Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Април, 2024 12:41 5 840 29

Позицията на Китай! Си Дзинпин очерта четири принципа за край на войната в Украйна

  • китай-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • си дзинпин-
  • олаф шолц

Китайският президент каза, че страните трябва да се съсредоточат върху поддържането на мира и стабилността и да се въздържат от търсене на личен интерес и охлаждане на ситуацията, а не наливане на масло в огъня

Позицията на Китай! Си Дзинпин очерта четири принципа за край на войната в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

По време на среща с германския канцлер Олаф Шолц в Пекин китайският президент Си Дзинпин очерта четири принципа за разрешаване на конфликта в Украйна. Китайските държавни медии ги нарекоха "четири принципа за предотвратяване на излизането на кризата в Украйна извън контрол и възстановяване на мира", съобщава Би Би Си.

Китайският президент каза, че страните трябва да се съсредоточат върху "поддържането на мира и стабилността и да се въздържат от търсене на личен интерес" и "охлаждане на ситуацията, а не наливане на масло в огъня".

Още новини от Украйна

"Трябва да създадем условия за възстановяване на мира и да се въздържаме от по-нататъшно нарастване на напрежението", каза Си, отбелязвайки, че е необходимо "да се намали отрицателното въздействие върху световната икономика".

"Четирите принципа" отразяват документа на Пекин от миналата година, който призовава за "политическо уреждане" на конфликта. Според редица западни наблюдатели това ще позволи на Русия да запази по-голямата част от завзетите украински територии.

Отношенията на западните страни с Китай преминават през бурни времена. В Брюксел се провеждат редица разследвания за държавна помощ за китайски производители на слънчеви панели, електрически превозни средства и вятърни турбини.

САЩ проучват рисковете за националната сигурност, породени от китайските автомобилни технологии.

На срещата си с Шолц Си подчерта, че "промишлените и производствени вериги на Китай и Германия са дълбоко свързани помежду си".

"Взаимноизгодното сътрудничество между Китай и Германия не е "риск", а гаранция за стабилността на двустранните отношения и възможност за създаване на бъдещето", каза Си.

Заедно с Шолц в неделя в Китай пристигна голяма делегация от министри и ръководители на германски предприятия.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шолц

    48 14 Отговор
    Наци,който въобще няма думата!Една краварска марионетка!Който никой не зачита!
  • 2 Айдееее

    47 12 Отговор
    На к О з я Ц и Т Е им прилоша от предложението на Китай...-демек Китай са с Русия...
  • 3 шолци

    47 19 Отговор
    Принципа за приключването на Украйна трябва да е айнцу,цвайцу,драйцу, дрън! Тая държава не трябва да съществува ако руснаците не искат вечно тлеещ конфлик а трябва да следят следващите минимум три поколения внимателно да бъдат "възпитавани".

    Коментиран от #28

  • 4 Орби

    18 45 Отговор
    "Взаимноизгодното сътрудничество между Китай и Германия не е "риск", а гаранция за стабилността на двустранните отношения""
    И Меркелица заблуждаваше германците че докато търгуват с Русия тя няма да ги нападне, но Русия се въоръжи с парите на германците и беше въпрос навреме да ги нападне.Най-накрая германците разбраха кой е заплахата в европа.

    Коментиран от #7

  • 5 БАНко

    30 15 Отговор
    ,, НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА САЩ Е В РИСКОВЕ , ПОРОДЕНИ ОТ КИТАЙСКИТЕ АВТОМОБИЛНИ ТЕХНОЛОГИИ " - НАТООООООВЦИТЕ ИЗПАДАТ В УЖАС ОТ РАЗВИТИЕТО НА СВЕТА !!!
  • 6 Ветеран от Протеста

    18 45 Отговор
    За да има МИР ,Принципа е един - Украинското знаме да се вее над Кремъл и всички управляващи руски Престъпници на съд в Хага !!!

    Коментиран от #10, #11

  • 7 БАНко

    24 22 Отговор

    До коментар #4 от "Орби":

    ЗАПЛАХАТА ЗА ЕВРОПА И СВЕТА Е ОКУПАЦИЯТА НА ИЗТОЧНА ЕВРОПА И СКАНДИНАВИЯ ОТ НАТООВЦЕТЕ !!!
  • 8 Папата

    21 9 Отговор
    Зеля, дигай бялото знаме.
  • 9 БАНко

    11 4 Отговор
    ОТ ВЧЕРА НАТООООООВЦИТЕ ПОИСКАХА И ЧЕРНО МОРЕ - Е ЩЕ СЕ РАЗМИНАТ , ЧИИ Е ОДЕСА ЩЕ ПИТАТ СКОРО !!!
  • 10 Джо Байдън

    11 5 Отговор

    До коментар #6 от "Ветеран от Протеста":

    Даде, ама Зеля прецака контранаступа и повече няма да му дам и един снаряд повече.Аь съм стар и падам.Путин да му бере гайлето сега.
  • 11 Антиватник

    3 11 Отговор

    До коментар #6 от "Ветеран от Протеста":

    Подкрепям
  • 12 Макарон

    28 7 Отговор
    САЩ и ЕС говорят само за война,
    а Китай предлага преговори за мир.

    Коментиран от #20

  • 13 Пекинска патица

    22 5 Отговор
    Двете "страни в конфликта" са САЩ и РФ, дори ЕС и НАТО не са фактор вече.
  • 14 Абе

    19 10 Отговор
    Каква украйна ве, то това е руска територия... Америка се примири, че ще го гризне.. Сега гледат да до-фалират Европа

    Коментиран от #21

  • 15 Хъхъ

    5 6 Отговор
    Кога се изтеглят приятелчетата ви от Москва ?
  • 16 Разбира се

    19 6 Отговор
    Китай винаги ще подкрепя Русия, още повече, че руската кауза в справедлива, а китайското правителство добре знае, че следващия враг за унищожение от Запада ще е самия Китай. Това дори не се крие особено от истаблишмънта в ЕС и САЩ.
  • 17 Китай много добре

    14 4 Отговор
    Знае, че не може да се разчита на западните политици. Ненадеждни са и постоянно се стремят към доминация вместо към партньорство. То вече целия свят го знае това.
  • 18 СрАЩ

    7 7 Отговор
    правят последни залози за оставане в играта. Много е вероятно Китай да диктува правилата при следващото "раздаване". Нищо, че се борят с нокти и зъби , организират второ НАТО , пропагандата им работи под пара , ЦРУ постоянно ръчка огънчето на войната тук и там, че отделят баснословни суми за отбрана(по-скоро за агресия), везните бавно и сигурно се накланят към югоизточна азия.тук решаваща роля като съюзници се оказаха японците, които явно не им се сърдят за Хирошима и Нагасаки , а по- скоро им благодарят, че ги направиха силно развита страна, както направиха и Южна Корея и Тайван сякаш без да слугуват на САЩ нямаше да се справят по-добре. Въпросът тук е в неуредените сметки със Северна Корея и Китай, но това са "женски работи".
  • 19 В западния

    11 6 Отговор
    мироглед, успехът на един винаги минава през победата над и унищожението на съперника.... Затова и китаеца се опитва да им налива разум, като казва, че търговията е бизнес и не може да бъде "риск". И че взаимоизгодното сътрудничество е хубаво нещо. Но закърнелите западни мозъци едва ли ще разберат това.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Безпристрастен

    9 3 Отговор
    Егати гъонсуратите живеят за локвата! За тях правилно и добро,е само тогава,когато те трябва да изсмукват ресурси,те да продават, те да диктуват цени на всяка стока и ресурс...Заплаха за националната им сигурност (?), че китаеца произвежда повече ,по евтини( в пъти) ,но и по качествени електромобили.Могат- правят.Те и с колите ,с ДВГ са вече много напред.Какво- да спрат ,за да произвежда само Европа и вие? Отдавна са ви изпреварили технологично във всички сфери.Включително производство на най съвременни оръжия,ракетни системи, самолети.Но защото са азиатци- не се хвалят,нито показват.
  • 24 на колене

    8 2 Отговор
    Германия е в рецесия вече близо година и няма изгледи за подобрение! След взривяването на газопроводите и спирането на евтиния руски газ, тежката промишленост е изправена пред избор - фалит или изнасяне на производството в Китай. Някои фирми се ориентираха бързо и изнесоха голяма част от производството си, но други не успяха. Автомобилната промишленост на страната също е под угроза. Политически наложеният преход към електрически коли доведе до големи разходи за фирмите и оскъпяване на продукцията. Но, търсенето е слабо. Повечето клиенти предпочитат бензиновите и дизеловите модели, които за съжаление, вече ги няма!
  • 25 Разбирай

    2 0 Отговор
    Нищо, ама от сърце!
  • 26 Юнак Балкански

    3 5 Отговор
    Китай трябва да бъде спрян и ЕС и САЩ го правят. Нормално е да се защитават нашите европейски пазари от Китайските стоки. В момента Китай е в рецесия а същевременно се опитват да правят дъмпинг по света и да засилят сферата си на влияние чрез пари и инвестиции. Това е особено видно в Африка и Южна Америка. Трябва да запазим Европейския пазар от Китайски посегателства. Учудвам се на Българите в чата които защитават Китайските и Руските интереси с техните изказвания. България е члено на НАТО и ЕС и такива изказвания са предателски и антибългарски.

    Коментиран от #27, #29

  • 27 Баш нашенец

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Юнак Балкански":

    Думата "защитават" е доста пресилена: тези , от които зависят нещата, едва ли четат наще коментари.2. Ако прочетат нещичко, най-вероятно е да ги развеселиме.
  • 28 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "шолци":

    Университета в Гулаг.
  • 29 може

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Юнак Балкански":

    Я посочи една стока която не е произведена в Китай ?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания