Last news in Fakti

23 Февруари, 2015 12:26 52 767 20

14-годишен показа как се краде кола

  • автомобили-
  • кражба-
  • тийнейджър
Един интересен експеримент, направен от компанията Delphi Automotive, събра група ученици, които заедно с професионални инженери и експерти се опитаха да повишат безопасността от кражба на съвременните автомобили. Най-изненадващото в този нестандартен експеримент е, че 14-годишен ученик, който според хората от Delphi Automotive изглежда като 10-годишен, успя да отвори автомобил с подръчни материали.
 
От компанията не посочват марка и модел на колата, но става ясно, че тя е съвременна. Ученикът, името на който също не се назовава, е изслушал съветите на експертите, отишъл е до най-близкия магазин за електронни компоненти и е купил части за $15. На следващия ден е дошъл с готово устройство, което без проблем отваря автомобила. Ученикът е демонстрирал и как дистанционно могат да се командват чистачките, фаровете и мигачите на автомобила.
 
Тийнейджърът дори е направил така, че светлините на колата да светят в такт с мелодия от неговия мобилен телефон, който в случая е бил iPhone. Инженерите отбелязват, че устройството не може да повлияе на кормилната и спирачна системи, но то показва колко уязвими са новите автомобили. Към експеримента и най-вече към резултатите от него веднага са се заинтересували три от големите автомобилни компании в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    2 0 Отговор
    Смущаващо ! Макар че самото отваряне на колата не е проблем. В крайна сметка с подръчен материал под формата на първия камък на улицата като й счупи стъклото ще се намърда вътре през счупеното стъкло пак.
    Но ако дистанционно й подкара чистачките или друг харчещ ток агрегат- агрегата прецакан и на сутринта в акумулатора няма да има никой - ... чок проблем!
  • 2 назнайко

    1 0 Отговор
    Заинтересували са се най вече от детето, което не си прави сметка как ще му вземат умственния потенциал. Не му завиждам вече на това дете.
  • 3 VAG, BMW и Mercedess

    0 0 Отговор
    Към експеримента и най-вече към резултатите от него веднага са се заинтересували три от големите автомобилни компании в Европа.
  • 4 КАРДАНА

    1 1 Отговор
    мненията до сега са типични за ОФФФФФЧА МИСЪЛ траите си по добре

    Коментиран от #5

  • 5 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "КАРДАНА":

    Мненията и трайте - две грешки.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 onq s konq

    0 0 Отговор
    Всъщност статийката е шега эа досетливост:Описва се как невръстно дете отваря колата със щанга и маска/на картинката/,но самата кражба е "някъде в бъдещето".Эащото има аларма която трябва да се иэключи,волан който трябва да се отключи и приток на гориво който също трябва да се активира/мисля че имобилайэер се каэваше/.А ако стопанина е прекъснал ел.веригата някъде,това още повече усложнява нещатаНо...шегата си е шега,макар и наивна:)
  • 8 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Благодаря
  • 9 роман ценов

    1 1 Отговор
    едвали момчето е толкова опитно или е професионалист или младолик инжинер
  • 10 Компанията

    0 0 Отговор
    ами ако го лепнеш и маркираш,какво става после....олеле пребиха детето!.....къде е проблема?....
  • 11 petio

    0 0 Отговор
    bmw...
  • 12 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ИМА УМНИ ДЕЦА
    ЕВАЛА
    И ИМА НЕЩА НА КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ УЧИМ ОТ ДЕЦАТА
    КАК НЯМА ДА ИМА ИНТЕРЕС КЪМ ТОВА ДЕТЕ
    ДАНО И РОДИТЕЛИТЕ МУ СА УМНИ ЧЕ Е САМО НА 14Г
    СЕЩАМ СЕ ПРЕДИ ГОДИНИ КАК ЕДНО ЦИГАНЧЕ ОТВОРИ КОЛА С ТОПЧЕ ЗА ТЕНИС НА МАСА ПРОБИ ЕДНА ДУПКА С ИГЛА ПОСТАВИ ГО НА КЛЮЧАЛКАТА И С ЕДИН ШАМАР С ДЛАН Е ОТВОРИ
    ПОКАЗАХА КАК КОПЧЕТАТА НА ВРАТИТЕ ИЗПЛЮХА НАГОРЕ
  • 13 rarerea

    1 0 Отговор
    на едно изложение бяха обявили от мерцедес награда, ако някой успее да отвори тяхна кола, та отива еднин българин пали един вестник и го хвърля под колата..и на нея се задейства накаква противопожарна система и четрите врати се открехват...
  • 14 gotovanko

    1 1 Отговор
    Dobre, are da doide da mi otvori varburga kato mi zamrazne klu4alkata zimno vreme kato e tolkova otvoren drebniq

    Коментиран от #15

  • 15 Чакалов

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "gotovanko":

    -еее,че капни и малко повече масълце,де-то те мързи,чакаш някой друг да ти свърши всичко... ;)
  • 16 Кобрата

    0 0 Отговор
    Само срещу инвестиция от 15$ един автоджигит може да стана милионер.
  • 17 Никито Иванов

    0 1 Отговор
    браво..похвално :)
  • 18 Пламен

    0 0 Отговор
    Как беше: вирусите продават антивирусни, игрите продават нов хардуер. И тук става дума за нещо подобно, ако не и същото. Маркетинг....
  • 19 mediator37

    0 0 Отговор
    ЗОВ ЗА ПОМОЩ !
    Купих от Практикер стоманен бастун за заключване на волана. Дори като му махна пластмасовите вложки и го "уширя" максимално, се оказва, че улеят е тесен и надира кожата на волана. Някой може ли да ми каже от къде мога да закупя бастун пригоден за по-дебели волани. Не ми е толкова за 35-те лева, но искам да имам и тази защита.
    Братовчед ми е ключар в Практикер и 25 минути се мъчи да направи допълнителен ключ за бастуна по оригинала. Самият той е на мнение, че един бастун на волана задължително ще забави апаши от всякакъв вид. Имам и др. защити, но много държа и на тази. Така че ако някой има идея, моля да ми обади.
  • 20 CarPro

    0 0 Отговор
    Hahahahhaha na malcheto sa mu kazali vsichko toi samo e sglobil neshtata ?