Last news in Fakti

2 Май, 2024 16:30 2 061 9

Четири волейболисти отказали да играят за националния отбор

  • любо ганев-
  • волейбол-
  • отказали-
  • национален отбор

Любо Ганев разкри имената на състезателите, които не желаят да бъдат викани

Четири волейболисти отказали да играят за националния отбор - 1
Снимка: БГНЕС

По време на пресконференцията за представянето на новия селекционер на България Джанлоренцо Бленджини се засегна и темата и с волейболистите, които са отказали да играят за мъжкия национален отбор. Президентът на федерацията Любо Ганев разкри имената на състезателите, които не желаят да бъдат викани, пише Gong.bg.

"Ще кажа имената, знам че ви интересуват. В крайна сметка няма нищо тайно, важно е медиите да знаят и хората, обществеността, да знаят, защото имах един случай преди 2 години - състезател, който дойде и ми заяви, че се отказва от националния отбор, след това ми направиха интервю и аз го казах и след това той ми звъни и ми вика: "Бат Любо, защо каза, че се отказвам." Така че, аз искам да кажа истината и нещата така както са.

В крайна сметка няма нищо тайно и нищо лошо. Това са Георги Сеганов, Розалин Пенчев, Владо Станков и Бранимир Грозданов. Това са състезателите, на които се обадихме да им пратим повиквателни, а те изпратиха писмено съобщение за отказ. Обадихме им се, изпратихме им повиквални, но просто тези четирима състезатели няма да бъдат част от този екип, който ще работи през следващите 5 години", обясни Ганев.

Той разкри още, че договорът на Бленджини се удължава автоматично, ако постигне две от поставените му цели.


"Първата част от контракта изтича през 2026 година ще бъде подновен автоматично, ако бъдат изпълнени две от трите цели, поставени пред отбора. А те са класиране в първата осмица на Лигата на нациите, класиране сред първите 8 на Световно първенство и класиране сред първите 6 на Европейското първенство, на което сме и домакините. При изпълнение на тези две цели, автоматично се включва клаузата за още две години договор. Ако не се изпълнят, ще седнем отново да преговаряме с Бленджини и можем да продължим заедно или да се разделим. Но настройката ни е той да остане до Олимпийските игри през 2028", каза Любо Ганев.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема балъци

    9 4 Отговор
    Да си дават живота на таз прокълната комунистическа кочина бг
  • 2 Баце

    6 2 Отговор
    Баламите умреха в Освиенцием
  • 3 Логично

    9 3 Отговор
    Откази ли са момчетата, защото знаят, че с другаря от ДС, отбор и федерация- волейбол не става. ТОЛУП!!!
  • 4 Винкело

    4 0 Отговор
    Пак ли сме "домакини" на Европейско? Това - за трети път поред. Или сме най-големите балами, или другите още не могат да открият как се краде от Европейско...
  • 5 Слаб 2+

    4 0 Отговор
    А на бас,че туйй момче от снимката ще каже,че е заради забраната на хазартните реклами и новаТВ ще потвърди.Да бе веро е.
  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 2 Отговор
    Правилно са отказали.Аз съм отказвал по тошово време,което ...си е героизъм....някой биха се удряли в гърдите....бугар....
  • 7 Позволете

    8 0 Отговор
    "Четири" е когато са волейболистки. А когато са волейболисти, са "четирима". Простички езикови правила от четвърти клас...
  • 8 Фактъ

    4 1 Отговор
    БГ е руско - съветски , комунистически к...ф . Без извинение .
  • 9 ЕСТЕСТВЕННО

    1 0 Отговор
    МУТРИТЕ ЗАВЗЕХА И ВОЛЕЯ.