Last news in Fakti

27 Април, 2024 21:08 1 183 7

Славия излъга Ботев в Пловдив

  • славия-
  • футбол-
  • ботев пловдив

Галин Иванов носи успеха на "белите" под тепетата

Славия излъга Ботев в Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС

Славия победи Ботев с 1:0 като гост на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Единственото попадение в мача бе дело на Галин Иванов в 33-ата минута, след заучено изпълнение на ъглов удар.

В 8-ата минута Ботев Пловдив създаде първата голяма голова опасност. Джеймс Ето"о овладя в половината на Славия и с пас в коридор изведе Уме Емануел. Нападателят се озова сам срещу Светослав Вуцов, но прати топката покрай целта в аут.

Ботев започна по-добре и можеше да излезе напред в резултата още в осмата минута. Тогава Джеймс Ето"о получи в половината на Славия и с чудесен пас между Виктор Генев и Венцислав Керчев изведе на скорост отдясно в наказателното поле Уме Емануел, който стреля към далечния ъгъл покрай вратаря Светослав Вуцов, но топката премина покрай гредата в аут.

Последваха по-спокойни минути, като домакините държаха контрола върху притежанието на топката, но стигнаха единствено до неточни изстрели на Константинос Балоянис, Мохамед Брахими и Ето'о. Футболистите в бяло, до този момент, нямаха удар към вратата на Хидайет Ханкич.

В 24-ата минута футболистите на Ботев и феновете поискаха дузпа в своя полза. Балоянис получи топката на левия фланг, влезе в наказателното поле и опита да намери Уме Емануел, който падна на тревата след съприкосновение с Исак Соле, но главният съдия Георги Давидов даде знак играта да продължи. Нигерийският футболист на "канарчетата" продължи да се превива на терена, но в крайна сметка нарушение и дузпа не бяха отсъдени, тъй като Соле изглежда е играл първо с топката, преди да свали на земята опонента си.

След половин час игра късметът покри "белите". Мохамед Брахими проби през центъра и стреля. След рикошет в защитник Вуцов беше хванат в крачка, но за негово щастие топката премина на сантиметри покрай десния му страничен стълб в корнер.

Славия обаче първи отбеляза в 33-ата минута, след като разиграха по чудесен начин заучено положение от корнер. Той бе изпълнен от Тони Тасев,, който направи отлично двойно подаване с Мартин Сораков. Топката се върна в Тасев, който центрира в наказателното поле, а там Галин Иванов хвана неподготвена защитата на Ботев и от около дузпата с едно докосване не остави шансове на Ханкич - 0:1.

Три минути преди края на редовното врме на първата част "белите" бяха чного близо до втори гол. Вратарят на домакините Ханкич изби едно центриране отдясно в наказателното поле, но топката попадна в Соле. Той премина между трима играчи на Ботев, влезе в наказателното поле, размина с техника и Антоан Конте, след което шутира от чудесна позиция, но Ханкич реагира и предотврати сигурен гол.

Пет минути след почивката огромна грешка в защитата на Славия едва не доведе до изгонването на вратаря Светослав Вуцов. Топката беше върната нескопосано към стража, който трябваше да излезе извън наказателното си поле и да прави шпагат срещу дебнещия Мохамед Брахми, който падна на тревата, а съдията Георги Давидов показа червен картон на вратаря. След няколко минути на разглеждане на ситуацията със системата ВАР, обаче, реферът промени решението и отмени червения картон за Вуцов, показвайки му само жълт. Повторенията ясно показаха, че вратарят първо играе с топката, а след това закача своя противник.

Ботев беше много близо до изравняването в 63-ата минута. Капитанът Ивелин Попов се пребори за топката на десния фланг до аутлинията и центрира на далечната греда. Там непокрит беше оставен Мартин Секулич, който скочи високо и стреля в глава, но от един метър пред вратата стреля в десния страничен стълб на Вуцов.

Домакините имаха нова добра възможност да изравнят резултата в 74-ата минута, когато топката беше центрирана от корнер към границата на вратарското поле, където Йонас Там се измъкна и стреля с глава, но покрай лявата греда на Вуцов в аут.

Десет минути преди края на редовното време Кристиан Нвачукву получи отляво в половината на Славия, влезе навътре и шутира точно към вратата, но право в ръцете на Вуцов.

Натискът на Ботев Пд беше сериозен и в 85-ата минута футбоистите на Душан Керкез направиха нов пропуск. Балоянис получи отляво в наказателното поле и центрира към далечната греда, където Секулич я овладя и опита да намери Ивелин Попов пред опразнената врата, но пасът му беше пресечен в сетния миг от бившия футболист на "канарчетата" Виктор Генев.

Във във втората минута на добавено време "жълто-черните" направиха още един пропуск. Балоянис центрира ниско отляво на първа греда, където играч на Славия не успя да изчисти по най-добрия начин и топката попадна на пътя Нвачукву, който шутира от около 11-12 метра, но Вуцов спаси прекрасно с крак.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червената шапчица

    2 5 Отговор
    Тотална параноя – Германия и Чехия се присъединиха към предупрежденията на Макрон: "Целта на Путин е Европа"…
    По следите на Христо Грозев по заповед на Путин - българската връзка в най-големия шпионски скандал в историята на Австрия…
    Тони Николов: Макрон бие камбаната - в Европа има война, която набира сила на границата, Путин напредва…
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.