Last news in Fakti

20 Април, 2024 12:43 5 168 59

Германски военни не са необходими за използване на ракети Taurus в Украйна

  • taurus-
  • украйна-
  • airbus-
  • военни-
  • германия

Киев отдавна иска от Берлин ракети Taurus

Германски военни не са необходими за използване на ракети Taurus в Украйна  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ръководителят на отбранителната компания Airbus Defence and Space (подразделение на Airbus) Михаел Шьолхорн постави под въпрос оценката на германския канцлер Олаф Шолц, според която евентуалното използване на крилати ракети Taurus в Украйна в случай на прехвърлянето им в Киев изисква присъствието на военни специалисти от Бундесвера на място.

„Ако имаше желание да доставяме ракети, щяхме да намерим технологични решения за използване на Taurus в Украйна без германско участие“, каза Шьолхорн в интервю за списание Der Spiegel. Според него, Шолц оправдава невъзможността за прехвърляне на ракети в Киев от политическата страна на проблема. „Мога обаче да разбера политическите аргументи“, добави ръководителят на подразделението на Airbus.

Шолхорн също критикува темповете на увеличаване на отбранителната способност на Германия. Според него изпълнението на обявените от правителството мерки "към днешна дата е недостатъчно". "Правим твърде малко, твърде бавни сме. В съзнанието на много хора повратната точка все още не е настъпила“, отбеляза той. „Всеки, който иска да направи кардинални промени, трябва да обяви отбраната за основен приоритет и постоянно да увеличава разходите за отбрана, както и производството у дома или в Европа“, казва Шьолхорн. За "повратната точка" Шолц заяви във връзка с конфликта в Украйна.

Киев отдавна иска от Берлин ракети Taurus. Те се считат за аналог на британските Storm Shadow, които вече са доставени в Украйна. Обсегът на действие на германо-шведските ракети обаче е много по-голям – до 500 км. Преди това Шолц многократно отхвърли възможността Taurus да бъде изпратен в Украйна. Според него ефективното използване на такива ракети изисква участието на германски военен персонал и точно това е границата, която той не иска да премине.

Източник: tass.ru


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сърбин

    60 16 Отговор
    Тия ракети Таурус ако бяха добри щяха да ги купуват някъде.

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Хи хи хи

    40 8 Отговор
    А какво е мнението на НаСвалная по въпроса ! ?

    Коментиран от #10

  • 3 ТаУмВзе

    57 16 Отговор
    Германчето, пудел на краварите след Капитулацията от 1945та ли. Повторението е майка на Знанието и Баща на тръкнатите. Да си гледат мулти култи Халифата и Тихо. Пращай още скрап, не е проблем! Z
  • 4 Бля бля

    55 13 Отговор
    Кои германски военни, Мехмед, Али, Гюрсел...😁😂

    Коментиран от #8

  • 5 Последния Софиянец

    6 18 Отговор
    Лъжа!
  • 6 За руски

    16 35 Отговор

    До коментар #1 от "Сърбин":

    Цели, всякакви ракети стават.
  • 7 Турчин

    11 42 Отговор

    До коментар #1 от "Сърбин":

    Колкото копуват С 400.

    Коментиран от #31

  • 8 Отговор

    10 33 Отговор

    До коментар #4 от "Бля бля":

    Типично руски имена: шойгу, мислим, и.т.н
  • 9 Морски

    49 17 Отговор
    Като ги знам какви са ,без германски военни, украинците ще са като индианци на пишеща машина. Набързо ще бъдат строшени, начупени и раздробени тези ракети.Мале,мале, абор.иг.ени с две леви.
  • 10 Важи е

    25 5 Отговор

    До коментар #2 от "Хи хи хи":

    САЩ кво ще дават.

    Коментиран от #14

  • 11 Българка

    21 54 Отговор
    Да разбираме ли, че от политическа гледна точка Шолц го играе в полза на Русия? Защото агресорът е РФ, а Украйна се отбранява и отблъсква или задържа нашественика. Украйна не е нахлула в Русия

    Коментиран от #12, #15, #16, #30, #36, #45

  • 12 ЕВРОНЮЗ

    50 10 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    За триполовите жълтопаветници не е нужно нищо да разбират. Само да викат йес сър
  • 13 Додо

    45 11 Отговор
    ,,Киев иска!" стана лозунг.
    Западът се превърна в Златната рибка на Зеления клоун,който всеки ден има по едно желание,което Западът безропотно изпълнява вече две години.
    Киев иска български реактори,немски тауруси,ингилизки шедоуи,задокеански петриоти.
    Е- гати комунизма:,,На Украjjна според потребностите,на Европа според възможностите" Докога?
  • 14 ОТ ТРИТЕ

    25 6 Отговор

    До коментар #10 от "Важи е":

    НАИ-ДЪЛГОТО
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 неци ВИНОВНА ТИ

    18 4 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    ОТ ДРУГИИ свят съм аз
  • 17 Костадин Костадинов

    56 8 Отговор
    На днешната дата през 1876 г. избухва Априлското въстание. Благодарение на безпримерната саможертва на няколкото хиляди въстаници милиони българи получават шанс за свободен живот, а България възкръсва от пепелищата на миналото.

    В историята няма ако, но замисляли ли сте се какво би станало, ако през 1876 г. нямаше бунт и робството бе продължило? Какво би станало, ако въстанието избухнеше днес?

    Първо, БРЦК щеше да бъде обявен за терористична организация от демократичния свят. После щеше да има пълна подкрепа за териториалната цялост на Османската империя. Бенковски, Стоянов, Волов, Стамболов и всички останали апостоли на въстанието щяха да бъдат обявени за руски агенти и пуснати за издирване от Интерпол. Логичната руска намеса в помощ на поробените българи щеше да бъде заклеймена като агресия, а на Русия щяха да бъдат наложени санкции. Накрая Османската империя щеше да получи многомилиардна помощ под формата на оръжие, боеприпаси и чуждестранни военни наемници. Разбира се през цялото това време щеше да се посочва как българите не искат да се освобождават и как всъщност се борят срещу руските агенти и нахлуващите руски окупаторски войски.

    Колкото и да е абсурдно, някои от тези неща наистина са се случили през 1876 г. и последвалите 2 години на Руско-турската освободителна война. По време на войната в състава на турската армия се бият хиляди чужди доброволци, основно англичани, но и немци, французи и австрийци. Английският флот превозва по море армият

    Коментиран от #29

  • 18 Поздрав за всички кибици и сеирджии!

    11 17 Отговор
    Когато дълго се чувстваш само зрител и незасегнат, само насъскваш, в един момент с изненада разбираш, че войната е дошла у вас, като мечка стръвница, гладна с кървясали очи, непрощаваща... Тогава е късно да се каеш.
  • 19 Костадин Костадинов

    54 9 Отговор
    Английският флот превозва по море армията на Сюлейман паша, за да може тя да извърши кланетата в Тракия. Бейкър паша е командир на Орханийската дивизия, Сенклер (Хидает паша) създава цяла башибозушка армия в Родопите, която изколва хиляди българи, а броят на другите европейци, станали офицери в турската армия, надхвърля 100. През цялото време на войната в английската преса върви пропагандна кампания, обясняваща как мюсюлманите са жертва на българския фанатизъм и руските зверства.

    Като финал не липсват и българските предатели. Стоян Чомаков развежда делегация от чужди журналисти, съставена от турското правителство, която да се увери, че кланетата над българите са мит, и че българите всъщност сами са запалили къщите си и са се избивали помежду си, подклаждани от руските агенти. Захари Стоянов пък описва една незабравима сцена, когато след залавянето му е отведен в Тетевен, където един местен, наречен Петко, иска от заптиетата да му го предадат, за да го убие със собствените си ръце, тъй като се осмелявал да посяга на султана.

