Last news in Fakti

5 Май, 2024 08:22 1 540 5

Меси записа името си със златни букви в историята МЛС

  • луис суарес-
  • интер маями-
  • футбол-
  • лионел меси-
  • ню йорк ред булс

Интер Маями победи с 6:2 Ню Йорк Ред Булс в среща от редовния сезон

Меси записа името си със златни букви в историята МЛС - 1
Снимка: БГНЕС

Световният шампион с Аржентина - Лионел Меси, записа името си със златни букви в историята на американската Мейджър лийг сокър. Осемкратният носител на „Златната топка“ постигна нещо, което никой преди него не беше правил в първенството на Америка, ставайки първия футболист с пет асистенции в един мач от създаването на Лигата, както и първият, който участва пряко в шест гола в един двубой.

Меси записа историческото постижение при победата на Интер Маями с 6:2 над Ню Йорк Ред Булс в среща от редовния сезон. „Бълхата“ вкара един от головете за „чаплите“ и подаде за другите пет, а хеттрик заби неговият близък приятел Луис Суарес за по-малко от четвърт час и се изравни с аржентинеца, като двамата имат по 10 попадения от началото на сезоан и оглавяват листата на голмайсторите в МЛС.

Изненадващо до почивката имаше само едно попадение и то падна във вратата на домакините, когато се разписа Данте Ванзейър в 30-ата минута. Белгиецът стигна пръв до топката след удар в гредата на Викелман Кармона и откри в полза на Ню Йорк Ред Булс. Интер Маями създаде няколко чисти положения, но ги пропусна.

Тимът на Херардо Мартино, обаче, излезе преобразен през втората част и отнесе съперника си за 45 минути. За обрата много помогна появата на Матиас Рохас. Привлеченият от Коринтианс парагваец замени Дейвид Руис и още в 48-ата минута възстанови паритета след подаване на Меси. Само две минути по-късно аржентинската звезда получи пас от Суарес и прати топката под гредата за 2:1. След този гол домакините правеха каквото си поискат на терена, а Меси и Суарес напомниха за най-силните си години с екипа на Барселона.

Рохас направи резултата 3:1 в 62-ата минута с втория си гол в мача, а след това дойдоха минутите на Суарес. Уругвайският ветеран засече от въздуха центриране на Меси в 68-ата минута и насочи топката в мрежата. Седем минути по-късно 37-годишният стрелец отново беше изведен от Меси и пусна кълбото между краката на Карлос Коронел, а в 81-ата минута Меси намери своя добър приятел с външен фалц и за Суарес не беше проблем да оформи хеттрика си. До края остана време гостите да стигнат до второ попадение, дело на Емил Форсберг от дузпа.

След третата си поредна победа Интер Маями е начело в класирането на Източната конференция с 24 точки и е отборът с най-добри показатели в цялата МЛС. Меси пък бележи гол в седми пореден мач в първенството, а също така е и лидер при асистенциите с с общо 13 от старта на сезона.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе каквони занимавате с

    8 10 Отговор
    тази пенсионерска лига и тоя набеден играч?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 небеден

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Абе каквони занимавате с":

    ти е мозъка че има гънки…
  • 3 Гошо

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Абе каквони занимавате с":

    Просто си ти
  • 4 Браво

    2 1 Отговор
    Дайте му златната топка на жожето!

    Коментиран от #5

  • 5 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Браво":

    В първенството на пенсионерите МЛС наградата е "златен бастун":)