е честна, а не изкривена", каза тя в изявление, разпространено броени часове преди срещата ѝ в Париж със Си и френския президент Еманюел Макрон.

"В момента Китай, с помощта на огромни субсидии, произвежда повече, отколкото продава, поради слабото вътрешно търсене. В резултат на това се стига до свръхпредлагане на субсидирани китайски продукти, като електромобилите и стоманата, което води до нелоялна търговия. Европа не може да приеме такива практики, които изкривяват пазара и които биха могли да доведат до деиндустриализация в Европа", подчертава в изявлението си Фон дер Лайен.

В предишни разговори с китайския президент "ясно заявих, че настоящият дисбаланс в достъпа до пазара не е устойчив и трябва да бъде коригиран", отбеляза тя.

Между Брюксел и Пекин има много търговски разногласия. Заплашен да се окаже притиснат между американската и китайската икономика, които получават огромна държавна подкрепа, Европейският съюз предприе в последните месеци множество разследвания, свързани с китайските държавни субсидии за няколко промишлени отрасъла, основно електромобилите, които според ЕС изкривяват конкуренцията.

Пекин смята тези мерки за "протекционистки" и не ги одобрява.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    48 0 Отговор
    Явно икономиката е зле ...,честност в бизнеса няма.
  • 2 Българин

    57 0 Отговор
    Високопоставени европейски прокурори разследват твърдения за криминални нарушения във връзка с преговорите за ваксини между председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и главния изпълнителен директор на Pfizer, съобщи говорител на прокуратурата в Лиеж.
  • 3 да де

    51 0 Отговор
    Бабето не е в позиция да иска каквото и да е било.
  • 4 Шпек салам

    53 0 Отговор
    А бе помниме как китайците изпратиха акушерката
  • 5 Госあ

    62 0 Отговор
    Тая проста и нахална измамница защо не си направи среща лично с президента Си Дзинпин са намила простотиите си, а използва годишнината от дипломатическите отношения между Китай и Франция ? На които и макрончето е просто временно представляващ…ако бях на мястото на президента щях да си тръгна втория ден ! Апропо, а ние пък от източна Европа не искаме френско-немски монопол на скъпи съмнителни продукти и деиндустриализация на Източна Европа ! Говоря в множествено число, щото съм убеден в мнението на всички независими източно европейци
  • 6 УРСУЛА Е

    38 0 Отговор
    СКОЧУБРА И ДА ОТИВА В ЗАТВОРА !СТИГА ТОВА ЕВРОРОБСТВО !
  • 7 Да, бе

    45 0 Отговор
    С една дума САЩ могат да правят субсидиране и не е проблем, но Китай не може... Наглост неземна. Добре, че свършва световният ред на техните правила.
  • 8 ХАХАХА

    36 0 Отговор
    Много хубав виц за добро утро . ХАХАХА припомняме си как я сиктердосаха урсуза от Китай, сега ще и се случи същото и в Париж.
  • 9 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    42 0 Отговор
    Можеш да тропнеш на мишка и тя да избяга. Не можеш да тропнеш на слон. Докато ЕС се занимава с глупости да се меси във вътрешните работи на бившите соц. държави, забравя за икономическата конкуренция. Не може да се сърди на Китай, че е технически и икономически гигант!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 АзСъмТъпаОФца

    32 0 Отговор
    Добре, че си изнесоха производствата извън Европата, голям келепир направиха ,,големите". Сега Урсула под сурдинка, мънка, молби и вечни клетви врича.
    Син Дзи ще и обясни, че без съвместно производство в Европа, няма да спасява положението, а на Урсулката стола се клати.
    Мда, Европата от страната на булката ли е или на победените, ще трябва да се бори за оцеляването си, че не случи на приятели.
  • 12 Ццц

    28 0 Отговор
    Китаецът вече товари веднъж този щраус на самолета. Какъв ли номер е подготвил сега? Знам само, че с тжва ръководство срещата няма да е в полза на ЕС
  • 13 Тонката

    39 0 Отговор
    Най-корумпирания човек в Европа говори за честност?🤔
    Тази, която назначи лично и еднолично свой съпартиец на работа със заплата от €17 000?
    Тази, която направи милиони с мъжа си милиони покрай ваксините?
    Тази, за чиято докторска дисертация беше безспорно установено, че 43% от страниците са копи-пейст от научни трудове на истински учени, а в 23 случая са използвани цитати, които нямат нищо общо с темата?

    Тази ли говори за "чест" и "честност"?🤔

    Коментиран от #14

  • 14 МуАхаха

    16 0 Отговор

    До коментар #13 от "Тонката":

    Тая да не е специализирала у нас?

    Коментиран от #15, #16

  • 15 ХАХАХА

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "МуАхаха":

    В грешка си ,нашите специализираха от "цивилизования " свят.
  • 16 Тонката

    17 0 Отговор

    До коментар #14 от "МуАхаха":

    "Тая да не е специализирала у нас?"

    🤣🤣🤣🤣🤣

    Уж в Хановер.... Ама проверката, която университета е назначил замита случая, защото Урсула и директора на комисията, която е разследвала слуша, са били д-у-п-е и гащи...🤣

    Много познат сценарий....
  • 17 ха ха

    22 0 Отговор
    империя изградена с лъжи измами и тирания ще се позовава на честа , ще е интересно
  • 18 доообре

    11 0 Отговор
    Честна китайска 🤣
  • 19 Хи хи хи

    9 0 Отговор
    Урсус ула
    Баш Комисарката на
    ЕК
  • 20 БАЦЕ ЕООД

    11 0 Отговор
    Пак ще и търсят първо къде да седне и после изпратят като мокро куче...
  • 21 ТОВА Е АТЕНТАТ СРЕЩУ СИ

    15 0 Отговор
    СИГУРНО ЩЕ УМРЕ ОТ СМЯХ
    АБЕ ТАЯ ПРЕДНИЯТ ПЪТ СИ ХОДИ С АВТОБУСА
    ТОЯ ПЪТ МАЙ ЩЕ Е ПЕША

    Коментиран от #25

  • 22 А кога?!

    12 0 Отговор
    Урсула фон дер Лайен ще иска от Киев честна конкуренция ,спрямо зърнопроизводителите от ЕС...?!
  • 23 Българин

    4 0 Отговор
    Корумпираната ЕК ще ни довлече само неприятности и упадък-как пък не случихме на Узурпатор.
  • 24 Байчо

    5 0 Отговор
    Китай няма да се спрат и Урсула ще им се разсърди много лошо и ще плаче дори
  • 25 Дрънчо

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "ТОВА Е АТЕНТАТ СРЕЩУ СИ":

    Еми да, тя си е в Европа сега.
  • 26 Мисля

    3 0 Отговор
    Честната Урсула, няма такова понятие!
  • 27 Дедо

    0 0 Отговор
    Сърби, боли, драго ми е, но недей така!
  • 28 Атина Палада

    1 0 Отговор
    Абре Урсула, нали искате неолибералния капитализъм? Какво ревете сега, че не било честно.. Ами не е! Сега като сте от губещата страна, започнахте рИването... А когато останалите държави бяха губещи, тогава ви беше добре,каги източвахте богатствата им...
  • 29 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ЗАЩО В СВЕТОВНАТА КАПАЛИСТИЧЕСКА СИСТЕМА - НА ПАЗАРЕН МЕХАНИЗЪМ - СЕ ПОСТАВЯ ВЪПРОСА -ЗА ЧЕСТНА КОНКУРЕНЦИЯ ; ОТНЕМАТ СЕ НОРМАЛНО СПЕЧЕЛЕНИ АВОАРИ ; НАЛАГАТ СЕ САНКЦИИ ???????????? САЩО САМО АПОЛОГЕТИТЕ НА САЩ И ЦИОНИСТКОТО БАНКИРАНЕ - СЕ ДРЪВЧАТ И МОЛЯТ НА КИТАЙ !?!?!?!?!?
  • 30 ТАЛИБАНОПИРАТСКАТА ЕВРОХУНТА-ЧЕСТНОСТ!

    1 0 Отговор
    ТАЯ НЕ СЕ ЧУВА КАКВО ГОВОРА . ТОЯ УРОД Е ПРОПИТ ОТ НАГЛОСТ !
    ЗА ДА ИСКАШ ЧЕСТЕН БИЗНЕС, СВИННЬО :
    -ЛИКВИДИРАЙТЕ НЕЗАКОННАТА ФАЛШИВА ЕВРОПЕЧАТНИЦА С КОЯТО БЪЛВАТЕ ФАЛШХАРТИЙКИ И НЕЗАКОННО ГИ РАЗПРОСТРАНЯВАТЕ ПО СВЕТА ЗА ДА ОГРАБВАТЕ РЕСУРСИТЕ , СПЕЦИАЛИСТИТЕ И ВСИЧКО ОТ ДЪРЖАВИТЕ !! ТОВА Е НАЙ- НЕЧЕСТНАТА КОНКУРЕНЦИЯ , НАЙ ЖЕСТОКОТО ОБИРДЖИЙСТВО НА ДЪРЖАВИТЕ ПО СВЕТА , КОЕТО БЕЗНАКАЗАНО ВЪРШИТЕ!!
    -НЕЗАКОННИТЕ САНКЦИИ , БЕЗ СЪД И БЕЗ ВЛЯЗЛА В СИЛА ПРИСЪДА, КОИТО НАЛАГАТЕ НА ДЪРЖАВИТЕ!!
    -БЛОКИРАНЕ НА ФИНАНСОВИТЕ СРЕДСТВА НА МИЛЯРДИ В БАНКИТЕ ВИ НА ЧАСТНИ И ДЪЖАВНИ ФИРМИ , А ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е НЕПРИКОСНОВЕНА ,И ПАК БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА . ТОВА Е РАБОЙНИЧЕСТВО , ПИРАТСТВО ,ТОТАЛНО БЕЗЗАКОНИЕ!!!
    -ОБИРДЖИСТВО НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ СЪС СТОТИЦИ МИЛЯРДИ , С КОИТО РАЗПОЛАГАТЕ КАТО ВАШИ СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА . ТОВА Е СВРЪХ ОГРАБВАНЕ ЧРЕЗ ФАЛШПРИЕТИ НЕЗАКОННИ ПРАВИЛА ОТ ВЪРХУШКАТА В БРЮКСЕЛ!!
    ТОВА ЛИ Е ВАШАТА ЧЕСТНОСТ ??? НАЙ- СЪВРЕМЕННИТЕ ОБИРДЖИИ КРАДЦИ НА СВЕТОВНО НИВО ПРЕТЕНДИРАТ ЗА ЧЕСТНОСТ . КРАДЦИТЕ НА ВЕКА , ИСКАТ ЧЕСТНОСТ, ЩО ЗА НАГЛОСТ И ДЕБЕЛАЩИНА.
    ЕТО ТОВА СА "ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ" СТРАНИ , КОИТО СА НАФУКАНИ И СЕ ПЕРЧАТ С КРАДЛИВИЯ СИ ОБИРДЖИЙСКИ СТАНДАРТ ПОСТИГНАТ С "ЧЕСТНОС" . ТОЗИ "ЦИВИЛИЗОВАН" ПИРАТСКОТАЛИБАНСКИ СВЯТ ОТ РАЗБОЙНИЦИ -ЗЛОТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ,ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЛИКВИДИРАН!! ЧЕСТНОСТА И СПРАВИДЛИВОСТТА ТРЯБВА ДА УСПЕЯТ ДА ЛИКВИДИРАТ НА ТОВА ЗЛО .
    ОСТАНАТ ЛИ БЕЗ ФАЛШПЕЧАТНИЦАТА СИ , САМО СЛЕД БРОЕНИ МЕСЕЦИ ЩЕ ФАЛИРАТ ! НАЙ- ГИЛЯМАТА ИМ СИЛА