    Общо взето Стоян Чомаков, одиозния Петко и всички останали знайни и незнайни предатели от онази епоха имат своите изцяло пълнокръвни аналози в днешната парламентарна група на ППДБ и част от нейните избиратели.

    Предатели винаги е имало, има, и ще има. Но същото важи и за героите. В нашите вени тече кръвта както на едните, така и на другите. От нас, и само от нас, зависи чий път ще изберем да следваме. Историята може да ни осъди

    Коментиран от #27, #38

  • 20 Костадин Костадинов

    53 8 Отговор
    От нас, и само от нас, зависи чий път ще изберем да следваме. Историята може да ни осъди, може да ни презре, може да ни забрави, а може и да ни възвеличае. Бъдещето на България е в нашите ръце и то ще е такова, каквото го създадем!

    Поклон пред героите на Априлското въстание! Поклон пред онези, които умряха, за да живеем ние, и да живее България!

    Костадин Костадинов

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Малайзия аъруейз

    13 5 Отговор
    Дори и маймуна може да задейства ракетна установка с голямо червено копче, ако получи банан след това.
  • 23 Владисливово

    20 5 Отговор

    До коментар #21 от "Клети невежи копейки":

    Очевидно имаш доста роднини от Максуда.
  • 24 Не са необходими

    4 25 Отговор
    немски военни. Необходими са единствено руски военни по чиито окупаторски глави ще падат ракетите:)
  • 25 Миро Тигъра

    21 5 Отговор
    Давайте им на хохохолите тези Тауруси,след това руснаците директно с въздушна поща ще им ги върнат в Берлин.Време е за малко веселба.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ветеран от протеста

    19 3 Отговор

    До коментар #19 от "Костадин Костадинов":

    Също когато е била битката на полско -литовското княжество с османците за Варна,с помоща на флотилията на Франция е прехвърлена 100000 войска от Мала Азия и това решава исхода на битката.Решавайте за вас си дали обичате франсетата.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ⚜️Лопата с чип⚜️

    21 1 Отговор

    До коментар #17 от "Костадин Костадинов":

    Тъжно е че трябва да влизам и да чета коментари под новините за да прочета самата истина! Уважение братко! Може да е тъжно, но пък и има надежда щом някои хора мислят така! Дерзаем и борбата продължава!
  • 30 Аналена Гресор

    13 2 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Ако желаем може да се запознаеш с агресора.Само пожелай.
  • 31 Мунзафер ага

    14 2 Отговор

    До коментар #7 от "Турчин":

    Сусссс бе гьоттт веррен,имаш 2ка.Пише се купуват ,а не копуват
  • 32 само питам

    6 16 Отговор
    Нощите вълци трръгнаха,ли за Берлин?

    Коментиран от #35

  • 33 Икономист

    13 3 Отговор
    "трябва да обяви отбраната за основен приоритет и постоянно да увеличава разходите за отбрана" заяви "Ръководителят на отбранителната компания Airbus Defence and Space".

    Ами така е трябва да се увеличават поръчките за компанията ти и съответно да се увеличава печалбата ти - а че народа ще плаща за интересите на краварите какво те интересува - една поръчка за прескъпи ракети Taurus е добре дошла за вас нали - ще свършат същата работа като Storm Shadow де - точно никаква ама сметката ти ще надебелее осезателно.

    Какви хора са не искат да си дават парите за твоето обогатяване а искат да живеят по добре и да не дават парите си за оръжия които няма да защитават тях - лоши хора. Друго си е да лапнете поръчката за няколкостотин ракети по няколко милиона всяка.
  • 34 РЕАЛИСТ

    21 4 Отговор
    Абе то уж и за танковете Леопард не бяха нужни немски екипажи, ама като ги удряше РПГ-то, отвътре изскачаха някакви " украински" танкисти, дето ревяха " nicht schiessen

    Коментиран от #37

  • 35 И аз да попитам

    15 3 Отговор

    До коментар #32 от "само питам":

    Зеления пие ли си чая в Севастопол вече
  • 36 Антитрол

    26 3 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    "Защото агресорът е РФ, а Украйна се отбранява и отблъсква или задържа нашественика. Украйна не е нахлула в Русия"

    Защо бе те сигурно Ирак, Либия, Афганистан, Сирия и Югославия се съюзиха и нападнаха краварите и НАТО и "отбранителното" НАТО отблъскваше нашествениците. Та господарите нашественици ли бяха или се отбраняваха и задържаха нашествениците. НАТО ли нахлу в тези държави или тези държави нахлуха в НАТО. Та не ми стана ясно кой е агресорът.

    Второ евреите ли са окупирали палестински територии или палестинците еврейски - нападението на Хамас освободително ли беше или терористично.

    Или плащат само да се плюе по Русия а в канчето на господарите не трябва да се гледа че ще спрат паричките.
  • 37 Историк

    16 3 Отговор

    До коментар #34 от "РЕАЛИСТ":

    Ти кой мислиш че управлява всичките ПВО западни образци( да не им пиша им ената ,че ме трият ) западни "инструктори".Даже преди време и полк .Дъглас Макгрегър го потвърди .Окраинците ,ако изобщо ги има там са помощен персонал,шофьори ,зареждачи ,охрана и т. н.
  • 38 Хахахаха

    2 22 Отговор

    До коментар #19 от "Костадин Костадинов":

    Копейки, вие сте уникални! Ще върнете хилядолетия, за да изкарате опорки за да обяснявате! Е, като е така, украинците тогава защо трябва да са с руснаците и да обичат руснаците, като всъщност руското управление е убило милиони хора от украинските региони при Голодомора? Те имат много повече причини за да воюват срещу поробителя?

    Коментиран от #40, #41, #42, #44

  • 39 Факти

    20 2 Отговор
    Русия е завзела 30% територии , продължава настъплението и урките се предават в плен - какво повече да драскаме тук ?
  • 40 Факт

    21 2 Отговор

    До коментар #38 от "Хахахаха":

    В двете области завзети до сега живеят 85 % руско население което желае референдум ! Всеки ден драскаш тук джендърски опорки и лъжи и сам не си вярваш ! Бегай на фронта да помагаш на смъркача !
  • 41 Въпрос

    15 2 Отговор

    До коментар #38 от "Хахахаха":

    Каква е украинската нация всъщност ? Същотото е да се пита българските власи и цигани дали са румънци и мексиканците в САЩ дали са американци ! Иначе казано който може да мисли да мисли а който си чеше езика да го чеше и да не се самозалъгва че някой му вярва на джендърските опорки …
  • 42 Гладомора

    12 2 Отговор

    До коментар #38 от "Хахахаха":

    не засяга само и единствено днешните територии на Украина,а целият СССР благодарение на т.н. ,,Златна блокада".Зърното отива в САЩ за изплащане на кредити,които първоначално са изплащани със злато.
  • 43 Хитлер също така мислеше

    4 0 Отговор
    Но старият комунист Сталин малко го прецака.
  • 44 Хохохо

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Хахахаха":

    На трибуквената и трябва ескалиране конфликт
    Иначе трилион долара заеми от печатницата .
    Пълномащабен конфликт им оправя заемите .
    Сега ще дадат ракети с голям обсег , на което ще бъде отвърнато с ядрено оръжие и не в САЩ
    А по твоята изкуфяла кратуна .
    Дано края не ти е мигновен , да е бавен и
    Мъ.....лен , да осъзнаеш действителността.
  • 45 Ромка

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Какво разбираш , като си ограничен в тунел !
    Само се биеш в стените за да държиш посоката.
    Тичай за центовете утре на козарника.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания