Last news in Fakti

6 Май, 2024 04:34 1 889 7

Откриха половин тон кокаин за 40 млн. паунда край селска кръчма на Острова

  • великобритания-
  • кокаин

Дрогата била скрита в микробус

Откриха половин тон кокаин за 40 млн. паунда край селска кръчма на Острова - 1
Снимка: Shutterstock

Във Великобритания четирима мъже бяха арестувани, след като половин тон кокаин на стойност 40 млн. паунда беше открит в микробус на паркинга на селска кръчма, предаде БНР.

Националната агенция за борба с престъпността каза, че най-вероятно наркотиците са били докарани до брега в надуваема лодка с твърд корпус, след като са били прехвърлени на нея от по-голям кораб край брега на Хъл. Служителите открили надуваемата лодка, изоставена на около 50 километра от Stags Head Inn в Лели, Източен Йоркшир, където в задната част на микробус на паркинга на кръчмата са открити около 500 кг кокаин.

Потенциалната стойност на пратката е 40 милиона паунда и се предполага, че кокаинът е бил предназначен за продажба в Обединеното кралство. И четиримата арестувани са шотландци. През февруари пратка кокаин от 5,7 тона на стойност 450 милиона паунда беше открита в пристанището на Саутхемптън в контейнер, превозващ банани, което е най-голямата конфискация на наркотици от клас А в Обединеното кралство.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зеления бесен

    11 6 Отговор
    Ей, английски приятели! Не ми пипайте пакета от помощи.. Той е одобрен от сената на САЩ.

    Коментиран от #3

  • 2 Учуден

    8 1 Отговор
    Как така няма намесени българи.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Госあ

    7 2 Отговор
    Цело село шмърче бело … включително и управляващите им. Аве, къде изчезна нашмъркания кървави албинос, който провали мирните преговори в Истамбул ? Ще перифразирам бай Тошо - ше надроби л..ната па после ше се избега и ше се скрие !!!
  • 5 Ден

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Учуден":

    Че кой ще даде на нашите такова голямо клоличество,на ганчо му стигат 2-3 кила и толкова за балканското кокошкарче!
  • 6 Механик

    2 3 Отговор
    Някой може ли да ми обясни какво е "надуваема лодка с ТВЪРД КОРПУС"?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.