Last news in Fakti

17 Април, 2024 08:48 1 005 16

Светослав Малинов: Служебният кабинет е доминиран от назначения на Борисов и Пеевски

  • светослав малинов-
  • служебен кабинет-
  • назначения-
  • бойко борисов-
  • делян пеевски

Бившият директор на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов също се усъмни в конституционните промени. Той подчерта, че част от тях са обжалвани в КС. По думите му срещу тях има много отрицателни становища

Светослав Малинов: Служебният кабинет е доминиран от назначения на Борисов и Пеевски - 1
Снимка: bTV

Служебният кабинет е доминиран от назначения на Бойко Борисов и Делян Пеевски. Предложението Даниел Митов да стане външен министър е на Борисов. Това заяви в ефира на bTV политологът Светослав Малинов, цитиран от news.bg.

Той отбеляза, че не е противоконституционно лидерът на ГЕРБ да иска промени в състава на МС. Според него обаче е друг въпрос дали това е редно. Малинов е категоричен, че Димитър Главчев не е независим премиер. Политологът подчерта, че има възможност служебния кабинет да остане на власт по-дълго, с оглед на липсата на ясно мнозинство след изборите. По думите му ГЕРБ или смята твърдо да задържи МВнР след изборите или се надява, че кабинетът ще просъществува по дълго.

Политологът критикува промените в Конституцията. За него ограничаването на лицата, които могат да заемат поста на служебен премиер е грешка. Според него списъкът трябва да бъде разширен.

Бившият директор на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов също се усъмни в конституционните промени. Той подчерта, че част от тях са обжалвани в КС. По думите му срещу тях има много отрицателни становища.

Константинов е убеден, че част от промените ща паднат в КС, защото са неработещи. Той е категоричен, че законовата уредба не действа. Според него ще има още издънки.

Константинов отбеляза, че с новите промени не се знае кой носи отговорност за служебното правителство. Отговорността не може да се размива, тя се носи персонално, поясни той.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Затова

    6 5 Отговор
    "Служебния кабинет" е вреден за България !

    Коментиран от #2

  • 2 Защото

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Затова":

    Толупа 🎃 и "евроатлантика" Шиши са вредни за България !

    Коментиран от #4

  • 3 ГНУСЕН БОКЛУК

    9 0 Отговор
    Кажи нещо на тема енергетика, добра инвестиция ли са 15 милиарда за 2 реактора, при положение че преди 8г 7-8 милиарда за два реактора бяха много пари? А ядрени отпадъци да се чудим къде да ги съхраняваме, по-хубаво ли е от колкото руснаците да си ги взимат? А никаква, отворен бюджет, гаранция, краен срок за изпълнение как ти се струват като условия?
  • 4 име

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Защото":

    Чудя се дали те са по-вредни за България или ПП-ДБ? В крайна сметка последните ни нахендриха тези промени, а и благодаретие на тях 9 весеца гледахме всеки ден шиши и тулупа да ръсят акъл.

    Коментиран от #9

  • 5 Вълк единак

    6 6 Отговор
    До като двата шопара са на свобода няма бъдеще за Българския народ!!!
  • 6 12340

    7 0 Отговор
    С енергичното съдействие на Христо Чушката
    и Начо Кубето---
    майстори конститучари
    от ПУЦа по право в Долна Диканя!
  • 7 Нафталинка

    4 1 Отговор
    Много навреме се сетихте за служебно правителство да но да не е на президента сега се изтрепете в буквалния смисъл простаци неграмотни та и конституцията променихте всичко това е резултат от вашите евроатлантически ценности
  • 8 фигурантско

    4 1 Отговор
    Така се получава, когато уж гониш мутрите, а после ги връщаш обратно.
  • 9 те са вредните

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "име":

    Промените се приемат с 2/3 мнозинство.
  • 10 Казвайте го, бе!

    5 2 Отговор
    Служебният кабинет е създаден по правилата на ППДБ. Постоянно го напомняйте! Знаех, че главата на Пинокио е дървена. Разбрах, че е и съвсем куха. На другарчетата му - също.

    Коментиран от #14

  • 11 Тити

    1 1 Отговор
    Това и децата го знаят.
  • 12 Откритие

    2 2 Отговор
    Дебелака и Сикаджийския макак от банкянско са решили да откраднат и вота в чужбина като сложат за външен министър техен човек и предлагат на пРезидента изгоден пост за неговия човек. Да видим дали путинската им обвързаност и общата им далавера ще проработят ...
  • 13 Бацо Гацов

    4 1 Отговор
    Според тоя на снимката, единственият вариант за независим служебен министър бил Гюров. Блазе му на тоя платен политолог. Независими в България няма. Тоя си мисли, че открива топлата вода. Който и да сложат ще е обвързан с някоя "чета". И на децата от детската градина е ясно.
  • 14 Истината!!!

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Казвайте го, бе!":

    Служебният кабинет Не е създаден по предложение на ПП-ДБ, те са придлагали България по западен модел да няма Служебно правителство, а Правителството, което е подало оставка, довършва работата си до изборите и до съставянето на ново правителство!!! Така е в цивилизованите страни! Но ГЕРБ и ДПС не са се съгласили и тогава са стигнали да този компромисен вариант като в Гърция!
  • 15 Майора

    1 2 Отговор
    Малинов стига с тази мантра че кабинета е нс ГЕРБ и ДПС! Една от министърките е майка на кмета на Подуене , който е от ПП! Като прибавим и бивши министри и зам. министри и Митници , се вижда че има ярко присъствие и на ПП/ДБ!
  • 16 Този Малинов

    1 0 Отговор
    много "умен", откри топлата вода.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол