Last news in Fakti

1 Май, 2024 18:31 1 149 1

Проливни дъждове убиха 8 души в бразилския щат Рио Гранде до Сул

  • дъждове-
  • жертви-
  • бразилия

Засегнати са над 100 общини

Проливни дъждове убиха 8 души в бразилския щат Рио Гранде до Сул  - 1
Снимка: YouTube

Осем души загинаха, а 21 са в неизвестност в резултат на проливните дъждове тази седмица в южния бразилски щат Рио Гранде до Сул, съобщиха от службата за гражданска защита, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Властите съобщават за над 1 400 разселени лица в резултат на бурите, довели до повишаване на нивото на реките и наводнения в различни части на щата, които са засегнали 104 общини.

В доклад за хидрологичната обстановка от вчера правителството на щата прогнозира риск от наводнения "на практика на цялата територия на щата" предвид перспективата за продължаване на "проливните валежи" през следващите дни.

В бюлетина се посочва също, че наводненията ще бъдат сериозни в поречията на много реки, като е възможно да има внезапни наводнения и масови движения на земни маси в районите със стръмни склонове.

Губернаторът на щата Едуардо Лейте изрази съболезнования за смъртните случаи, причинени от бурите, в социалната мрежа "Екс", като добави, че правителството работи за откриване на намиращите се в неизвестност хора и да осигури безопасност в рисковите райони.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кавал 3

    1 0 Отговор
    Жизели Бюндхен и Алесандра Амброзио да хващат самолета и да отиват да помагат, че и те са родени в този южен щат.
Новини по държави: