Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Април, 2024 15:46 4 063 125

Търсят се войници за фронта! Украйна ще връща в родината мъжете в наборна възраст, живеещи в чужбина

  • украйна-
  • войници-
  • мобилизация-
  • володимир зеленски-
  • русия-
  • донецк

Министерството на външните работи каза, че кандидатите, които искат специално удостоверение, че желаят да се върнат в Украйна, ще могат да получат помощ в посолствата и консулствата

Търсят се войници за фронта! Украйна ще връща в родината мъжете в наборна възраст, живеещи в чужбина - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинското правителство, което допълнително затяга разпоредбите, докато се стреми да се справи с недостига на войски, одобри правила, временно забраняващи на мъжете на военна възраст да кандидатстват за паспорти в чужбина, предава Ройтерс.

Разпоредбите и последващото разяснение от Министерството на външните работи на Украйна бяха обявени в сряда, ден след като външният министър Дмитро Кулеба спря консулските услуги за мъже на възраст от 18 до 60 години до 18 май. Той критикува украинските мъже в чужбина, че не са се включили в защитата на страната си в 26-месечната война с Русия.

Министерството на външните работи каза, че кандидатите, които искат специално удостоверение, че желаят да се върнат в Украйна, ще могат да получат помощ в посолствата и консулствата.

Редовните услуги, според него, ще бъдат възобновени на 18 май и тогава ще бъдат обработени заявления, получени след 23 април.

Тогава трябва да влезе в сила новият закон за мобилизацията, който има за цел да увеличи числеността на войските чрез стимули за доброволците и наказания за укриващите се от военна служба.

Стотици хиляди украински мъже на мобилизационна възраст живеят в чужбина, включително около 860 000 в Европейския съюз, и страната е изправена пред недостиг на войски в кампанията срещу по-добре оборудваната и по-голяма армия на Русия.

Министерството на външните работи каза, че частните агенции вече няма да могат да обработват заявления за паспорти, а само правителствени мисии.

В него се казва, че новите ограничения не се прилагат за граждани, на които сега е разрешено да пресичат държавните граници, докато е в сила военното положение, включително хора с увреждания.

В коментарите си относно спирането на консулските услуги във вторник Кулеба каза, че е неуместно мъже, подлежащи на военна служба, да живеят в чужбина, но въпреки това искат да получават държавни услуги.

"Пребиваването в чужбина не освобождава гражданите от задълженията им към родината", написа той в социалната мрежа X.

Основната задача на закона мобилизацията е да регистрира всички военнозадължени лица и да актуализира данните им. Това ще опрости процеса на мобилизация за властите, тъй като службите за военна регистрация и набор (сега в Украйна те се наричат ​​TЦК - "териториални центрове за набиране на персонал") ще разполагат с актуална информация за потенциални новобранци.

Гражданите на Украйна трябва сами да се свържат с службите за военна регистрация и записване, за да получат документи за военна регистрация. Тоест служителите на TЦК няма да трябва да ги "хващат" по улиците, както често се случва сега.

Мъжете на възраст 18-60 години са длъжни да актуализират своите пълномощия в рамките на 60 дни във военната служба за регистрация и вписване, центъра за административни услуги (ЦАУ) или в електронния акаунт на наборника.

Също така мъжете трябва да имат и да носят със себе си документи за военна регистрация и да ги представят при поискване от служители на полицията или TЦК.

Без тези документи украинците в чужбина няма да могат да получат паспорт или да получат консулски услуги.

Гражданите, регистрирани в армията, могат доброволно да регистрират своя електронен акаунт.

Вместо наборна повинност законът въвежда "основно военно обучение" за гражданите. Може да бъде завършен по време на обучение в университети или в учебни центрове на въоръжените сили на Украйна. Такава подготовка ще започне на 1 септември 2025 г.

Тези, които избягват мобилизацията, ще имат проблеми със закона. По-специално, проектозаконът предлага да се позволи на TЦК да отнеме шофьорските си книжки на укриващите се чрез съдилищата. Те също ще бъдат изправени пред значително увеличение на глобите.

Службата за военна регистрация и вписване ще може да се свърже с полицията с искане за задържане на укриващия се в набора. Ако това не е възможно, тогава TЦК изпраща на гражданина препоръчано писмо с искане да се яви във военната служба за регистрация и вписване. Писмото се счита за връчено дори лицето да не го е получило.

Лица, които не са преминали военна служба или основно военно обучение, няма да могат да работят в държавната служба, прокуратурата и полицията.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само така

    140 8 Отговор
    До последния

    Коментиран от #114

  • 2 Пич

    159 4 Отговор
    Галя :
    - Утре всички глави на партии , при мен в посолството на закуска с шамари ! Като видяхте , че Полша връща всички украинци от нейната територия в Украйна , за незабавна утилизация на място , вие защо дремете , и оставяте вашите украинци да се изпъват по Слънчака и Златните , и още да стоят живи ?!
  • 3 Как точно

    126 5 Отговор
    ще ги връщат? Питам за един приятел...

    Коментиран от #7, #9, #37

  • 4 Нещата

    134 2 Отговор
    Хайде сега всички от Сл. Бряг, морето и МОЛОВЕТЕ в родината.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Селянин

    154 3 Отговор
    Който не скача на Майдана е Москал, а?
    Преседнаха ли ви куррабийките сега или има още мегдан.
  • 7 Кольо вица

    89 2 Отговор

    До коментар #3 от "Как точно":

    С наложен платеж и преглед и тест
  • 8 Последния Софиянец

    112 4 Отговор
    Козяците тук да заминават!
  • 9 пешо

    76 1 Отговор

    До коментар #3 от "Как точно":

    в чували
  • 10 Да, бе

    159 2 Отговор
    Пари се напечатаха, оръжие все ще се
    намери, но... Няма хора... На никой не му се умира за шарените мъниста на неоколониализма,неизвестен брой полове и тотален фашизъм.
  • 11 Новини

    154 3 Отговор
    Те избягаха от войната сега ще ги връщат на сила и ги пращат на смърт. Никой нормален няма да се върне.
  • 12 Зелен фашист

    130 1 Отговор
    Мисля че умно-красивите ще бъдат добри войници за франта. Те са нахъсани в нета, с промити мозъци и добре ще наторят полетата на Донбас.
  • 13 ..Мишел..

    110 1 Отговор
    Руската армия завзе Новобахмутовка , 18-то населено място за 34 дни и щурмуват Соловьово, Новокалиновка и атакуват Керамика ( западно от Авдеевка).
    Между Маринка и Донецк руската армия проби укрепен район в западната част и щурмува центъра на град Красногоровка и атакува втори укрепен район в завода за огнеупорни изделия.

    Коментиран от #24

  • 14 Бонев

    123 2 Отговор
    Кво стана бе? Нали само руснаци умираха в тази война.
  • 15 Азззззззз

    142 2 Отговор
    Украинците не искат да умират за зеления. Все едно ние да мрем за сглобката - няма как да стане и това няма общо с патриотизма
  • 16 ТаУмВзе

    107 2 Отговор
    Нали Окрайна вече Побеждаваше брееее! ХАХАХХАХАХХ Z
  • 17 ВОЛОДОМИР

    82 4 Отговор
    ЩЕ МЪ ВЪРНАТ АМА НА 36 -ТИ
  • 18 зИленски

    73 1 Отговор
    НОВ КОНТРАНАСТУП
    стар резултат
  • 19 мдаааа

    23 26 Отговор
    Ми , нормално е , когато 222-рая воюва с Втарая ...
  • 20 Митко

    51 4 Отговор
    Много добра новина.Действай.
  • 21 Хохо Бохо

    97 1 Отговор
    Зеления шмъркач скоро се изцепи, че загубите на 404 били 30000 убити и ранени. Къде му изчезна армията? Или брои само пелтечещите на мова азовци и десни сектори или лъже. Кое от двете?

    Коментиран от #36

  • 22 ХАХАХА

    79 1 Отговор
    Лов на вещици ! При толкова благодарности за оръжията ,които получиха от ФАЩ отвличането на мъже от улиците и от други държави мисля ,че месомелачката ще погълне още много укри .
  • 23 Олигарх от яхтата

    82 2 Отговор
    Има ли смисъл да загиват , накрая всичко ще е на олигарси, украйнски ,
    руски или други.
  • 24 Мишель ,

    10 34 Отговор

    До коментар #13 от "..Мишел..":

    От Съпротивата участвате ли ма ?
  • 25 Цитат

    80 2 Отговор
    "Как да се откажа от украинско гражданство?"-десеткип хиляди пъти зададен въпрос в интернет.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Атина Палада

    95 4 Отговор
    България да издаде на всички желаещи украински мъже в наборна възраст български паспорти. Нато да си изпраща негови наемници, а не да убива зорлем украинските мъже, отказали да умират за интересите на САЩ!

    Коментиран от #38, #85

  • 28 Мхмхмх

    61 2 Отговор
    "Как да се откажа от украинско гражданство?"-десеткип хиляди пъти зададен въпрос в интернет.

    Коментиран от #32

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хохо Бохо

    86 1 Отговор
    Умнокрасивите жалкопаветни марш на фронта. Нали искате война с Русия? Нали се борите против ватата и рашизма? Трябва всички жалкопаветни по форумите и фейсбук групу да бъдат изловени и да им се даде шанс да се посборят с московия, ватата, рашистите и да ги направят на гнус200. Тоя генофонд трябва да се чисти
  • 31 Ха ха ха

    85 2 Отговор
    Нашите сороси увесиха носове.
    Украйна няма да покрие нуждата от бройки.България и Румъния ще дават войници.
    Ще подпомагаме фашистки режим който ликвидира българите в Украйна като малцинство.
    Нито Империята ,нито Сталин посегнаха на националността българи и българските имена.
    Свинерайха в паспортите ги записа украинци и им смени бълг имена с украински Забрани бълг.език в училищата.
  • 32 Мдаа

    83 3 Отговор

    До коментар #28 от "Мхмхмх":

    Този е най-задавания въпрос.

    Отговарят им: Идете в най-близкото руско посолство.
    Подиграваха се на руснаците, че никъде не ги приемат. Пък им дойде на главите.
    Само Русия мисли за тях. Тези които от самото начало отидоха в Русия,работят, учат, говорят си какъвто искат език и се отнасят добре с тях....но при положение, че не мислят за тероризъм и подмолни действия над руснаците❗❗
  • 33 Българин

    98 3 Отговор
    Вие чувате ли?! Ще връщат наборниците,тоест най-младите, тези които тепърва им предстои живота! Ще ги пращат да умират. Кажете че този киевските режим не е против народа си. Сатанисти в действие.

    Коментиран от #84

  • 34 Проблем ... свършва пушечното месо

    69 2 Отговор
    Е да де ама пушечното месо на укрите где е??!! ....
    7 мобилизации направиха укрите, прибраха жени, старци, младежи и в момента казват, че са им нужни нови 500,000... къде отиде тоя народ????
    Никъде не прочетох и не чух... родолюбци укри да се събират доброволно в Бг и Европа в клетата чужбина, а и в самата Укрия и да отиват на фронта ей така за идеята да защитават родину...
    На всякъде се пише, че масово бягат от държавата, а и от фронта, по и над 10,000 еврака на каналджии броят... донаборници се събират насила по улици, гари, пазари, гори и паланки и се пращат на фронта от където пък бягат при руснаците или при такива опити са убити от спец отряди на Азов....
  • 35 Ицо

    68 1 Отговор
    Голяма измама ,бягат украинците ,насилствено ги изпращат на фронта ,но те се предават за да останат живи !!
  • 36 Атина Палада

    70 2 Отговор

    До коментар #21 от "Хохо Бохо":

    Без Азовци, десен сектор и всякакви там фанатизирани формирования в Украйна..... от армията на Украйна , които успяха минаха на руска страна.. Затова Сирски търсеше 700 хилядна украинска армия.. И не може да я намери.. Няма я! Няма как да е избита цялата...
  • 37 Как

    65 1 Отговор

    До коментар #3 от "Как точно":

    Не им подновяват престоя, карат ги да се върнат в Украйна за подновяване.И там познай какво се случва. Към първа линия
  • 38 България ми е мила

    56 2 Отговор

    До коментар #27 от "Атина Палада":

    Напълно подкрепям! УКРАИНЦИ И РУСНАЦИ СА НАШИ БРАТЯ!
  • 39 Русия ще им даде

    72 1 Отговор
    Паспорти.Ще си признаят накрая, че са руснаци.
  • 40 Що бе,

    55 1 Отговор
    С предишните им войници на Украйна какво стана?

    Коментиран от #44

  • 41 Бре

    61 1 Отговор
    Чудно, защо има които не искат да се бият за американския интерес ?
  • 42 Окрайна Омира

    66 1 Отговор
    На бас, че веднага ще припознаят Русия.
  • 43 Ха Здрасти!

    73 1 Отговор
    Сетихте се!
    Че освен оръжия,требе нЕкой и да им натиска спусъка...!
    А пусто- мераклии нЕма...!
    Освен Тагарев,Пасито,Шаламанов,Иво Инджев,Ивайло Мирчев...ген.Атанасов и т.н...!
  • 44 Малко

    34 1 Отговор

    До коментар #40 от "Що бе,":

    фира за съжаление.

    Коментиран от #47

  • 45 Балъка BG

    52 2 Отговор
    Ако при нас (недай боже) стане нещо подобно , храбро грабвам карабината и бягам смело да браня теца на Доганя.
  • 46 Вражалец

    31 4 Отговор
    Крайно време беше! Да си ги взимат всички и курортите и спортистите!
  • 47 Е ся тия

    46 2 Отговор

    До коментар #44 от "Малко":

    Избягалите в Полша и Западна Европа ще се бият с особено голяма мотивация.
  • 48 За сега!

    65 1 Отговор
    Само Полша е заявила,че е готова да връща укро-пушечно месо за фронта...!
    Нашите чакат нареждане от Галя...

    Коментиран от #87

  • 49 Москаляку на гиляку

    59 2 Отговор
    "Москаляку на гиляку" - май почнаха да им присядат курабийките на Виктория Нюлънд от Майдана? Само , че тия дето врещяха не са в първия окоп ,а стрелят в гръб като заградителни отряди.
  • 50 Пуч

    50 2 Отговор
    Скоро хамереканците няма да могат да опазят Зеления от "народната любов".
  • 51 Сатана Z

    46 1 Отговор
    Укрожопите нацисти свършиха много бързо като олиото в Кауфланд преди две години.Тези,които избягаха в Русия сега щракат с пръсти,а тия на Слънчака ги чака два метра окоп под брадичката.
  • 52 Така Така

    34 1 Отговор
    Бих воювал срещу Сатанистите мдаа ако се наложи. Така, чр съжалявам ,но офертата е от срещуположната страна на фронта :)))) няма как да я приема и да не е еъпрос на пари, на ценности е и разбиране за живота
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 илф

    35 1 Отговор
    Да се направи ротация, правителство и парламент + роднините им на фронта, а ранените да заемат местата им.
  • 56 Не са всичките зомбирани

    58 1 Отговор
    Не злобейте толкова. В нашия край работим с едни украинци дето на всяко второ изречение псуват Зеления шмъркач като не ги слушат външни хора.Не казвам къде и какво работят за да не им нвредя.
  • 57 МирО

    46 3 Отговор
    Имах по-високо мнение за укрите, до сега трябваше да са увисили джуджака-наркоман за краката, а то кво, той ги избива (ловейки ги и пращайки ги на фронта за пушечно месо). Добре, че между 5 и 8 милиона емигрираха в Русия , та представители ще останат - няма да е "до последния" в истинския смисъл.
  • 58 да питам

    16 9 Отговор
    Познайте , ако сравним избягалите от войната руснаци и украинци , кои ше са победителите ?! 🤔😉
  • 59 Будала глупак

    41 3 Отговор
    Ха хаха , как ще стане!? Тук в Германия украинските хора получават БЕЗПЛАТНА квартира, по 600Евро на калпак , други помощи и обучение за език и работа...... вие добре ли сте??

    Коментиран от #62, #79

  • 60 бягащите урк дезертьори да се спасят тук

    36 3 Отговор
    Търсят се ратаи на морето от чорбаджиите при осигурено ядене и спане при украинките в хотелите им
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Атина Палада

    31 1 Отговор

    До коментар #59 от "Будала глупак":

    Много лесно може да стане.. Като Германия ги екстрадира...Мъже в наборна възраст...
    Дано не стане, обаче...
  • 63 Хахаха

    45 1 Отговор
    Сега много от тия украинци ще емигрират в Русия,и там ще са спокойни за живота ..

    Коментиран от #64

  • 64 да питам

    1 26 Отговор

    До коментар #63 от "Хахаха":

    Както руснаците в Казахстан ли ? Или в Монголия

    Коментиран от #70

  • 65 хахаха

    46 0 Отговор
    е как така? Нали тука всичките ни "експерти" ни убеждаваха до каква неимоверна сплотеност на покрайнинците е довела "с нищо непридизвиканата и пълномащабна агресия на Русия"? Нещо взе да се руши май в така прекрасната картинка на покрайнината.
  • 66 Нито един

    41 0 Отговор
    Антируснак няма на форума който да иска да отиде на фронта срещу омразната му Русия.
    Защо така ?
  • 67 Историята учи, че

    33 1 Отговор
    Няма да стане. Те са избягали, за да не воюват,та сега ще се върнат доброволно. Вече са се устроили и в България,и в други страни от ЕС!
  • 68 Дед

    35 0 Отговор
    Ама те са избягали защото не искат да си дават живота за каузата на политическото им дълголетие на БайДън и Зеленски.Ще ги върнете ама друг път.

    Коментиран от #72, #92

  • 69 Време е Украинците да Провесят

    38 0 Отговор
    Нацистите които са Яхнали държавата! Зеленски, Кулеба, тея в Радата! Мелник!
  • 70 Като българите

    24 3 Отговор

    До коментар #64 от "да питам":

    миещи чинии и клозети на запад

    Коментиран от #110

  • 71 Небинарен евро-жидо-атлантик с аутизъм

    38 0 Отговор
    Да не си украинец в наши дни... Евро-атлантидите те искат буквално мъртъв. Единствения шанс за оцеляване е да кандидатстват за руски паспорт.
  • 72 ТОЧНО ТАКА...!

    33 0 Отговор

    До коментар #68 от "Дед":

    Ще ги върнат,ама друг път!
    Те са броили по 10 хил. долара,за да избягат от мобилизация в Украйна,чакай такъв човек да се върне и бие за...,,Родината"...!
  • 73 Зеленски

    14 4 Отговор
    Всі в Болгарії повинні негайно переїхати
  • 74 АБЕ...

    32 0 Отговор
    Нали зеленият още от началото се зарече "до ппоследният ще се бият...но ми се струва че той самия не е в тази бройка
  • 75 Феникс

    29 0 Отговор
    Ех, цяла нация се опитват да затрият сатанягите!
  • 76 Мим

    30 0 Отговор
    На зеленски измишльотина,ама едва ли ще го огрее.Всички,които са избягали ,за да се спасят от него сигурно ще поискат да станат руснаци и ще отидат в Русия,а не при укрите на заколение....
  • 77 Взеха да се появяват клипчета

    40 0 Отговор
    на украинци, които казват, че се отказват от украинското си гражданство. Един дори си скъса паспорта. Тази работа насила не става. Досега им беше лесно да протестират в разни западни градове, но като опря ножа до кокала, изведнъж се оказаха не чак такива патриоти. И е разбираемо, кой идиот ще иска да умира за Зеления клоун и обкръжението му, което вече не си знае броя на имотите.

    Коментиран от #83

  • 78 Жададык

    23 0 Отговор
    Всички бг атлантици с усраiнския пряпорец на профилите-чемодан, вкзал, куiв....Плюнки от дивана всеки може да пръска.

    Коментиран от #80

  • 79 вседртъхуи

    23 0 Отговор

    До коментар #59 от "Будала глупак":

    Много лесно шъ стани тая рабутъ, вервъй ми...

    Швабите ще кажат "за да получите помощи вече ще е нужен и документ Х" който по една случайност се издава в посолството...

    Ей ти и жокерче- не е далеч момента в който "отклоняването от военна служба" в осраина ще бъде преквалифицирано в тежко престъпление и десетки хиляди осраинци ще се окажат издирвани от Интерпол с "червена бюлетина" и ще бъдат екстрадирани масово...
  • 80 РОТЕН ША ИМ Е ПАСИ НАЛИ

    25 0 Отговор

    До коментар #78 от "Жададык":

    А. БОКО И КИРО ВЗВОДНИ.....
  • 81 ВСИЧКО ПРОУКРАИНЦИ ПИШЕЩИ

    22 0 Отговор
    ТУКА И ТЕ ДА СА НА ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ КО ПРАЯТ ТУКА...
  • 82 Рок

    31 0 Отговор
    Тоя иззррод кУлеба е по гнУуссен дори от зеления клоун. Тотален крах за Украйна , благодарение на фашистката хунта ! А за така наречните доброволци за които се говори - коментара е излишен . Тива е комично ! Кой нормален човек ще се върне и да умира за шайка бандити ?!?!?!?!?!???
  • 83 вседртъхуи

    14 1 Отговор

    До коментар #77 от "Взеха да се появяват клипчета":

    Да казват каквото си искат гнусните фашисти- ще ги връщат насила, с белезници и пребити от бой ако много си отварят устата...
    Отказът от гражданство е сложна и дълга процедура... И го казвам ОТ ЛИЧЕН ОПИТ- да се откажа от бг гражданството ми отне над 6 месеца...

    Коментиран от #111

  • 84 Ъхъ!!!

    19 0 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    Само че режимът в кийф е хазарски. Така че няма нищо общо с народа.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Слуга на дявола

    27 0 Отговор
    всички депутати по света подкрепящи зеленски да заминават на фронта нашите ганиовци на първа линия байрака на Бойко в ръцете а Тагаренко с картешница на гърба след Бойко

    Коментиран от #90

  • 87 Съвсем скоро...

    17 0 Отговор

    До коментар #48 от "За сега!":

    ...и Литва заяви,че ще връща Украинци за фронта ...
  • 88 Търсят се русофоборчаги за фронта!

    17 0 Отговор
    важното е да се яват с по заплата за бункера и викат на български слава украйна за да подплашат Руснаците
  • 89 Историк

    22 1 Отговор
    Вземайте си обратно туристите от Черноморието,бонус получавате цялата жълтапаветна с ганн заедно с депутататите им и целия Атлантически клуб.Да ходят на практика да защитават Свободата и Демокрацията от "лошите рашъни".
  • 90 ИМЕННО...!

    21 0 Отговор

    До коментар #86 от "Слуга на дявола":

    И Пасито да носи като шерпите-сандъците,с патрони за картечаря-Тагаренко...!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Сократ

    23 0 Отговор

    До коментар #68 от "Дед":

    А защо тогава вече две години се държат в Европа, все едно всички сме им длъжни? Защо реват, че в Германия ги карат да работят? В цяла Европа ги натириха да работят, само тук им плащаме да си живеят живота като царе. Да заминават. Нали за това скачаха на Майдана?
  • 93 тоя пък

    18 0 Отговор
    все едно не познава манталитета на хората си - тия никога няма да се върнат в Украйна.
    Две години поживяха на помощи, а сега, ако трябва ще са готови и да работят, но няма да идат да им запълват месомелачката.
    Мъжете в Украйна изпаднаха в нелегалност, а тези зад граница ще станат чужди граждани или нелегални имигранти, ама няма да играят по свирката на комика и шайката му. Горкия шут, ще остане без мъже за продан! Да се готвят жените, че някой трябва да изплаща американските помощи.
  • 94 Ний ша Ва упрайм

    11 0 Отговор
    да идат с джипките у Европата и да ги сбират принудително
  • 95 Ха,ха,ха

    11 0 Отговор
    А украинките на кого ще ги оставят , на нас ли ,след като загине и последния украинец?
  • 96 В.В.П.

    13 0 Отговор
    Изврашението на ЗЕЛЮ фашиста...Ахаха . Товарете и Нойзи, ал.йо,Паси ,Кирил ,Инджев..Те знаят руски ,ще минат за окропи..
  • 97 В.В.П.

    1 7 Отговор
    Здраво ще клатят хахлята..Слава Окраина!!Ахаха.
  • 98 Име

    9 0 Отговор
    Които не желаят да стават незнайни войни, ще се насочат към Турция.
  • 99 Аскер нема действайте!

    14 1 Отговор
    Нито един украинец няма да се върне,за да се бие за укронацистите! Тагаренко нали и той е с окраински паспорт,какво се ослушва?!

    Коментиран от #103

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 СТАРШИНА ОТ ЗАТВОРА

    6 1 Отговор
    80-100 хиляди души бяха вербувани от Украйна да се бият срещу Русия .Преди анексирането .Преди няколко месеци всички бойци преминават към Русия ,за да си защитават родните места .
  • 102 666

    8 0 Отговор
    Отидоха на поляците шофьорите кой ще им кара камионите
  • 103 Моряка

    7 1 Отговор

    До коментар #99 от "Аскер нема действайте!":

    Да не са луди да се връщат,като скотове в скотобойна.Аз също мисля,че нито един няма да се върне.Най лесно ще се реши украинския проблем,ако сами си залюлеят зеленото. лв
  • 104 тагаренко не подлежи ли на мобилизацив?!

    9 0 Отговор
    Като окраинците не искат да умират за интересите на сащ и клоуна тогава всички русофоби начело с евроатлантиците от НС да отиват да се бият срещу братушките!
  • 105 Айде,

    11 0 Отговор
    Сега е момента и нашенските укрофили да се докажат на фронта. Тагаренко да тръгва да ги събира немедленно.
  • 106 Украйна се отказа от народа си

    8 1 Отговор
    Чудя се кога украинците ще се откажат от тези, които ги набутаха в помийната яма по молба на американците.
  • 107 Тато

    8 1 Отговор
    Е как фашагите нема да връщат младежи.....да видим наще дали ще се докажат и те....падението е голямо....
  • 108 Интересно ми е, как ще ги

    7 1 Отговор
    връща Украйна тези хора? Ще тръгнат азовци с бусове из ЕС на лов ли?

    Или самите човеколюбиви Брюкселци ще им ги ловят, опаковат и пращат на Зеленски?

    А от Африка мигрантите от страни където има война са защитени.
  • 109 Госあ

    4 0 Отговор
    Зелката - сварена на площада и курбан ! По холандски тертип. Иначе, ще воюва за изпратените кинти до последния украинец. А мечката е много разярена вече от клоуна и укрите и ще ги довърши.
  • 110 Без коментар

    0 2 Отговор

    До коментар #70 от "Като българите":

    Добре, че са българите на запад, миещи тоалетни и чинии, че инак не можете да си вържете минималния бюджет.
  • 111 Без коментар

    4 0 Отговор

    До коментар #83 от "вседртъхуи":

    Русия може да им улесни процедурата, но не знам дали е все още благосклонна към тях. Доста от тях са от подкрепящите Майдана.
  • 112 Гоце Делчев

    3 0 Отговор
    Това ще се случи и с българите. Украинците са славяни в капона на англиконци ционисти и масони, желаещи ратоизтребление.
  • 113 ггтнн

    1 0 Отговор
    Пише че това не се отнася за лицата които имат разрешение да пресичат границите демек синовете на върхушката не ги лови закона
  • 114 090

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Само така":

    --Да, да, ама не. Вчера Ольга Скабеева по предаването 60 минут по горячим следом показа младежи в Полша, които казаха- Щом имаме проблеми в Полша ще станем граждани на Руминия. Но пушечно месо на фронта- никога! Поняли?
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: