Last news in Fakti
22 Април, 2024 6077

Ще има ли и Пловдив метро?


  • Атанас Пеканов бивш служебен вицепремиер Ясно е, че по време на избори се лъже много, но тази глупост ми идва в повече. Миналата неделя Асен Василев е застанал пред гражданите на Пловдив на Римския стадион и им казал, че той е вкарал проект за метро в Пловдив (градска железница) до летището в Плана за възстановяване (съответно трябва да се изпълни до лятото на 2026 г.). Такъв проект в българския План за възстановяване и устойчивост (който беше изработен през 2021 и одобрен през 2022) няма – не съществува. Чувал съм за такива идеи от други хора, може и да са добри, но винаги са били само теоретични. Няма такъв проект, няма такова финансиране.
  • Асен Василев бивш финансов министър Учуден съм, че Атанас Пеканов, който два пъти е бил министър, отговарящ за Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), не си е направил труда да го прочете. Иначе щеше да види, че проект за градска железница в Пловдив, която ще се финансира по ПВУ, има ето тук: ПВУ (финална версия от април 2022 г.): Проектен фиш 19 (компонент 8, инвестиция 1):

    494 гласа
    75%
    25%
    163 гласа

Коментари

  • 1 11111

    46 17 Отговор
    Че за какво му е на Пловдив МЕТРО? Пълна глупост и пак май да се откраднат някакви пари. Пловдив не е толкова натоварен като София откъм транспарт и е значително по-малък като площ. Варна има същото население като Пловдив хайде да правим МЕТРО и във Варна, Бургас дори като площ е по-голям от Варна и Пловдив защото е разположен между Черно море и езеро , поради Между ж.к. Изгрев и ж.к. Меден Рудник се пътува близо час в пикови моменти.
  • 2 Трол

    74 7 Отговор
    Пловдив ще има също така и пристанище, с което по Марица ще се пътува до Гърция и Турция.

    Коментиран от #31

  • 3 Кобурга

    65 4 Отговор
    Скоро ще има и дирижабъл между пловдивското и софийското метро.
    Вервайте ми!
  • 4 Да , бе

    18 28 Отговор
    Ей сега ще тръгне Василев да се занимава с отрока на потомствен комунист и ДС субект , завършил в Москва и назначен за дипломат веднага в Атина , а дядо му шумкар ! Няколко генерации все бозаят от народа + привилегии у всяка власт !!
  • 5 развеселен

    51 8 Отговор
    Ма как бе ?! Ма , (ако се вярва на Коки) не само метро ще има във Филибето , ами тези дни ще се открие и космодрум !!! От Пловдив до Марс - директна линия (нещо като самолетната такава София - Скопие , помните ли я) с по три полета на ден !!! Обещано от ПП/ДБ !!! Те - никога (докато спят , може би) НЕ ЛЪЖАТ !!!
  • 6 Свинарят

    19 4 Отговор
    мазен да им прави метро от заграбеното !

  • 7 Аде

    48 5 Отговор
    Натъжавам се,като виждам,че все още има будали,вярващи на ПП.
  • 8 ни чул , ни видял

    44 6 Отговор
    Големи загубеняци това майните ?! Метро в Пловдив ще има ... ама ... магазин "МЕТРО" кеш анд кери (то , май има) , А Кокорий е искал да каже , че едни пари (няколко милиарда - колкото да им се построи метро на плоедивчани) е имало в бюджета , ама ... някъде са изчезнали ... къде - той не знае , ама ако пак стане финасов министър - ще взема заем (пак) за метро за Пловдив ... па , ако пак изчезнат парите ... той (пак) няма нищо да знае .
  • 9 дом

    10 10 Отговор
    И двамата са от една и съща секта, на "Левите дисаги" и това прави конфликтът нереален.
  • 10 ПП/ДБ - предизборен слоган

    33 5 Отговор
    От сто /наши/ думи - деветдесет и девет са 100 % лъжа , стотната - е много съмнителна ! А пък вие , ни вЕрвайте /ако сте чак толкова ЕнДИлигенДни/.
  • 11 ТаУмВзе

    2 5 Отговор
    Как избира измежду 2 колежки? Хахахха
  • 12 Срамота за Пловдивчани

    11 16 Отговор
    Пловдив, последният бастион на ГРОБ.
  • 13 По спомени

    28 5 Отговор
    Спорът не е, дали му трябва или не, на Пловдив метро, а дали един от двамата лъже. Миналият опит показва, че името на овчарчето е Василев, а дали този път не е вярно, само цитат от въпросният план може да каже.

    Коментиран от #22

  • 14 ,у,уеиш

    19 4 Отговор
    Асьо е по-голем лъжец от Бахура! Остап Бендер ряпа да яде!
  • 15 Иван Вазов

    8 19 Отговор
    На фона на наглия Пеканов дори един первърт изглежда прилично.

    Коментиран от #20

  • 16 123

    9 4 Отговор
    Пловдив си има светофари през 10 метра, за какво му е метро :) Всички карат с 15кмч и видимо не бързат, и това в делничен ден :) Уникален град!
  • 17 Пародия

    24 3 Отговор
    След като вече отдавна функционира тунелът под Щипка,Имаме(благодарение на Баце) писта на Формула едно,Завод за електромобили(лично построен от Кирето) и пети мост над Дунав(пак построен от Кирето),няма причина да се съмняваме в Метрото в Пловдив.
  • 18 Истината!!!

    10 14 Отговор
    Не Метро бре! А Градска железница! Асен Василев каза "Градска железница"!!! Аман от манипулации! Метрото е под земята и се копае, а Градската железница е железопътна градска система над земята и може да се изградят изцяло върху по-стари местни железници или в някои случаи успоредни на съществуваща двурелсова железопътна линия!!!!!
  • 19 Лъжи, лъжи и пак лъжи

    9 9 Отговор
    Продължавате да манипулирате обществото! Градска железница каза Асен Валилев! Това са така наречените S-bahn в немскоезичните страни, които ги има от 116 години! Ние сме изостанали тотално!
  • 20 Парадокс Бг

    12 8 Отговор

    До коментар #15 от "Иван Вазов":

    Пеканов е учил в Австрия и знае много добре какво е казал Асен Василев и каква е разликата между Метро и Градска железница! За градската железница Не се копаят тунели под земята, а се използват стари железопътни релси над земята! В Австрия има много отдовна такава! На Пеканов се прави на неразбрал, за да внушава на необразованите хора възмущение и негативни чувства към Асен Василев, да не гласуват за него на изборите.
  • 21 6нтщ5ж

    8 10 Отговор
    Пеканов Лъже брутално!
  • 22 Право на мнение!

    8 19 Отговор

    До коментар #13 от "По спомени":

    Пеканов лъже, защото Асен Василев не е говорил никога за Метро в Пловдив, а за надземна Градсща железница, каквито има в немскоговорящите страни - Германия, Белгия, Дания, немската част на Швейцария, дори и в Чехия! На Лъжите на Пеканов се хващат само необразованите и неинформираните българи! Тази лъжа на Пеканов е предизборна, за да дескридитира Асен Василев. Да се съмняват хората в него. Но аз вярвам, че Асен Василев е един много добре образован и компетентен човек и исща да направи много добри неща за българите. Завистниците кото Пеканов го саботират, за да обслужват интересите на тесен крък от хора около президента!
  • 23 анди

    15 4 Отговор
    Нима все още има слаб0умни, верващи на лъжите на Кокорчо и измамниците около него?! Невероятно "интелегентен народ" сме. Затова и така бъзро изчезващ.
  • 24 анди

    15 4 Отговор
    "Ако не ги лъжем, няма да ни вярват!" - девизът на ПП$ДБ и компания доказани от разликата в думи и действия.
  • 25 696

    14 3 Отговор
    Асенчо ти си един долен лъжец, жалък но богат лъжец.
  • 26 Подвеждащо...

    10 1 Отговор
    Колко подвеждащо е поднесено.... има разлика между градска железница и метро, което се възприема като подземен транспорт. Пловдив е имал и има нужда от крайградско влакче, което да обере част от трафика, който сега минава транзит през центъра. Друг е въпроса, че там няма управляващи с топки, а само тесногръди човечета, подвивайки опашка пред чужди за града политици... :(
  • 27 зачуден

    12 2 Отговор
    Гледам , тук много (1 бр.) защитници си е завъдил Кокорчо ?! Както е написал един колега по горе - ЕнДИлигеНден човек сигурно ще е . След всички свинщини сътворени от крадливото бедствие ПП/ДБ , да тръгнеш да защитаваш когото и да било от тях , е признак или на зависимост или на абсолютна душевна тъпота , съчетана с мазохизъм .
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор

  • 29 Секретар- бирникът

    3 2 Отговор
    о пришествие! Есенес дойдоха либералите от по-слабото крило да правят събрания и държа сказка един и рече на широките народни маси:

    — Селяни, половината ви село е потънало в мочури и тресища! Като дойдем на власт, ще го преместим лаконически по-горе, на сухото, на държавни разноски!

    А той стана, па му рече:

    — Може — кай, — може! Вярваме, че ще го преместите. Нали в деветнайсета година преместихте цяла Добруджа във влашката земя, Тракия в гърцката и Босилеград в сръбска! Вярваме — кай, — ще го направите! Майстори сте!

    А вечерта синковецът прави-струва и ги прибра либералите у тях на спане и се напиха на Йовин Гергя с виното, защото е от тяхното крило. Кога си отиваха на утрето, прегърнаха се със секретар-бирника и после той ги псува съфакупно всичките.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор


  • 31 САМО НЯКОЙ ДА НЕ СПРЕ КРАНЧЕТО 😂😂😂😂

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Трол":

    ПО ТЕЧЕНИЕТО МОЖЕ ДА ИДЕШ И ДО МАЛДИВИТЕ 😂😂😂😂😂🤣

    Коментиран от #36

  • 32 Алоу

    2 2 Отговор
    Пловдивчанин съм , обаче това е една от най-големите глупости които съм чел. Един проект за такова метро , ще блокира тотално града , който дори в момента има по-големи проблеми от София със задръстванията.
    В Пловдив може да се помисли , за разширяване на околовръсното , както и за новид подходи към града.
    Всичко друго е ала бала.
  • 33 българин 777

    2 1 Отговор
    толкоз не вярва на лъжите си че чак се е ококорил
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор

  • 36 Трътлю

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "САМО НЯКОЙ ДА НЕ СПРЕ КРАНЧЕТО 😂😂😂😂":

    Истината е че Марица беше плавателна река по времето на бай Тодор. Ти умираш от смях, но всъщност плачеш.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор

  • 38 А защо вместо метро да не бъде

    0 0 Отговор
    Организиран училищен специален автобусен транспорт поне за училища в които учат деца от всички райони на града - примерно за езиковите гимназии - в английската учат над 1000 деца, в музикалното училище учат около 400 деца от 1 до 12 клас

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта